• |
ide | kryesore

Instagram shton veçorinë ‘Quiet Mode’

Paparazzi, Slider

Instagram po shton një sërë përditësimesh të reja, që synojnë ta bëjnë aplikacionin një vend më të këndshëm.


Aplikacioni është përballur me kritika vitet e fundit për efektin e dëmshëm që mund të ketë në mirëqenien e njerëzve që e përdorin atë. Si përgjigje, kompania mëmë Meta ka shtuar një vecori ” Quet Mode” që do t’i lejojë njerëzit t’u tregojnë miqve dhe ndjekësve të tyre se kur do të preferonin të mos kontaktoheshin.


Kur ai modalitet është i ndezur njoftimet do të hiqen dhe kushdo që përpiqet të dërgojë një mesazh direkt do të marrë një përgjigje të automatizuar. Gjithashtu do t’i inkurajojë njerëzit që ta aktivizojnë nëse duket se e përdorin shumë aplikacionin. “Ne do t’i nxisim në mënyrë proaktive të aktivizojnë “Quiet Mode” kur kalojnë një kohë të caktuar në Instagram gjatë natës,” tha kompania.

Instagram gjithashtu do ta bëjë më të lehtë për përdoruesit që të fshehin lloje të caktuara të përmbajtjes. Tani do të kenë opsionin për të fshehur pjesë të shumta të përmbajtjes nga faqja “Explore”, në vend që të klikoni individualisht, dhe ka shtuar aftësi të reja në “Fjalë të Fshehura” që mund të përdoren për të bllokuar fraza të caktuara.

Aplikacioni do të përfshijë gjithashtu kontrolle të reja prindërore, që synojnë ta bëjnë më të lehtë për prindërit të menaxhojnë se si adoleshentët e tyre po përdorin Instagram. Ata tani do të jenë në gjendje të shohin se cilat cilësime të privatësisë dhe përmbajtjes kanë, si dhe të marrin një përditësim kur adoleshentët e tyre ndryshojnë cilësimet ose bllokojnë një llogari./Lapsi.al

Marrqë nga: Independent

 


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.