• |
ide | kryesore

Propozimi i Elon Musk për llogaritë e ndaluara në Twitter

-Instant, F1, Stil

Elon Musk ka propozuar një “amnisti të përgjithshme” për llogaritë e pezulluara. Miliarderi ka lejuar të gjitha ato të kthehen me disa kufizime.


Ai sugjeroi që llogaritë që nuk kishin “thyer ligjin ose të përfshirë në mesazheskandaloze” do të lejoheshin përsëri në platformë.  Musk e ofroi sugjerimin në një postim në Twitter që përfshinte edhe një sondazh. Pak minuta pas postimit të tij, ajo kishte marrë më shumë se gjysmë milioni përgjigje, me rreth 75 për qind që mbështesin amnistinë.


Nuk ka asnjë mënyrë për të verifikuar se sa prej llogarive që votojnë në një sondazh të tillë janë legjitime, ose nëse numri i llogarive që votojnë lidhet me numrin e njerëzve aktualë që e kanë mbështetur vendimin. Por Musk ka përdorur sondazhet për të vendosur politikën e Twitter më parë. Në fillim të kësaj jave, Musk shtroi pyetjen nëse Donald Trump duhet të lejohet të kthehet në platformë. Trump ende nuk e ka përdorur llogarinë e tij të sapo restauruar. Shumë prej llogarive të tjera që janë rikthyer duke përfshirë ato të Jordan Peterson dhe Babylon Bee, kanë postuar intensivisht  që kur u lejuan përsëri në internet.

Marrë nga: Independent
Lexo Edhe: https://lapsi.al/2022/11/11/twitter-shton-funksionin-e-ri-per-llogarite-e-verifikuara/


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.