• |
ide | kryesore

Këshilli i Federatës përjashton klubin nga kampionati: çështja Chievo shkon në Kolegjin e Garancisë

-Instant, Sport

Pas refuzimit të Covisoc, Këshilli i Federatës italiane të Futbollit (FIGC) ka zyrtarizuar përjashtimin e Chievos nga Seria B. Problemi me Agjencinë e të Ardhurave për shlyerjen e borxhit nuk është zgjidhur siç duhet, pa marrë parasysh që ekspozimi i klubit do të ishte shumë i konsiderueshëm (20 milionë). Që vendimi të bëhet përfundimtar, ekziston ende një shkallë e tretë e gjykimit, Kolegji i Garancisë Coni. Fjala e fundit do të jetë më 27 korrik.


Fati i ngjashëm i klubit edhe për 5 klubet e tjera, të cilave iu mohua hyrja në Serie C: këto janë Carpi, Novara, Sambenedettese, Paganese dhe Casertana. Ankesa kundër vendimit të Covisoc u refuzua gjithashtu edhe për ta.


BALATA: “JAM NJË GARANTUES”
“Jam një garantues. Chievo është një klub që ka një histori të rëndësishme, tani le të shohim se çfarë do të pretendojnë ata në shkallën e tretë të gjykimit.” Kështu është shprehur presidenti i Lega Serie B, Mauro Balata në lidhje me refuzimin e apelit të Chievos nga FIGC. “Imagjinoj se ata do të apelojnë por kam ndjesinë se ekziston një problem i përgjithshëm: rendi ligjor dhe rendi shtetëror. Ky i fundit është plotësuar disa herë nga një seri rregullash emergjence gjithashtu në çështjet e taksave. Tani do të ketë një organizëm të tretë që do të gjykojë. “Dokumentacioni jo i plotë? Unë besoj se kishte nevojë për të pasur prova dokumentare për të drejtën për të vazhduar me pagesën me lehtësi të caktuara dhe nga ana tjetër ekziston një afat i parakohshëm që është ai i 28 qershorit”.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.