• |
ide | kryesore

Përmbytjet në Gjermani një “katastrofë historike”/ Mbi 170 viktima dhe 1.3 miliardë euro dëme

-Instant, Arkiva, Planet

Hekurudhat gjermane flasin për katastrofën historike të shkaktuar nga përmbytjet – Dëmet arrijnë 1.3 miliardë euro


Dëmii i shkaktuar nga nga përmbytjet vdekjeprurëse është konsideruar si një si një katastrofë historike .


Sipas të dhënave, linjat e gjata 600 km, 50 ura, 180 kalime, tubacione dhe sinjalizimi u shkatërruan. Janë shkaktuar humbje prej rreth 1.3 miliardë eurosh.

Dëmtimi i më shumë se 50 urave është veçanërisht i rëndë. Gjithashtu, 180 vendkalime, pothuajse 40 sisteme sinjalizimi dhe më shumë se 1.000 linja ajrore dhe sinjale të kontaktit u dëmtuan.

Shumë stacione trenash u goditën gjithashtu nga stuhia përfshirë ashensorët dhe sistemet e ndriçimit.. Sipas vlerësimeve fillestare, vëllimi i ujit shkaktoi humbje prej rreth 1.3 miliardë euro.

Dihej tashmë që Hekurudhat Gjermane do të duhej të ndërtonin ose rinovonin plotësisht shtatë linja në zonat e prekura nga përmbytjet. Sipas DB, një total prej 600 km linjash hekurudhore u shkatërruan.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu