• |
ide | kryesore

Te Inter ka lojtarë që duken në disproporcion në bilanc: Financa po heton mbi klauzolat e “recompra”

-Instant, Sport

Sekuestrimet edhe në dispozitivët informatikë janë kryer një ditë më parë, në kërkim të e-maileve dhe mesazheve midis menaxherëve, drejtuesve dhe punonjësve në lidhje me transferimet dhe shkëmbimet e lojtarëve midis viteve 2017 dhe 2019,pjesë e hetimin milanez për kontabilitet të rremë në klubin e Inter dhe në lidhje me dyshimet shitjet “e fryra” për të ‘zbukuruar’ llogaritë. Ndër temat e hetimit janë kontratat e fituara nga Gdf në hetimin e prokurorëve Cavalleri dhe Polizzi, me klauzolën “recompra”: shitje dhe riblerje vitin e ardhshëm të të njëjtit lojtar. Në veçanti, duhen analizuar operacionet me vlerat e sportistëve që duken dukshëm joproporcionale.


Në veçanti, në kontratat me një klauzolë “riblerje”, e përhapur gjerësisht në operacionet e transferimeve, një klub shet një lojtar që gjeneron një fitim kapital për atë vit dhe më pas riblen të njëjtin lojtar me një çmim më të lartë vitin e ardhshëm, megjithatë duke amortizuar kostot dhe duke i përhapur ato gjatë disa viteve, ndërsa ekipi që e shiti, nga ana tjetër, vendos në bilanc një plusvalencë.


Me sa është mësuar, duke qenë se në këto hetime mbetet vështirësia e vlerësimit të vlerave reale të lojtarëve, pasi nuk ka kritere të sakta, hetimi milanez – në të cilin dokumente, kontrata, transaksione bankare janë sekuestruar për një duzinë riblerjesh, shitjesh dhe shkëmbimesh – do të përqendrohen në ato transaksione në të cilat lojtarët janë vlerësuar për një shifër që duket “dukshëm disproporcionale” me vlerat reale.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *