• |
ide | kryesore

Ish-menaxheri i Britney Spears, i përfshirë në krijimin e konservatorit

-Instant, Paparazzi, Slider

Avokati i Britney Spears ka deklaruar se ish-menaxheri i biznesit të këngëtares, Tri Star Sports and Entertainment luajti një “rol thelbësor” në krijimin e konservatorit të saj 13-vjeçar.


Në një dosje të re të marrë nga The Hollywood Reporter, përfaqësuesi ligjor i Spears, Mathew Rosengart pohon se Tri Star dhe punonjësit e tij, duke përfshirë themeluesit Louise “Lou” Taylor dhe Robin Greenhill -të cilët shërbyhen si ekipi i menaxhimit të biznesit të saj nga 2008 deri në 2020 – ishin drejtpërdrejt të përfshirë në kujdestari.


Kompania dhe Greenhill, e cila u punësua nga babai i Spears dhe ish-konservatori, Jamie, kanë deklaruar më parë se nuk kishin asnjë rol në këtë proces.

“Në kundërshtim me pozicionin publik të Tri Star dhe deklaratën e betuar të znj. Greenhill më 4 nëntor 2021, në të cilën ajo deklaroi se ‘në fillim të vitit 2008, Tri Star nuk kishte asnjë rol në çështjet e znj. Spears’, emailet e brendshme të Tri Star (të marra nga një i tretë ) tregojnë se Lou Taylor i Tri Star luajti një rol thelbësor në punët e zonjës Spears para dhe në ditët e para të konservatorit, ‘në fillim të vitit 2008’”, thuhet në dosje.

Dokumentet ligjore i referohen një sërë email-esh që dyshohet se janë dërguar midis Taylor, Jamie dhe avokates së tij, Geraldine Wyle, në lidhje me themelimin e konservatorit, i cili u bë në shkurt 2008. (Jamie u ndërpre nga roli i tij si kujdestar i Britney-t në shtator 2021.) Në një nga ato emailet e supozuara të dërguara nga Taylor më 17 janar 2008, shkruhet se Andrew Wallet, i caktuar për të ndihmuar babain e këngëtares për të menaxhuar pasurinë e saj, dhe Tri Star “do të shërbenin si bashku” me Jamie.

Dokumenti pohon gjithashtu se Taylor ishte ” mike me zotin Spears dhe se softueri QuickBooks i ofruar konsulentit hetues Kroll Associates, Inc., tregon se “Z. Spears dhe Tri Star morën më shumë se 6 milionë dollarë dhe 18 milionë dollarë, respektivisht, nga pasuria e zonjës Spears.”

Kroll u punësua nga Rosengart për të hetuar sjelljen e Tri Star pasi lidhet me ruajtjen e këngëtares.

“Tri Star, Lou Taylor dhe Robin Greenhill të gjithë kanë mohuar që Tri Star ka qenë i përfshirë në krijimin e Konservatorit, pa dyshim të vetëdijshëm se një përfshirje e tillë  do të vinte në pikëpyetje jo vetëm tarifa të tepruara të paguara për Tri Star ndër vite, por edhe motivet e vendosjes së zonjës Spears në një konservator 13-vjeçar në radhë të parë,” shkruan Rosengart në dosje.

Në një deklaratë të dhënë për The Hollywood Reporter, përfaqësuesi ligjor i Tri Star Scott Edelman i quajti akuzat në dosje “materialisht mashtruese”.

“Siç të gjitha provat e bëjnë shumë të qartë, konservatori u krijua me rekomandimin e këshilltarit ligjor, jo të Tri Star, dhe u miratua nga Gjykata për më shumë se 12 vjet,” tha Edelman. “Në fakt, Tri Star nuk ishte as menaxher biznesi për konservatorin kur u krijua. Fragmentet e zgjedhura nga emailet nuk mund t’i ndryshojnë faktet, prandaj kjo marrëzi do të marrë fund një herë e përgjithmonë kur të dhënat të hapen.”/Lapsi.al


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.