• |
ide | kryesore

Telefonat që nuk e suportojnë më Whatsapp

Stil

Si çdo vit, WhatsApp , platforma më e përdorur e mesazheve në botë, heq shërbimin nga një seri pak a shumë e gjatë modelesh të vjetra smartphone. Në veçanti, për ata që përdorin disa versione të vjetruara të Android ose iOS dhe që nuk mund të përmirësohen në versionet më të fundit (për aplikacionet, sistemi operativ bën ndryshimin, jo modeli i telefonit i cili, megjithatë, mund të ketë kufizime harduerike për përditësim).


Thjesht, për ata që ende përdorin – ndoshta si një telefon të dytë – një smartphone që nuk mund të përditësohet të paktën në Android 4.1 Lollipop ose iOS 12, WhatsApp do të ndalojë së funksionuari. Bëhet fjalë për sisteme operative që datojnë rreth dhjetë vjet më parë në rastin më të keq dhe pesë vjet në rastin më të mirë dhe që nuk janë në gjendje të garantojnë standardet e sigurisë në transmetimin e të dhënave që kërkon aplikacioni Meta. Vitin e kaluar, në fakt, radha ishte e Android 4.0 dhe iOS 9.0, këtë vit pasardhësve të tyre në atë kohë.


Ja modelet ku WhatsApp nuk mund të përdoret më:

• IPHONE 5

• iPhone 5C

• Archos 53 Platinum

• Huawei Ascend D

• Huawei Ascend D1

• Huawei Ascend D2

• Huawei Ascend G740

• Huawei Ascend Mate

• Huawei Ascend P1

• Huawei Ascend D quad XL

• HTC Desire 500

• Lenovo A820

• LG Enact

• LG Lucid 2

• LG Optimus 4X HD

• LG Optimus F3

• LG Optimus F3Q

• LG Optimus F5

• LG Optimus F6

• LG Optimus F7

• LG Optimus L2 II

• LG Optimus L3 II

• LG Optimus L3 II Dual

• LG Optimus L4II

• LG Optimus L4 II Dyfishtë

• LG Optimus L5

• LG Optimus L5 Dual

• LG Optimus L5 II

• LG Optimus L7

• LG Optimus L7 II

• LG Optimus L7 II Dual

• LG Optimus NitroHD

• Samsung Galaxy Ace 2

• Samsung Galaxy Core

• Samsung Galaxy S2

• Samsung Galaxy S3 mini

• Samsung Galaxy Trend II

• Samsung Galaxy Trend Lite

• Samsung Galaxy Xcover 2

• Sony Xperia Arc S

• Sony Xperia miro

• Sony Xperia Neo L

• Wiko Cink Five

• Wiko Darknight ZT

• ZTE

• ZTE Grand S Flex

• ZTE Grand X Quad V987

• ZTE Memo V956


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.