• |
ide | kryesore

2 milionë llogari në WhatsApp bllokohen në Indi

-Instant, Stil

WhatsApp ka njoftuar se bllokoi mbi 2 milionë llogari në Indi në muajt maj dhe qershor për shkelje të rregullave. 95% e këtyre përdoruesve u bllokuan për kalimin e numrit të herëve që mund të bëhen “forward” mesazhet në Indi.


India është tregu më i madh i WhatsApp me rreth 400 milionë përdorues.


WhatsApp tha se fokusi i tij kryesor ka qenë parandalimi i llogarive në Indi nga dërgimi i mesazheve të dëmshme ose të padëshiruara. Duke përdorur teknologjinë e përparuar, WhatsApp thuhet se ndalon afër tetë milionë llogari në të gjithë botën çdo muaj.

Dy milionë llogari që dërgojnë një “shkallë të lartë dhe anormale të mesazheve” u ndaluan vetëm në Indi midis 15 majit dhe 15 qershorit. Shërbimi e identifikon një llogari indiane përmes prefiksit +91 (kodi i vendit).

WhatsApp shpesh bëhet fokusi i diskutimeve mbi përhapjen e dezinformimit dhe lajmeve të rreme në Indi. Lajme dhe mashtrime të tilla të rreme u përcillen dhjetëra mijëra përdoruesve në orë dhe është praktikisht e pamundur të mbahen nën kontroll. Madje ka ndodhur edhe që mesazhet dhe videot që qarkullojnë kanë nxitur dhunë në Indi, duke çuar edhe në vdekje.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu