• |
ide | kryesore

Arbitrave italianë i ndalohet të flasin në TV: një ndërmjetës do ti japë shpjegimet dhe audion e VAR klubeve

-Instant, Sport

Pauza e kampionatit është një mundësi e mirë për një bilanc edhe për arbitrat italianë pas dymbëdhjetë javësh: nuk kanë munguar polemikat në Serie A dhe për këtë arsye AIA po studion një mënyrë për të siguruar një transparencë më të madhe në lidhje me vendimet e marra nga arbitrat në fushat e futbollit. Duket se po venitet hipoteza e dërgimit të arbitrave për të folur në TV pasi, siç shkruan Repubblica, “do të përfundonim duke i ekspozuar arbitrat në një gjyq mediatik çdo javë”. Lind kështu një ide tjetër, me një lloj ndërmjetësi mes AIA-s dhe klubeve në emër të Federatës së Futbollit, një skenar në një fazë mjaft të avancuar duke qenë se tashmë është gjetur edhe figura e duhur: ish-arbitri Antonio Giannoccaro.

I kërkuar nga presidenti Gravina dhe i mbështetur nga të gjithë, debutimi i tij është pothuajse afër, pasi polemikat e arbitrave bëhen më intensive pas çdo jave të kampionatit. E përditshmja romane, megjithatë, shkon më tej, duke shpjeguar sesi AIA ka programe edhe më ambicioze: para së gjithash një prej pikave, të hënën ose të martën do të shpjegohen disa episode – jo domosdoshmërisht më të diskutuarit – në mënyrë didaktike.


Por mbi të gjitha ekziston ideja për ta bërë publikun në shtëpi të dëgjojë audiot e komunikimeve mes arbitrit dhe VAR-it në episodet kyçe, edhe pse jo drejtpërdrejt: ka shumë të ngjarë që të ndodhë pas ndeshjeve, duke përdorur bisedat e ruajtura për qëllime didaktike, duke qenë se të tjerat nuk ruhen. Synimi i kësaj ideje është të realizohet para përfundimit të kampionatit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu