• |
ide | kryesore

Zbardhen votat për Kosovën/ Emrat e deputetëve që kundërshtuan dhe abstenuan

Arkiva, Lajme, Të fundit
kieKosova ka hedhur një hap të rëndësishëm mbrëmjen e së martës më pranë anëtarësimit në Këshillin e Europës. Kjo u vendos pas votimit në Asamblenë Parlamentare, të KiE ku me 131 vota pro, 29 kundër dhe 11 abstenime iu hap rrugë finalizimit të anëtarësimit.

Prej 29 deputetëve që votuan kundër anëtarësimit të Kosovës, 7 ishin nga Serbia, 8 nga Spanja, 4 nga Hungaria, 2 nga Franca, 2 nga Bosnje Hercegovina, 2 nga Qipro, 1 nga Greqia, 1 nga Mali i Zi, 1 nga Italia dhe 1 nga Gjermania.

Ndërsa abstenimet ishin 6 nga Italia, 3 nga Moldavia dhe 1 nga Gjermania dhe 1 nga Mali i Zi. Fjalën përfundimtare për anëtarësimin e Kosovës tashmë do ta japë Këshilli i Ministrave të Këshillit të Europës në maj.

VOTAT KUNDËR KOSOVËS

Dunja SIMONOVIĆ BRATIĆ (Serbia, SOC)
Vladimir ĐORĐEVIĆ (Serbia, NR)
Elvira KOVÁCS (Serbia, EPP/CD)
Đorđe STANKOVIĆ (Serbia, NR)
Jelena MILOŠEVIĆ (Serbia, SOC)
Aleksandar MIRKOVIĆ (Serbia, EPP/CD)
Biljana PANTIĆ PILJA (Serbia, EPP/CD)
Branislav BORENOVIĆ (Bosnia and Herzegovina, EPP/CD)
Snježana NOVAKOVIĆ BURSAĆ (Bosnia and Herzegovina, NR)
María FERNÁNDEZ (Spain, SOC)
Antonio GUTIÉRREZ LIMONES (Spain, SOC)
Sergio GUTIÉRREZ PRIETO (Spain, SOC)
Pablo HISPÁN (Spain, EPP/CD)
Gonzalo ROBLES (Spain, EPP/CD)
Luz MARTINEZ SEIJO (Spain, SOC)
Carmen LEYTE (Spain, EPP/CD)
José María SÁNCHEZ GARCÍA (Spain, EC/DA)
Nina KASIMATI (Greece, UEL)
George LOUCAIDES (Cyprus, UEL)
Christiana EROTOKRITOU (Cyprus, SOC)
Lőrinc NACSA (Hungary, EPP/CD)
Zsolt NÉMETH (Hungary, EC/DA)
Zoltán BÓNA (Hungary, EC/DA)
László TOROCZKAI (Hungary, NR)
Anne STAMBACH-TERRENOIR (France, UEL)
Emmanuel FERNANDES (France, UEL)
Dimitri COIN (Italy, EC/DA)
Maja VUKIĆEVIĆ (Montenegro, NR)
Harald WEYEL (Germany, EC/DA)

ABSTENIM

Marco DREOSTO (Italy, EC/DA)
Elisabetta GARDINI (Italy, EC/DA)
Maria Cristina CARETTA (Italy, EC/DA)
Lucrezia MANTOVANI (Italy, EC/DA)
Fabio PIETRELLA (Italy, EC/DA)
Graziano PIZZIMENTI (Italy, EC/DA)
Andrian CHEPTONAR (Republic of Moldova, EPP/CD)
Natalia DAVIDOVICI (Republic of Moldova, EPP/CD)
Ion GROZA (Republic of Moldova, EPP/CD)
Andrej HUNKO (Germany, UEL)
Vasilije ČARAPIĆ (Montenegro, ALDE)Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *