• |
ide | kryesore

Gjeni gjuhën shqipe në këtë ilustrim të “The Guardian”

Arkiva, Stil
pema e gjuheve.jpeg


Është një ilustrim i Minna Sundberg që tregon hartën e gjuhëve që ekzistojnë sot në botë duke nënvizuar lidhjen mes gjuhëve Indo-Europiane dhe atyre Urale. Krijuesja thotë se duhet të qëndrosh në heshtje, duke vënë ilustrimet së bashku mund të kuptosh se përse disa gjuhe e kuptojnë njëra tjetrën.  Ajo ka dashur të tregojë se sa afër janë suedishtja, danishtja, norvegjishtja, islandishtja ndërsa finlandishtja vjen nga një tjetër degë. Fotot janë botuar nga gazeta prestigjoze “The Guardian” ku dallohet qartë edhe shqipja si një degë më vete./lapsi.al/