• |
ide | kryesore

Ballkoni me kanabis, edhe Apeli lë të lirë Encën

Arkiva, Lajme, Të fundit
Ballkoni me kanabis, edhe Apeli lë të lirë Encën

Gjykata e Apelit të Tiranës ka vendosur të lë me masën e detyrim paraqitjes, këngëtaren Enca Haxhiaj e cila u kap në flagrancë duke kultivuar kanabis në disa vazo në banesën e saj pranë TEG-ut.


Vendimi është marrë pasi prokuroria ka hequr dorë nga animimi. Megjithatë gjyqtarja e Apelit Elona Mihali ka vendosur ta cilësojë si të ligjshëm arrestimin e saj nga policia, për çka pala mbrojtëse kishte kërkuar të shpallej i paligjshëm.Vendimi i Gjykatës së Apelit Tiranë:

Gjykata e Shkallës së Parë e Juridiksionit të Përgjitshëm Tiranë me vendimin nr. 2067 Akti, datë 14.09.2023,ka vendosur:

Vleftesimin si te ligjshem te “arrestit ne flagrance” te personit nen hetim R. H. Dhe caktimin ndaj saj si mase sigurimi ate te “Detyrimit per paraqitje ne Policine Gjyqesore”, parashikuar nga neni 234 iK.Pr. Penale.

Çështja në apel u shqyrtua mbi bazën e ankimeve:

Nga personi nën hetim me iniciale R.H, i cila kërkoi ndryshimin e vendimit, vlerësimin si të paligjshëm të arrestimit dhe rrëzimin e kërkesës për caktimin e masës së sigurimit personal.

Nga Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parëtë Juridksionit të Përgjithshëm Tiranë, i cili kërkoi prishjen e vendimit dhe caktimin e masës së sigurimit personal shtrëngues atë të “arrestit në burg”.

Në përfundim të gjykimit, sot më datë 03.10.2023, Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, e përbërë nga trupi gjykues me Gjyqtar znj. Elona Mihali, vendosi:

Mospranimin e ankimit te Prokurorise te ushtruar ndaj vendimit nr.2067 akti, date 14.09.2023 te Gjykates se Shkalles se Pare te Juridiksionit te Pergjithshem Tirane per shkak te heqjes dore nga ankiminga ana e Prokurorise.

Mospranimin e ankimit te personit nen hetim Ruensa Haxhiaj te ushtruar ndaj vendimit Nr.2067 , date 14.09.2023 te Gjykates se Shkalles se Pare te Juridiksionit te Pergjithshem Tirane per shkak se ankimi eshte ushtruar jashte afatit ligjor.Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *