• |
ide | kryesore

Del në ankand letra e babait të Marilyn Monroe

-Instant, Paparazzi, Slider

Më shumë se 175 artikuj të  Marilyn Monroe do të dalin në ankand. Ato do të shiten në Julien’s Auctions dhe TCM Present: Icons & Idols Hollywood. Eventi, i cili do të zhvillohet si personalisht ashtu edhe në internet më 17 dhe 18 dhjetor.


Një nga artikujt më të shquar në koleksion është një letër nga Charles Stanley Gifford, i cili së fundmi u vërtetua se ishte babai i Marilyn përmes testimit të ADN-së.


“Kjo kartë është i vetmi artefakt i njohur material që tregon një komunikim midis Gifford dhe vajzës së tij të famshme”, shkruhetnë një njoftim. Sipas tij, Gifford ia ka dorëzuar kartën Monroe-s ndërsa ajo ishte në spital.

“E zbulova kartën rastësisht ndërsa po përgatisja arkivat personale të Marilyn për ankand në Julien’s Auctions,” tha Scott Fortner, historian. “Kjo është e vetmja dëshmi e dokumentuar e njohur e një marrëdhënieje midis Monroe dhe Gifford. Ajo zgjidh misterin nëse Marylin e  dinte që ishte babai i saj dhe a kishte kontakt me të.

Letra përmban një  pikturë  të  një  vajze të  vogël me një shënim të shkruar me dorë brenda. Sipas vlerësimeve të Julien do të shitet për 2,000 deri në 3,000 dollarë. “E dashur Marylyn!” fillon mesazhi i Gifford, me emrin e Monroe të shkruar gabimisht, “Ky shënim  vjen posaçërisht për të thënë se shumë mendime dhe dëshira janë me ty çdo ditë.”

Artikuj të tjerë në koleksionin e Monroe përfshijnë disa produkte bukurie  të tilla si; buzëkuq, qerpikët e rremë si dhe disa fustane në pronësi dhe të veshur nga Monroe, disa me oferta përfundimtare të pritshme deri në 80,000 dollarë./Lapsi.al

 


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.