• |
ide | kryesore

Alison Brittain, gruaja e parë e historisë që drejton Premier League: klubet e votuan unanimisht

-Instant, F1, Sport

Alison Brittain do të jetë presidentja e re e Premier League. Klubet votuan unanimisht në favor të emërimit të saj: ajo do të marrë detyrën nga presidenti i përkohshëm Peter McCormick në fillim të vitit 2023, duke u bërë gruaja e parë në histori në krye të ligës angleze të futbollit. Brittain është një nga drejtuesit kryesorë të korporatave të vendit me një curriculum të nivelit të parë në udhëheqjen strategjike nëpër sektorë të ndryshëm. Që nga viti 2015 ajo është CEO e Whitbread PLC (një rol që do ta lërë në fund të vitit), një nga kompanitë publike më të vjetra në Mbretërinë e Bashkuar.


Para Whitbread, ajo pati një karrierë dhjetëvjeçare si drejtuese e lartë në industrinë e shërbimeve financiare, fillimisht në Barclays PLC dhe më pas në Santander dhe Lloyds Banking Group PLC, ku drejtoi me sukses divizionin e ‘retail banking’. Ajo ka qenë gjithashtu anëtare e tre Bordeve të fundit Këshilluese të Kryeministrit britanik.


“Unë kam qenë një tifoze futbolli që kur isha fëmijë dhe prandaj jam absolutisht e lumtur që jam emëruar presidente e Premier League – ishin fjalët e saj pas emërimit -. Futbolli është i një rëndësie të madhe në nivel kombëtar, ai është i dashur nga shumë njerëz në mbarë botën dhe mund të ketë një ndikim të madh pozitiv te komunitetet. Do të jetë një privilegj i vërtetë të jesh në gjendje të ndihmosh në zhvillimin e planeve për të ardhmen dhe të punosh me të gjitha palët e përfshira për të siguruar qëndrueshmërinë dhe suksesin afatgjatë të sportit. Mezi pres të punoj me administratorin e deleguar Richard Masters, bordin dhe klubet, për të siguruar rritjen e vazhdueshme dhe suksesin global të Premier League”.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.