• |
ide | kryesore

Premier League e ekzagjeron me kujdesin: me 4 lojtarë pozitivë mund të kërkohet shtyrja e ndeshjes

-Instant, Sport

Përballë infeksioneve të reja dhe situatës Covid, Premier League ndryshon rregullat për të garantuar rregullsinë e kampionatit, për të mbrojtur shëndetin e sportistëve dhe për të vendosur norma të reja për shtyrjen e mundshme të ndeshjeve në rrezik. Në mënyrë të detajuar, klubet angleze kanë vendosur të përcaktojnë numrin minimal prej katër lojtarësh pozitivë në skuadër, për të kërkuar shtyrjen e ndeshjeve. Kërkesë mbi të cilën Këshilli i Premier League do të vendosë më pas, rast pas rasti, bazuar në kapacitetin e një klubi për të nxjerrë në fushë një ekip, mundësinë për tu stërvitur dhe për të luajtur në siguri, seriozitetin e situatës dhe ndikimin e mundshëm të vatrës së shpërthyer.

Një zgjedhje më ‘konservatore’, për shembull, krahasuar me kampionatet e tjera, të Serisë A sa për të marrë një shembull, që e shtyn automatikisht ndeshjen nëse një skuadër ka 35% të lojtarëve pozitivë në një grup me 25 lojtarë, pra nëntë. Sipas Premier League, këto rregulla do të jenë të vlefshme duke filluar nga Burnley-Ëatford më 5 shkurt dhe do të përditësohen javë pas jave sipas evolucionit të situatës pandemike. Të gjitha kërkesat për shtyrje, të bëra nga ekipet për shkak të infeksioneve Covid në skuadër, do të shqyrtohen paraprakisht nga stafi i specializuar i Ligës përpara se Këshilli të marrë një vendim për këtë çështje. Ndërkohë, masat e tjera anti-Covid mbeten të vlefshme, duke përfshirë përdorimin e maskave në ambiente të mbyllura, respektimin e distancimit social, kufizimin e kohës së trajtimit dhe tamponëve.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu