• |
ide | kryesore

ONM s’i ndahet Elisabeta Imerajt, i kërkon ILD-së shkarkimin e saj nga detyra

-Instant, Arkiva, Lajme, Të fundit

ONM ka ankimuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të prokurores Elisabeta Imeraj. Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar vendimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, për të tria kriteret e rivlerësimit.


Në njoftim thuhet se Komisionerët Publikë janë duke shqyrtuar, në të njëjtën kohë, vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.


“Në datën 1.4.2021, në përfundim të seancës dëgjimore përkatëse, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë të subjektit të rivlerësimit, znj. Elizabeta Imeraj, me detyrë prokurore/Drejtuese e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Vendimi nr. 363, datë 1.4.2021, i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, iu njoftua Komisionerëve Publikë sot, më datë 21.6.2021.

Po sot, më datë 21.6.2021, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar vendimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, për të tria kriteret e rivlerësimit.

Komisionerët Publikë janë duke shqyrtuar, në të njëjtën kohë, vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.

Bazuar në pikën 1, të nenit 63, të ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, Komisionerët Publikë, brenda 15 ditëve nga data e njoftimit të vendimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, kanë të drejtë të paraqesin ankim pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit.

Rekomandimi i Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit është publikuar në faqen zyrtare të Institucionit të Komisionerëve Publikë: http://ikp.al/rekomandime/

Institucioni i Komisionerëve Publikë është ngritur dhe funksionon në bazë të nenit 179/b dhe aneksit të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, dhe ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”.

Komisionerët Publikë përfaqësojnë interesin publik gjatë procesit të rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, thuhet në njoftim

4 Comments

  1. Buqja qa lesh kry prok ajo kur del dhe shan opoziten dhe liderin e saj, dmth ligjin e ben ai qe esht ne pushtet hhhaaaaa. Ik o buqe lavire ik se ke ber fak sa ke habitur dhe qobenet e qeveriut.

  2. Ou po ai Fevzo dhe Sandri i bene edhe gjithe at intervist per ta ber heroine qe mos ti benin ankim. Edhe tope channel i beni interviste per heroizmat e saj. Gjynaf gjith ai mund e djers e shkuar kot

  3. Shume qesharake. Porse ONM ja fut pordhes kot. Kjo shoqja e shoqes Etilde nuk eshte aset i vyer per Partine. Prokuroria e Tiranes eshte e organizuar ne menyre te tille tamam si nje shtojce e PS. Dhe nuk e leshon Lal Eri. ONM thjesht sa justifikon paret se gje tjeter nuk nxjerr.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu