• |
ide | kryesore

11 arrestime për prostitucion në Bolonjë, dy vëllezër rrëmbenin vajza në Shqipëri (Detaje)

-Instant, Arkiva, Lajme, Të fundit

Vajzat e reja shqiptare u detyruan të prostituojnë në rrugët e Emilia, Anzola dell’Emilia, Valsamoggia dhe në apartamente në qendër të Bolonjës: për këtë Policia italiane dje, më 19 tetor, arrestoi 11 persona për rrjetin e prostitucionit .


Akuzat janë: tentim rrëmbimi, shfrytëzimi, ndihmë dhe përkrahje prostitucioni, dhunë seksuale dhe përndjekje. Arrestimet janë kryer nga policia si pjesë e hetimeve, të koordinuara nga Prokuroria e Bolonjës dhe zgjatën mbi një vit, në lidhje me rekrutimin e grave shumë të reja me origjinë shqiptare në prostitucion .


Të arrestuarit janë shtetas shqiptarë dhe italianë. Tre apartamente në qendër të qytetit iu nënshtruan një konfiskimi paraprak.

Si filluan hetimet 

Më 6 nëntor 2020 një shqiptar u arrestua, pasi ishte nën hetim për tentativën e rrëmbimit si dhe për rekrutimin dhe shfrytëzimin në prostitucion të një vajze shumë të re shqiptare.

Hetimi filloi në 2 tetor, kur policia ndërhyri në parkingun e motelit “La Pioppa” në Bolonjë për të ndihmuar një prostitutë shumë të re, viktimë e agresionit, e cila po përpiqej të arratisej nga torturuesit e saj.

Hetimet e mëvonshme zbuluan lëvizjet e bandës, kushtuar rekrutimit dhe shfrytëzimit të vajzave shqiptare, dhe çuan në arrestimin e njërit prej kriminelëve: Policët, pasi kishin dëgjuar se i dyshuari kryesor në hetim ishte gati të largohej nga vendi, e arrestuan atë ndërsa ai ishte në bordin e një avioni për në Tiranë dhe kishte me vete 7,285.00 euro në çantë, që u konsideruan të ardhura të paligjshme nga aktiviteti kriminal.

Identifikimi i vajzave 

Në muajt në vijim, policia arriti të identifikojë katër vajzat e shfrytëzuara , si dhe bashkëpunëtorët e tentativës së rrëmbimit dhe ndihmës dhe mbështetjes. U zbulua se dy shqiptarë dhe një italian tentuan të rrëmbenin prostitutën e re në moshë.

Më 3 shkurt autoriteti gjyqësor i Bolonjës ka urdhëruar paraburgimin e një shtetasi shqiptar; arrest shtëpie për një shtetas italian bashkëpunëtor dhe detyrimin e paraqitjes në policinë gjyqësore për një shtetas të tretë italian, mbajtës të kontratës së qirasë për një apartament të përdorur si vend takimi.

Përveç kontrolleve, celularët e të dyshuarve u sekuestruan, përveç 10.500 eurove, dyshohet për përfitim të paligjshëm nga aktiviteti kriminal.

Hetimet më pas bënë të mundur rindërtimin e ngjarjeve të ndërlikuara kontraktuale dhe martesore në të cilat ishin përfshirë të dyshuarit.

Në veçanti, dy vëllezër shqiptarë u shfaqën përgjegjës për shfrytëzimin e vajzave të ndryshme shqiptare, të detyruara për prostitucion në rrugë në Via Emilia, Anzola dell’Emilia dhe Valsamoggia, ose brenda disa apartamenteve të vendosura në zonën e San Felice.

Të ardhurat nga aktiviteti i prostitucionit duhej t’u jepeshin tërësisht dy vëllezërve, të cilët gëzonin ndihmën e një rrjeti italianësh, që e favorizonte prostitucionin e shumë të rinjve shqiptarë me martesa të simuluara me ta: në këtë mënyrë vajzat merrnin leje qëndrimi.

Përveç kësaj, ata kishin lidhur marrëveshje qiraje për apartamentet ku vajzat prostituonin dhe i shoqëronin vajzat e shfrytëzuara në rrugë çdo ditë. Apartamentet e vendosura në zonën San Felice ku u krye prostitucioni iu nënshtruan një sekuestrimi preventiv.


1 Comment

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.