• |
ide | kryesore

Gjyqtarja mohon kërkesën e Amber Heard për rihapjen e cështjes së shpifjes

-Instant, Paparazzi, Slider

Kërkesa e Amber Heard për një gjyq në çështjen e shpifjes së Johnny Depp është hedhur poshtë nga gjykatësja.


Javën e kaluar, ekipi ligjor i Heard pretendoi se aktorja ka të drejtën e një gjyqi “bazuar në fakte dhe informacione të zbuluara rishtazi” se një nga juristët e pranishëm nuk ishte personi i vërtetë që ishte thirrur për detyrën e jurisë.


Ata thanë se personi i thirrur ishte 77 vjeç në atë kohë, por një 52-vjeçar me të njëjtin mbiemër dhe adresë u shfaq në gjyq. Pala e saj tha se është “thellësisht shqetësuese që një individ që nuk është thirrur për detyrën e jurisë megjithatë të paraqitet për detyrën e jurisë dhe të shërbejë në një juri”, veçanërisht duke pasur parasysh natyrën “e profilit të lartë” të gjyqit “.Avokatët e Heard thanë se asaj nuk iu dha “procesi i duhur”, kështu që ajo kërkoi një gjykim të ri.

Por, gjyqtarja Penney Azcarate, e cila kryesoi gjyqin për shpifje në Virxhinia të mbajtur në Gjykatën e Qarkut Fairfax, deklaroi se nuk kishte “asnjë provë mashtrimi ose keqbërjeje” midis jurisë.

Në dokumentet e gjykatës, të publikuara nga Law & Crime Network, Azcarate tha se juristi në fjalë nuk gënjeu kurrë në formularët e tij dhe, si pjesa tjetër e anëtarëve të jurisë, “u verifikua” dhe të dyja palët “pyetën panelin e jurisë për një ditë të plotë dhe informuan gjykatën se trupi gjykues ishte i pranueshëm”, duke siguruar që ishte një proces i rregullt.

Gjykatësja shtoi: “E pandehura nuk pretendon se përfshirja e juristit 15 në juri e ka paragjykuar atë. Juristët zbatuan betimet, udhëzimet dhe urdhrat e gjykatës.

Më 1 qershor, gjyqi përfundoi me jurinë prej shtatë personash që mbështetën Depp, duke i dhënë aktorit 15 milionë dollarë dëmshpërblim pasi zbuluan se Amber shpifi për të në një shkrim të vitit 2018, megjithëse ajo nuk e përmendi atë me emër në artikull. Gjykatësi më pas e uli çmimin në 10.35 milionë dollarë për shkak të një ligji të Virxhinias që kufizon dëmet ndëshkuese. Ajo u shpërblye me 2 milionë dollarë si dëmshpërblim, duke fituar një nga tre pretendimet e saj kundër padive për shpifje./Lapsi.al


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.