• |
ide | kryesore

Foto e rrallë e Beratit e vitit 1931

Arkiva, Stil
berati.jpgËshtë një foto e “National Geographic” e vitit 1931. Atë e ka publikuar gazetari Ilir Ikonomi që thotë se ia ka blerë një koleksionisti amerikan. Ikonomi thotë se fotoja ka edhe një tekst shoqërues në të cilin thuhet: "Megjithëse Shqipëria u pushtua nga romakët, bizantinët, normandët dhe turqit, rrënojat e kështjellave të tyre janë ende aty, ndërsa njerëzit mbeten të pandryshuar si asnjë popull tjetër. Bajroni i krahasonte shqiptarët me malësorët e Skocisë, që janë po aq të paepur."/lapsi.al/