• |
ide | kryesore

Amnesty International: Marrëveshja për dërgimin e migrantëve në Shqipëri, e paligjshme dhe e pazbatueshme

Lajme, Të funditOrganizata ndërkombëtare për të drejtat e njeriut Amnesty International thotë se: “Individët e shpëtuar nga autoritetet italiane në det, përfshirë ata që kërkojnë siguri në Evropë, janë nën juridiksionin italian dhe nuk mund të dërgohen në një vend tjetër përpara se të shqyrtohen kërkesat e tyre për azil dhe rrethanat individuale”.

Në një reagim pas njoftimit se udhëheqësit e Italisë dhe Shqipërisë kishin arritur një marrëveshje për ndërtimin në Shqipëri të dy qendrave për strehimin e migrantëve të shpëtuar në det nga anijet italiane, zonja Elisa De Pieri, me organizatën Amnesty International, tha se personat e shpëtuar në det nga autoritetet italiane janë nën juridiksionin italian. Ajo tha se ligji është shumë i thjeshtë për t’u kuptuar dhe se migratët nuk mund të dërgohen në një vend tjetër përpara se të shqyrtohen kërkesat e tyre për azil.

Kjo marrëveshje ka të bëjë me rikthimin, një praktikë e cila është e ndaluar sipas ligjit ndërkombëtar dhe evropian dhe për të cilën Italia është dënuar tashmë nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut. Marrëveshja është e paligjshme, e papërshtatshme dhe duhet të anulohet, tha zonja Elisa De Pieri, me organizatën Amnesty International.

“Italia pretendon se personat e ndaluar do të mbeten nën juridiksionin italian, por realiteti është se marrëveshja do të përdoret për të anashkaluar ligjet e Italisë, BE-së dhe ligjin ndërkombëtar. Kjo mund të ketë pasoja shkatërruese për azilkërkuesit, të cilët mund t’u nënshtrohen ndalimeve të gjata dhe shkeljeve të tjera, jashtë kontrollit të autoriteteve të drejtësisë italiane”.

Komisioni Evropian tashmë e ka bërë të qartë se ligji i BE-së për azilin nuk mund të zbatohet jashtë kufijve të bllokut. VOA7 Comments

 1. Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union
  Fuck european union

 2. 08:08
  Aq mire e ke kte koment sa ska ku të veje
  Në pa hy në europë.dhe po na bëjnë hale
  Kjo Amnisti international a mund të na thotë ndonjë gjë pse u detyrua meloni të bëjë një marrveshje me Ramen i cili është vetë ofruar për këtë marrveshje pa qenë fare i detyruar .
  Meloni para se të vijë me pushime në Shqipëri është bërë virale me nje vidio ku i përgjigjet makronit pasi ai i kishte quajtur italianët cinike dhe të papërgjegjshëm
  Ajo i thote për të vjelle na.ben ti makron sepse ti i shfrytëzon afrikanët në kolonitë e tua .
  Ti pret parate per 14 shtete afrikane dhe shfrytëzon edhe fëmijët nëpër miniera ku nxirret ar dhe uranium
  Ti merr uraniuminper centralet dhe 90 përqind e nigerianeve janë pa elektricitet.
  Ajo thotë se në fakt janë keta lloj europianesh qe i bëjnë afrikanët për të vjelle
  Tani sa i di di Meloni punët brenda BE nuk i dimë në.
  Marrveshje Rama -Meloni është vetëm një marrveshje politike dhe jo ligjore sipas një deputetje të cinque stelle.
  .Kur të jetë formatu një ligjore do të flasim
  Por meloni ka shumicën në parlament dhe mund ta dekretojë tha ajo
  Të shikojmë tha ajo çfarë do të bëjë edhe parlamenti shqiptar.
  Çfarë thotë amnisti international për 10000
  Palestinezët e vrarë në dy javë.
  Apo ska gajle .Zoti na rujte nga kriminelët!

 3. AI të bëjë mirë të kalojë në aksione. Të bëjë padi në Strasburg. E vetmja mënyrë që të goditet kjo marrëveshje mafioze.

 4. Edo, Meloni eshte nenprodukt i fashizmit, tu ku te fusim o i gjate te nenproduktet komuniste apo nenproduktet e bajraktareve. O beg mere shtruar se dhe Zogu keshtu e nisi me italianet e pastaj ti e di vete historine.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *