• |
ide | kryesore

Twitter lançon politikën e re kundër fjalëve të dhunshme

F1, Stil

Një politikë e re e “tolerancës zero” ndaj fjalimit të dhunshëm është nisur zyrtarisht nga Twitter.


Politika e re u njoftua në një postim në Twitter  dhe duket se zgjerohet në disa koncepte nga politika e saj e mëparshme e kërcënimeve të dhunshme, ndërsa gjithashtu redukton disa të tjera.Kompania njoftoi në një postim në Twitter të mërkurën se politika e saj e re e  ndalon kërcënimet e dhunshme, dëshirat për dëm, glorifikimin e dhunnës dhe nxitjen e dhunnës në platformën e saj.


Ndërsa politika e vjetër thoshte se deklaratat që shprehin “një dëshirë ose shpresë që dikush të përjetojë dëmtim fizik, duke bërë kërcënime të paqarta ose indirekte, ose veprime kërcënuese që nuk kanë gjasa të shkaktojnë dëmtime serioze ose të qëndrueshme”, nuk janë të zbatueshme, politika e re thotë se përdoruesit “mund të mos uroj, shpresoj ose shpreh dëshirën për dëm”.

“Twitter ka një qasje me tolerancë zero ndaj të folurit të dhunshëm dhe në shumicën e rasteve, ne do të pezullojmë çdo llogari që shkel këtë politikë”, tha Twitter Safety. “Për shkelje më pak të rënda, mund t’ju kërkojmë të fshini përmbajtjen përpara se të mund të hyni përsëri në llogarinë tuaj.“Nëse besoni se një tweet shkel këtë politikë, ju lutemi na raportoni menjëherë. Si gjithmonë, nëse mendoni se kemi bërë një gabim, mund të bëni një apel duke ndjekur procesin këtu.”

Kompania shtoi  gjithashtu se lejon shprehjet e të folurit të dhunshëm kur nuk ka kontekst të qartë abuziv , si për shembull gjatë fjalimit të nxehtë konsensual midis miqve “ose gjatë diskutimit të lojërave video dhe ngjarjeve sportive”./Lapsi.al

Marrë nga: Independent

 


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.