• |
ide | kryesore

Nga qyteza ku*vë te fshati “Penis”, emrat më absurdë në botë (FOTO)

Arkiva, Planet
3-–-Kjo-është-një.pngEkzistojnë dhjetëra vende në botë me emra të çuditshëm. Nga një rrugë emrin “Pa emër” në SHBA deri te fusha ”Prostitutë” në Angli, një udhëtim i vogël tek 15 vendet me emrat më absurdë të dëgjuar ndonjëherë:

1 – “Qyteza Bastard” (Bastardtown) është një vend shumë piktoresk në Irlandë, jo shumë larg Wexford.

1 – “Qyteza Bastard” (Bastardtown) është një vend shumë piktoresk në Irlandë, jo shumë larg Wexford.

Hasankeyf. Ancient Town Near Batman. Turkish Kurdistan. Turkey

2 – “Batman”: nuk bëhet fjalë për një shaka, por për një fshat turk që quhet pikërisht kështu.

3 – Kjo është një

3– Kjo është një nga tabelat që tregon drejtimin për në “Bitchfield”, që fjalë për fjalë në gjuhën angleze do të thotë “fushë kurvë”. Ndodhet në lindje të Anglisë.

The Residents Of London's Chinatown Celebrate The New Year Of The Monkey

4 – Shumë lagje në botë mbajnë emrin “Chinatown”, dhe kjo është një prej tyre, që ndodhet në shtetin amerikan të Wisconsin.

Norway : Lofoten archipelago

5 – Ky është porti i vogël i fshatit “A”, në arkipelagun norvegjez të Lofoten.

6 – Këtu ndodhemi në

6 – Këtu ndodhemi në “Hënë” (Moon), qytezë e vogël në veri-lindje të Pitsburg, Pensilvani.

7 – Kjo shenjë tregon

7 – Kjo shenjë tregon hyrjen në qytetin irlandez “Muff” që në gjuhën lokale dhe në një konotacion vulgar do të thotë “lesh”.

Exploring Colorado's Rocky Mountains

8 – Në Kolorado ekziston një rrugën me emrin “Pa emër”. Kjo sepse kur punëtorët punuan për ndërtimin e autostradës në këtë zonë nuk dinin si ta quanin atë. Dhe i vunë emrin “Pa emër”.

9 – Edhe në brigjet

9 – Edhe në brigjet e Floridas një nga ishujt e arkipelagut quhet “Pa emër”.

A road sign for the North Pole Chamber of Commerce

10 – Kjo është tabela rrugore që tregon drejtimin për në “Polin e Veriut” në Alaskë. Ekziston një vend me të njëjtin emër edhe në Nju Jork.

Roads lead to vacant lots in an unfinished housing developme

11 – Nëse në Kolorado është “Pa emër” në Arizona është zona “Asgjë” sepse ajo është e pabanuar që prej vitit 2005. Qytetarët ia vunë ashtu emrin sepse në fillim ishin plot Shpresë e Besim, por me kalimin e viteve filluan të mos besonin në Asgjë.

Sheffield Wednesday v Middlesbrough - Sky Bet Championship

12 – Ç’mund të themi për “Peniston”? Gjendet në Angli dhe fillimisht emri i tij ishte “fshati në majë të kodrës”.

13 – Kjo është rruga

13 – Kjo është rruga që të çon në fshatin anglez “Sanduiç”.

14 - Në Itali,

14  – Në Itali, gjendet qyteti “Omomorto” (njeri i vdekur), një vend në afërsi të Puljas.

Trepalle. Lombardia. Italy.

15 – Përsëri në Itali, përkatësisht në Lombardi, gjendet vendi me emrin “Trepalle” (Tre bolet). /Tirana Observer/