• |
ide | kryesore

Shpërndarja e fjalëkalimeve në Netflix, drejt fundit

-Instant, F1, Stil

Netflix, kompania e transmetimit, paralajmëroi se po vjen një goditje globale për ndarjen e fjalëkalimeve.

Në letrën e tij tremujore të aksionarëve, Netflix pranoi se ka lejuar qëllimisht ndarjen bujare të fjalëkalimit jashtë shtëpisë, sepse i ndihmoi përdoruesit të lidheshin me shërbimin. Por me konkurrencën nga Disney, Warner Bros. Discovery, Paramount Global, NBCUniversal, Apple TV+ dhe transmetues të tjerë që po rriten, kompania tha se dëshiron që miliona familje që ndajnë fjalëkalime të fillojnë të paguajnë.


“Depërtimi ynë relativisht i lartë në familje – kur përfshihet numri i madh i familjeve që ndajnë llogari – i kombinuar me konkurrencën, po krijon pengesa në rritjen e të ardhurave”, deklaroi Netflix në letrën e tij. “Ndarja e llogarisë si përqindje e anëtarësimit tonë me pagesë nuk ka ndryshuar shumë gjatë viteve, por, së bashku me faktorin e parë, do të thotë se është më e vështirë të rritet anëtarësimi në shumë tregje – një çështje që u errësua nga rritja jonë  gjatë COVID.”

Në fillim të këtij viti, Netflix filloi të testojë mënyra të ndryshme për të frenuar ndarjen e fjalëkalimeve në Kili, Kosta Rika dhe Peru. Ekzekutivët thanë në thirrjen e të ardhurave të kompanisë të martën se ajo mund të zgjerojë modelin e paraqitur në ato vende, duke tarifuar ekstra për llogaritë që ndajnë fjalëkalime jashtë shtëpisë. Sipas platformës, ndryshimet mund të ndodhin që në vitin 2023./Lapsi.al

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.