• |
ide | kryesore

“Angela Merkel shpenzon shumë”

-Instant, Arkiva, Planet

Angela Merkel u vu në shënjestër nga Ministria gjermane e Financave për shpenzimet tepër të larta të zyrës së saj në Bundestag, që i atribuohen asaj si ish-Kancelare në fund të mandatit të saj vitin e kaluar.


Këtë e bëri të ditur Spiegel, i cili citoi një raport qeveritar për komisionin e buxhetit të parlamentit gjerman, sipas të cilit tërheqja do të ndikonte edhe në numrin e punonjësve në zyrë, aktualisht nëntë nga katër të planifikuar.


Sipas Spiegel, Merkelit iu vu në dukje gjithashtu se zyra e saj ka për qëllim vetëm “përmbushjen e detyrimeve post-zyrtare” dhe se në vend të kësaj “përjashtohet nga përdorimi për qëllime private ose për të gjeneruar të ardhura shtesë” ndaj atyre që i detyrohen një ish-kancelarie.

Nën objektivin e Ministrisë së Financave, kanë përfunduar edhe shpenzimet e udhëtimit, rimbursimi i të cilave, u saktësua, “merret në konsideratë vetëm nëse ish-kreu i qeverisë udhëton për llogari dhe në interes të Republikës Federale të Gjermanisë. “.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.