• |
ide | kryesore

Mos flini pranë telefonava, çfarë po parralajmëron Apple

Stil
Apple

Studime të shumta kanë nxjerrë në pah tashmë rreziqet dhe të metat e mundshme që lidhen me gjumin në afërsi të telefonit tuaj, duke nënvizuar ndikimet e mundshme negative në shëndetin e përdoruesve dhe mirëqenien e përgjithshme.


Apple, prodhuesi i iPhone, kohët e fundit ka lëshuar një mesazh të qartë dhe të drejtpërdrejtë paralajmërues për individët që kanë zakon të bien në gjumë ndërsa mbajnë telefonin e tyre inteligjent, veçanërisht kur pajisja është e lidhur me një karikues. Ky paralajmërim është përfshirë në udhëzuesin e përdoruesit në internet të Apple.


Në këtë udhëzim, kompania e teknologjisë këshillon që iPhone-ët duhet të karikohen ekskluzivisht në mjedise që janë të ajrosura mirë dhe në sipërfaqe të sheshta si tavolina, duke dekurajuar në mënyrë të qartë karikimin në sipërfaqe të buta si batanijet, jastëkët ose trupin tuaj.

Siç përshkruhet në këshillim, iPhone-ët gjenerojnë nxehtësi gjatë procesit të karikimit. Kur kjo nxehtësi nuk mund të çlirohet lehtësisht për shkak të hapësirave të kufizuara, ajo mbart rrezikun e shkaktimit të djegieve ose, në raste më të rënda, ndezjen e zjarreve. Rrjedhimisht, vendosja e një telefoni karikues poshtë jastëkut tuaj konsiderohet si një nga praktikat më të pasigurta në të cilat mund të përfshihen përdoruesit e smartfonëve.

Mesazhi kryesor i përcjellë drejtpërdrejt nga kompania e teknologjisë është: “Mos flini në një pajisje, përshtatës të energjisë ose karikues me valë, ose mos i vendosni nën një batanije, jastëk ose trupin tuaj, kur është i lidhur me një burim energjie. Mbajeni iPhone tuaj, përshtatësin e energjisë dhe çdo karikues me valë në një zonë të ajrosur mirë kur jeni në përdorim ose karikim. Kini kujdes të veçantë nëse keni një gjendje fizike që ndikon në aftësinë tuaj për të zbuluar nxehtësinë kundër trupit.”Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *