• |
ide | kryesore

Ja sa alkool pinë shqiptarët

Arkiva, Stil
alkool.pngNjë studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë tregon se shqiptarët konsumojnë rreth 7 litra alkool në vit. Kjo e rendit Shqipërinë në vendin e 78 në botë, si një vend që nuk konsumon shumë alkool. Kosova konsumon më pak se ne. Në total, një person në Shqipëri pi rreth 78 kriko me birrë, 66 gota me verë dhe 339 gota me pije të tjera alkoolike. Të parët në botë janë bjellorusët, që konsumojnë 17.5 litra alkool në vit. Rë fundit janë kuvajtianët, me 0.1 litër. Më shumë birrë pihet në Namibi, Gabon, Rumani, Lituani dhe Çeki. Ndërsa më shumë verë konsumohet në Portugali, Francë, Andorra, Danimarkë e Kroaci.