• |
ide | kryesore

Paralajmërimi i Elon Musk për llogaritë inaktive në Twitter

-Instant, F1, Stil

Elon Musk po “pastron” llogaritë e vjetra në Twitter, një tjetër ndryshim i diskutueshëm në shërbim.


Ai tha se llogaritë me “pa aktivitet fare për disa vite” do të hiqen nga platforma. Elon vuri në dukje se rezultati ka të ngjarë të jetë një rënie në llogarinë e ndjekësve të njerëzve. Por lëvizja ka çuar tashmë në kritika të gjera nga përdoruesit të cilët thonë se mund të heqë historinë e rëndësishme personale dhe shoqërore nga faqja, si dhe të jetë një lëvizje tjetër e pashpjeguar  nga zoti Musk.


Pse do ta bënte këtë Elon Musk?

Musk sugjeroi që fokusi është në “çlirimin e dorezave të braktisura”. Shumë përdorues të Twitter-it që iu bashkuan faqes në vitet e para të saj ishin në gjendje të pretendonin emra përdoruesish shumë të dëshiruar – si ato me vetëm tre karaktere – dhe nuk i kanë përdorur që atëherë.

Ai gjithashtu ka përfitimin e dhënies së një treguesi se qëndrimi si një anëtar aktiv i Twitter është i vlefshëm – ose, të paktën, se mund të jetë problematike të mos përdoret fare një llogari. Kjo nga ana tjetër mund të nënkuptojë që më shumë njerëz të hyjnë në më shumë llogari më rregullisht, që është një metrikë kyçe në kompanitë e drejtuara nga reklamat si Twitter.

Pse po kritikohet?
Shumë përdorues kanë sugjeruar që heqja qafe e atyre llogarive të vjetra, joaktive do të thotë fshirje e historisë. Kjo mund të nënkuptojë fshirjen e llogarive që drejtoheshin nga njerëz të dashur të vdekur, ose thjesht heqjen e postimeve që kanë pasur një ndikim të konsiderueshëm në botë.  Në përgjigje, Musk ka treguar se llogaritë do të “arkivohen”, në një postim në Twitter duke iu përgjigjur një kritiku të tillë./Lapsi.al

Marrë nga: IndependentLini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *