• |
ide | kryesore

Qendra dixhitale zaptohet nga baret dhe restorantet/ Veliaj del bllof me Piramidën e Tiranës

Kryesore


Në 11 maj 2023, Piramida e Tiranës u përurua me një premtim: të bëhej qendra më e madhe digjitale në Ballkan për të rinjtë. Kryetari i bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, në ethet e fushatës për mandatin e tretë, e përshkroi Piramidën si një hapësirë inovative dhe tërheqëse për teknologjinë. Një vit pas këtij premtimi, Faktoje.al monitoroi aktivitetet dhe shërbimet e ofruara në Piramidë, nëse e përmbushin misionin e artikuluar nga Veliaj. Verifikimi tregoi se përveç qendrës “TUMO”, shumica e hapësirave janë të zëna nga bare, restorante dhe shërbime të tjera, ndërsa ekspertë të teknologjisë argumentojnë pse Piramida sot është shumë larg të qenit një qendër inovacioni.

Nga Esiona KONOMI

Në 11 maj 2023, Edi Rama dhe Erion Veliaj e mbyllën fushatën elektorale për Tiranën me përurimin e Piramidës së transformuar.

Nën një spektakël dritash, entuziazmi i kryebashkiakut të Tiranës që kërkonte një mandat të tretë, përfshiu edhe këtë deklaratë:

“Sot ne nuk hapim vetëm një ndërtesë, një stoli, apo një pikë observimi dhe një vend për t’u “instagramuar”, por hapim njëkohësisht dhe qendrën më të madhe digjitale në Ballkan për të rinjtë dhe të rejat e Tiranës dhe të gjithë Shqipërisë”.

Një vit pas kësaj deklarate Faktoje monitoroi në terren shërbimet dhe aktivitetin që zhvillohet te Piramida.

E vetmja qendër që ofron shërbime digjitale në fushën e programimit dhe kodimit për të rinjtë është “TUMO”, e cila më përpara i ofronte kurset pranë Stadiumit “Air Albania” dhe më pas u zhvendos në Piramidë.

Në këtë strukturë, nuk ka asnjë njësi tjetër që ofron shërbime të ngjashme.

Një prej kubave shumëngjyrësh në pjesën e jashtme të Piramidës i është dhënë kompanisë “Alba Game”. Edhe pse e specializuar në lojëra dhe pajisje digjitale, kjo njësi shërben vetëm për shitje produktesh teknologjike, dhe jo për kualifikimin e të rinjve.

Zyra pranë Piramidës kanë marrë ambasada amerikane dhe ajo franceze, për të ofruar njohuri për të rinjtë që duan të studiojnë në këto vende, por fokusi i tyre, bazuar mbi qëllimet e shpallura gjatë promovimeve, nuk është edukimi digjital.

Një ambient i jashtëm i është dedikuar edhe Kolegjit Evropian, një investim i BE-së për të rinjtë e Ballkanit në fushën e arsimit në nivel master, edhe ky i palidhur me aftësimin teknologjik.

Zyra pranë Piramidës ka përfituar përmes qerasë, një bankë e nivelit të dytë (Intesa Sanpaulo) dhe kompania e sigurimeve, Sigal. Ne verifikuam të gjitha shërbimet që ofrohen nga subjektet që operojnë tek Piramida, por edhe ato nuk ofrojnë kurse apo trajnime të posaçme për të rinjtë, por vetëm aktivitet tregtar.

11 ambiente janë vënë në funksion të subjekteve private, si bare, restorante, apo dyqane suveniresh.

Nga verifikimi rezultojnë marka të njohura në tregun vendas të këtyre shërbimeve, si: Mulliri, Mon Cheri, apo baret me emrat Sentea, Soma, Dev8, Tonys dhe Papas.

Atyre iu bashkohen edhe restorantet e pastave: Pastaria dhe Banas, kurse brenda në Piramidë ka edhe një dyqan suveniresh.

Fondacioni Shqiptaro Amerikan (AADF) që bashkë-menaxhon këtë godinë me Bashkinë Tiranë, i ka dhënë një zyrë brenda në Piramidë edhe organizatës jo qeveritare rinore të krijuar prej vetë fondacionit, të quajtur Junior Achievement Albania.

Zyra me shërbime mikse në Piramidë

Banka Intesa Sanpaulo
Kompania e Sigurimeve, Sigal
OJQ, Junior Achievement Albania (Pjesë e AADF)
Zyra e Kolegji Evropian
Klubi Francez
Zyra e SHBA për edukimin
Dyqan Alba Game

A ndryshoi TUMO kur shkoi në Piramidë?

Bashkia Tiranë u pyet për zhvillimet në Piramidë gjatë këtij viti, por ajo i shmangu përgjigjet konkrete me argumentin se kjo strukturë tashmë menaxhohet nga një OJF, e quajtur “Qendra Piramida”, të cilës Bashkia Tiranë i ka dhënë në huapërdorje pasurinë.

Shqipe Berisha, menaxherja e qendrës “Tumo”, e kontaktuar përmes telefonit u shpreh e kënaqur për zhvendosjen e “Tumo”-s në Piramidë.

Sipas saj, “Piramida tërheq më shumë vëmendje dhe e bën më të lehtë për të rinjtë dhe familjet e tyre të kenë informacion dhe interes për programet e ofruara nga “Tumo””.

E pyetur për Faktoje se çfarë ofron më shumë qendra tani në Piramidë, menaxherja Berisha tha se janë shtuar dy disiplina të reja për të rinjtë.

“TUMO Tirana, në hapjen e saj në vitin 2020, ofronte 8 disiplina: Modelim 3D, Robotikë, Dizajn Grafik, Animacion, Programim, Zhvillim Lojërash, Muzikë dhe Prodhim Filmash. Me zhvendosjen në Piramidë, u bë e mundur shtimi i dy disiplinave të reja: Fotografia dhe Vizatimi”,-tha Berisha.

Sipas ekspertit të teknologjisë, Besmir Semanaj, ajo që ofron sot Piramida nuk ka asnjë ndryshim me klubet që mund të krijojë një gjimnaz në Amerikë apo në BE pas mësimit.

“Këto qendra teknologjike duhet të komercializohen, por jo në kuptimin shqiptar të kësaj fjale, që e ka kthyer sot Piramidën në qendër biznesi. Në qendra të ngjashme në Amerikë apo BE nuk gjen dot asnjë kafe të vetme, e këtu ndodh e kundërta. Sfidoj çdo politikan që reklamon këtë qendër, të gjejë një të ngjashme në Ballkan apo Europë që ka një numër të madh kafesh e restorantesh në një sipërfaqe të tillë dedikuar inovacionit”,-tha Semanaj për Faktoje.

Edhe për ekspertin tjetër Gentian Progni, një qendër kursesh më shumë, nuk është një vlerë e shtuar për sa kohë në vend operojnë qindra të tilla.

“Paradoksi më i madh është se kanë dhënë miliona euro për qendra kursesh, inovacioni e start up-e, por nuk kanë deri më tani asnjë histori suksesi, asnjë të vetme, e kjo tregon shumë për fasadën”, – tha Progni për Faktoje.

Prof. Ndriçim Mehmeti, një hartues i politikave arsimore, tha për Faktoje se sot Piramida nuk i ngjan në asnjë element qendrës apo parkut të lirë të teknologjisë për të rinjtë dhe qytetarët e Tiranës.

“Është e dhimbshme, zhgënjyese dhe plot dritëhije të korrupsionit, sikundër ka ndodhur edhe me prona të tjera publike që janë nisur në shërbim të komunitetit dhe kanë përfunduar në shërbim të bizneseve private”,-tha Mehmeti.

Ende të etur për bare?

Bashkia Tiranë refuzoi të informojë mbi baret që janë vendosur në Piramidë dhe se si janë përzgjedhur ato, duke thënë se “Qendra Piramida”, nuk është një autoritet publik, për këtë arsye çdo subjekt i interesuar duhet t’i drejtohet drejtpërdrejt qendrës për t’u informuar në detaje”.

“Pushtimi” i Piramidës nga të paktën 11 njësi tregtare ka shkaktuar reagimin e shoqërisë civile.

Migen Qiraxhi, nga Qëndresa Qytetare thotë se “bashkë me 1.6 milione Euro shkuan dëm premtimet, dhe ëndrrat të gjitha u reduktuan në “Bar-Kafe”.

“Për fatin e keq të të gjithëve, me këtë qasje, vendi ynë do të vazhdojë të mbajë rekordin e vendosur në 2018 ku për herë të parë u rendit në vendin e parë në botë për numrin e Bar Kafeve në raport me popullsinë edhe për këtë, politikëbërësit nuk shqetësohen, por janë gati të lëshojnë edhe objektet arsimore me qira për Bar- Kafe”, – tha Qiraxhi për Faktoje.

Bare, restorante, dyqane: 11 njësi

Mulliri
Mon Cheri
Banas
Dyqan suveniresh
Bar Sentea
Bar Soma
Bar Dev8
Bar Tonys
Pastaria
Bar Papas
Bar në pjesën e brendshme

A është sot Piramida qendra më e madhe digjitale në rajon?

Ditën e hapjes së Piramidës, Veliaj e cilësoi atë si “qendrën më të madhe digjitale në Ballkan për të rinjtë dhe të rejat e Tiranës dhe të gjithë Shqipërisë”.

Siç u pohua nga vetë menaxherja e të vetmes hapësirë teknologjike në Piramidë, Tumos, aktualisht qendra frekuentohet çdo javë nga 1680 nxënës të Tiranës, të moshës nga 12-18 vjeç.

Fëmijët e tjerë të Shqipërisë nuk kanë mundur të frekuentojnë kurset.

“Kemi pasur fëmijë nga Elbasani, Thumana dhe Durrësi. Rreth 20 gjithsej”,-tha Shqipe Berisha për Faktoje.

Ajo konfirmoi se kaq është rrezja e veprimit të Tumo-s, duke nënvizuar se në qendër nuk kishte marrë leksione asnjë i ri i ardhur nga vendet e tjera të rajonit.

“Jo, për shkak se TUMO ofron mësim pas shkolle dhe është e dedikuar për të rinjtë nga mosha 12-18 vjeç. Megjithatë, në Piramidë do të hapen së shpejti qendra të tjera të edukimit teknologjik, për studentë mbi 18 vjeç që do të mund të mirëpresin studentë nga vende të tjera,”-tha drejtuesja e TUMO-s.

Anxhelo Lushka, një programues i interesuar për zhvillimet brenda Piramidës, pohon: “Fatkeqësisht, nuk e konsideroj Piramidën qendrën teknologjike që u premtua, pasi nga vëzhgimet që kam bërë, nuk kam parë asnjë entitet që lidhet me botën e teknologjisë/digjitalizimin apo inovacionin që të shfrytëzojë ambientet e Piramidës”.

Gentian Progni, i cili e deklaron veten një grup interesi, sepse zotëron një kompani në atë fushë, thotë se Piramida nuk ka fare lidhje me atë që u premtua.

“Aty është një qendër biznesi, ku kostot për të pasur një zyrë apo një ambient janë shumë herë më të larta se kudo në Tiranë”,-tha Progni për Faktoje duke sjellë si shembull të një historie suksesi qendrën ICT në Kosovë.

“Drejtuesi i tyre ka hyrë në 40 personat më të rëndësishëm për influencimin e teknologjisë në botë, sipas Forbes. Nuk duhet të shpikim rrotën, mjaft ta shohim si diçka në shërbim të të rinjve, dhe jo në diçka fitimprurëse siç është bërë sot”,-tha Progni.

Besmir Semanaj vë theksin tek thithja e investitorëve pranë qendrave të tilla për të nxitur kërkimin dhe zhvillimin.

“Një qendër teknologjike duhet të ketë ndërtesë dhe pajisje moderne. Qendra duhet të ofrojë konsulencë ligjore për ata që ndërtojnë start-up aty. Duhet të ofrohen trajnime të vazhdueshme, falas apo më lirë se në tregun e hapur. Duhet të ketë evente dhe konferenca të përditshme. Duhet të ndërtohet një komunitet i fokusuar në këtë sferë”,-thekson eksperti Semanaj.

Hartuesi i politikave arsimore Ndriçim Mehmeti, vlerëson se Bashkia duhet të bashkëpunonte me ministritë, por edhe me fakultetet e teknologjisë publike apo private. “Fakti se deklaron që ka një qendër me këtë emër, nuk justifikon një investim dhe sipërmarrje kaq të kushtueshme,”-tha Mehmeti për Faktoje.

Përfundim

Bazuar në verifikimet në terren, të dhënat zyrtare të ofruara dhe nga vlerësimet e ekspertëve, deklaratën e kryetarit të bashkisë Tiranë se Piramida është qendra më e madhe digjitale në Ballkan për të rinjtë dhe të rejat e Tiranës dhe të gjithë Shqipërisë, e kategorizojmë si të pavërtetë.


42 Comments

  1. Veliaj e di se ky është mandati i tij i fundit në bashki. Pasi ligji nuk lejon më shumë se tre mandate. Prandaj ja ka var punës.
   Ja sa të vij Blendi Gonxhe dhe e rregullon ai piramidën dhe Tiranën.

  1. Piramida eshte tashme qendra e LGDB ne Shqiperi. Shikoni ngjyrat qe jane lyer . Jane me ngjyrat e LGDB.
   Takimi i tyre behet ne Tony’s Club dhe shfrytezojne per orgji ambientet e nje hoteli tek Pazari i Ri qe punon pa licence por mbrohet nen petkun e nje fondacioni kristian si dhe nje hotel tek Nobis.

 1. A ju kujtohet kur kryeministri yne tha se kinema 17 Nentori do ruhej dhe do perfshihej ne projektin e pallateve qe u bene aty? U bene pallatet dhe kinemaja iku ne drejtim te paditur. Genjeshtra eshte tipike per rilindasit. Perfaqesuesit me brilante jane Edi R dhe Erion V.

  1. Dhe kam perceptimin se shume njerez kane vdekur, ( un them jane vrare ) qysh se une kam komentuar ne kyte gazet dixhitale nga SHBA.
   Ndersa a ndikon intelixhenza artificiale ne tru dhe kur ata punojne ,dhe e shoqeruar me tortur psikologjike une jame shume I bindur se amerikanet qe e kane aplikuar mbi mua e kane pasur shume te qarte rezultatin .
   Ja po marrim si shembull , privimin ne stacionin e trenit Europe, (me 30 mars 2024) perpara se une te hypja ne autobuz per tu larguar. Isha i bindur se isha ne prag te lirimit. Por intelixhenza artificiale ne trunin tem po punonte aq shume sa qe une nuk po kontrolloja ne as edhe nje mynyre mendimet apo imagjinaten time ne ato caste. Pikrishte ne ate momenti qe prisja lirimin po shaja njerezit me te rendesishem te botes.
   Kjo eshte e verteta , pastaj a ka rendesi e verteta para Amerikaneve e thanun nga nje shqiptare qe eshte pergatirur me femije qe do te linden (Romano Begeja) te dhunohen, dhe atje ne Amerike qe as kush nuk mundet te thote jo.
   Nese kam mundesi, ky ide kam me ilustruar me fjalimin ne OKB te Ramiz Alis ne 1991. Me fotografin e Sali Berishes, me titullin kem Paskemi Pashke, Bujar Nishani dhe Genc Pollo, gazeta tema 20 prill 2014. Vizita e Papa Francesco ne Shqiperi kur ne kishim marre vizen per Amerike, shtator 2014 (ne udhtuam per SHBA ne fund te tetorit) dhe Shqiponjat fluturojne lart
   te Ismail Kadere 1966.
   I vdekur qe eci neper toke jam , por me rrejte nuk me pelqen. Jam komplet i pa fajshem. Sipas demokracise dhe jo elsperimentit, jo tortures ,por ligjeve qe rregullojne lirin dhe privatsine me te cilat Amerika proklamohet.
   Une jam kthyer ne Itali i gjalle per tu derguar ne burg per gjithe jeten edhe me kushte per te bere gay ,ose i vdekur.
   Per kyt jam I bindur, keshtu kendon Ismail Kadare ne poemen shqiponjat fluturojne lart ne 1966.

  1. Si a gjykojne te huajt ne qe nuk ndryshojme qeverisjen per kohe te gjate: A- Jemi shumica injorante ? B- Kemi KM shume te zgjuar dhe C- Te dyja bashke

 2. Ore po qa than keto 12 vite te verteta keta kurvat e Ripjerdhjes qe te besoni ju qe gjoja i paski besuar.💩💩💩

 3. PARODI

  RILINDJA E HAJDUTËVE

  Shqipëria është parajsa,
  ku ty të jepet mundësia,
  të vjedhësh e mos të kapesh,
  as nga SPAKU as nga policia.

  Ku administrata mbushet,
  me nepotizëm e militantë,
  ku ekonomia është informale,
  dhe korrupsioni galopant.

  Në këtë vend qesharak fare,
  ku qeverisja është mysybet,
  kartat dhe rrogat bëhen publike,
  vetëm tenderat janë sekret.

  Erioni Veliaj i bashkisë,
  kishte me dhjetra këshilltarë,
  miliona lekë për ata paguhen,
  shpërdorim fondesh i paparë!

  Për 5D construction ai s’ka dorë,
  Lali qe i zënë duke mbjellë pemë,
  vjedhjet i kanë bërë ca drejtorë,
  a do arrestohet Lali është dilemë!

  Erioni hiqet sikur s’di asgjë,
  sikur drejtorët kanë punuar mirë,
  Lali ka hedhur firma për tenderat,
  që përfitonin drejtorët e tij qafirë.

  Dhe jo vetëm tendera ka firmosur,
  por dhe leje ndërtime për pallate,
  por Lali betohet për ndershmëri,
  të bën për budalla përtej imagjinate!

  Tërë këto vite sorrollatje kot,
  me gënjeshtra e mashtrime,
  ky popull qënka vërtet dele,
  që mbijeton veç me thërrime!

  As ngrihet as nuk reagon fare,
  kur vete thika në palcë emigron,
  dhe e ka njëfarë të drejte vërtet,
  se te opozita shpresë nuk shikon!

  1. Po mo Molla, por Lali Eri ka pas një zakon të keq , kërkonte të kishte kontroll të plotë mbi median dhe kishte guximin të kërcënonte direkt pronarët e mediave. Kërcënoi dikur Beketin dhe pikërisht për atë sms si provë shqiptarët duhet të paguajnë 110 milion€ dëmshpërblim. Të njëjtën gjë ka bërë edhe me Ylli Ndroqin ku shante Beti Njumën ku i thoshte:
   “Hajvane, idiote…” mesazhet që zbulojnë obsesionin e Veliajt për kontrollin e medias”.
   Sipas Ylli Ndroqit, në atëkohë, Veliaj kishte arritur deri aty sat a kërcënonte me jetë.
   Kur s’kërcënon dot direkt se s’punon në ndonjë media lëshon zagarët në forume, apo përdor servilat e tij në media për kërcënime indirekte. Gjë që tregon që është frikacak i madh por përdor kërcënimin përmes pushtetit. Ka kap ndonjë media kombëtare dhe e shfrytëzon.
   Vari leshtë! Rilindje pederastash. Prandaj bëri edhe atë dasmën e lezbikeve në bashki. Shoqëria e hapur e bythës, shoqëria e hapur e Sorosit. Kujtojnë se janë Zot të Shqipërisë këta plehra.
   Zoti ka rënë me kohë dhe këta budallenj akoma bëjnë sikur nuk e kuptojnë.

   1. Top channel është media kombëtare e lidhur ngushtë me interesa me Erion Veliajn. Kanë marrë para nga inceneratorët. Të presësh të të bëjë moral Topi vari leshtë. Aq më pak bythëqirat e rilindjes dhe mediave që ai urdhëron.

    1. Vërtet, Top Chanel është propaganduesja më e madhe e Erion Velisë. Jep vetëm kasetat e që i çon ai. Është televizion që çensuron aksionet e opozitës. Kanë dalë hapur hashiqare. E vetmja gjë e çuditshme është pse nuk i heton Spaku për paratë që kanë marrë nga inceneratorët? Janë qindra mijëra euro të dhëna nga kompania e inceneratorit të Tiranës Integrated Energy BVSVP drejt Endrit Habilajt, kushëririt të Erionit.
     Madje (sipas CNA.al , 2022-11-17 ) Lori Hoxha kishte larguar nga detyra e drejtorit të Top News-it, Ledion Liçon dhe në vend të tij, sipas të burimeve nga Top Channel atje u emërua Erion Habilaj.
     E kuptoni tani sa i rëndësishëm është Lali Eri në Top channel, aq sa zëvendësoi Ledion Liçon.

     1. ……. Janë të gjitha dyshimet se Erion Habilaj është thjesht dhe vetëm një fasadë që do të paraqitet në korridore, njeriu që do të drejtojë Top News do të jetë Endrit Habilajt.
      Endrit Habilaj është ai që u akuzua dhe shkëmbeu akuza të ashpra me Top Channel në lidhje me gjobvënie të ndryshme. Me largimin e Habilajt, ky i fundit tha se ishin vënë gjoba nga Top Channel. Në fakt Top-i iu përgjigj duke thënë se kishte larguar gjobaxhinjtë.

      Më pas, siç e thamë më lart, hapi një portal në emër të kushëririt të tij Erion Habilaj, i cili tashmë shkon të marrë menaxhimin e Top News.

      Gjithçka që u pështy është lëpirë dhe së fundi shfaqen gazetarët e inceneratorëve që CNA.al, i ka treguar me dokumenta.

      Njerëzit që përgatisnin emisionin Top Story apo dhjetëra kronika se sa të mirë ishin inceneratorët, e sa të mira ishin kompanitë e çfarë punë kolosale ishte kryer, duke mbuluar skandalet dhe korrupsionin, tani janë sërish në shërbim tek Top News.
      CNA.al ka treguar me dokumenta se si Top Channel është paguar nga inceneratorët.

      Se si Vjollca Hoxha ka qenë në ortakëri me Klodian Zoton dhe me Mirel Mërtirin. Sesi Vjollca Hoxha me Top Channel ka qenë në ortakëri me Stela Gugallen. Të tre personat që kanë qenë në ortakëri me Vjollca Hoxhën janë në kërkim. Kësaj të fundit i dhanë 2.2 milionë dollarë për blerjen e aksioneve të Valtelina shpk e cila është kompania e mbajtjes së brandit Lori Caffe. Më pas ja kthyen aksionet pa marrë asnjë lekë pas.

      Së fundi raportohet se edhe në muajt gusht, shtator dhe tetor disa dhjetra mijë euro ka marrë Top Channel nga kompanitë e inceneratorëve, këto nëpërmjet transfertave bankare.

      Tashmë vjen Top News me të gjitha dyshimet se është marrë në administrim nga njerëzit e Mirel Mërtirit, të cilët i theksuam më lart ashtu si ortakërinë e Vjollca Hoxhës me Mirel Mërtirin, Klodian Zoton dhe Stela Gugalljan.

      Tani Lori Hoxha heq kunatin dhe emëron Erion Habilajn, fasadën e Endrit Habilajt, gazetarit dhe zërit zyrtar të inceneratorëve kur ai qendronte në Top Channel.

      (CNA.al, 17.12.2022)

     2. E mqs ra llafi te Top channel. Sapo u shpall fituesja e Big Brotherit, e cila është EGLA CENO. SKANDAL!!!!! SHËMBULLI MË I KEQ I NJË GRUAJE E CILA BULLIZOI, OFENDOI, TALLI SHUMËKËND ATJE NË BIG. VETËM TOP CHANNEL MUND T’I BËJË KËTO ÇMENDURIRA. S’MUND TA BESOSH QË E KA VOTUAR PUBLIKU NJË GRUA TË “ÇMENDUR” TË TILLË! EDHE NËSE E KA VOTUAR FUNDJA NJË TUFË IDIOTËSH JANË QË HARXHOJNË PARATË PËR SMS PËR VOTA PËR NJË SPEKTAKËL ME SKENAR, NJË SPEKTAKËL QË KËTË VIT LA NAM, MË KEQ NGA TË GJITHË EDICIONET E TJERA. U KARAKTERIZUA NGA MUNGESA E RESPEKTIT NË KOMUNIKIMIN MIDIS BANORËVE, KAKOFONIA, OFENDIMET, BULLIZIMET, PËRNDJEKJET. ETJ

     3. Kishte dyshime për fitoren e Egla Cenos, madje që kur Olti Curri konstatoi se Instagrami i saj filloi të ishte nën patronazhin e Top channelit dikur ashtu siç ndodhi me Luiz Ejllin një vit më parë kur i bënë atë kontratën që pa mbaruar spektakli. Bravo Top channel. Prandaj mbase ky popull voton Ramën, sepse këtë do, bullista, ofenduesa. Kuptohet përveç pjesës së votave të blera dhe presionit që i bëhet administratës.

     4. Koha jeme eshte e shkurter, pasi helmohet uji, ajri e ushqimi. Prandaj po shkruaj por te gjitha nuk i them dot.

      Thone se rrena i kembet e shkurta, ketu ne shqipri mashtrumi dhuna dhe vjedhjet vazhdojne nga viti 1944 e deri sot.
      Politika shqiptare e din qe populli e din kyt te vertet, por duhte me dura se pas ketyre zotrive politikan eshte Amerika.

     5. Prof Patrick Loch Otieno “PLO” Lumumba, një profesor kenian i së drejtës dhe kryqtar kundër korrupsionit, duke krahasuar trajtimin e zyrtarëve të korruptuar në Japoni, Kinë, Evropë dhe Afrikë, tha:

      “Në Japoni, një person i korruptuar vret veten. Në Kinë do ta vrasin. Në Evropë e burgosin. Në Afrikë, ai do të prezantohet në zgjedhje”.

      P.S: Në Shqipëri është më keq se në Afrikë se këtu paraqiten si kandidatë për zgjedhje jo vetëm të korruptuarit, por edhe kriminelët, hajdutët. Mos të ishte për ligjin e dekriminalizimit, shumë prej këtyre rilindasve “të ndershëm ndryshe” do ishin akoma në parlament e bashki. Ky është shteti rrumpallë i Edi Ramës, i cili rilindi thjesht hajdutët dhe krimin dhe e ktheu në sistem, dhe shpopulloi qindra mijëra shqiptarë. Dhe mban në këmbë sistemin pikërisht se drejtësia nuk merret me kokën e krimit, pra me të, por merret me shërbëtorët e tij, (se ai është i gatshëm të lëshojë këdo për të ruajtur pushtetin dhe veten) , e po ashtu i shpëlan trutë popullit me propagandën që bën në mediat e blera prej tij, si Top kanal etj.

   2. Miremengjes, kushtu e niste diten zoti Edi Rama, kur ne ishim nen hekura ne SHBA, ndersa Ambasadori Donald Lu po bente rreformen e drejtesis.
    Dje vizitova Tiranen, pashe pashe bustin e Papa Francesco dhe thejet e Tije kur ka vizituar Tiranen 2014, Shqiponjat fluturojne l’arte te Ismail Kadare ne 1966, kur une isha 3 vjec. Dhe vizatimi para Kryeministrit qe fotografova dje nje burre me gji, te zbuluar .
    Nese nuk vritem sot, dhe demokracia Amerikane dhe ajo Shqiptare i permbahen fjales se lire, un do ti lidhi keto shprehje me historin e familjes teme, praktikisht te Romano Begeja.

    1. ROMANO BEGEJA,
     Mi dispiace a dire pubblicamente, per la storia famigliare di Tua madre e triste , loro sono spietati velenano i famigliari lentamente ,ongi giorno nel cibo una goccia che porta la malatia , ictus, paralisi , infatto. Non posso dire i fatto pubblicamente, pero tua nona materna e tua madre sono spietate . Stai lo tano da loro e da tuo fratello, ti velenon probabilmente uguale. Ma e tropo crudelle di essere ucciso lentente da tua madre, nel tempo ti allegra con buone parole . Ricordati che hai visto persone tropo importante politici italiani e altri che hanno usato tuo corpo , ed per loro devi morire senza avere famiglia e figli .
     Fai uomo di ferro! La morte con onore e coperchio di oro! Papa

     1. Romano ricordati che sei un sciavo ” dorato” . La politica è tropo sporca, ed miglior testimoni per loro è il morto! Non avere paura di dire la verità, perché comunque sei morto nel silenzio. I ricchi e i politici vogliono comparire pulitissimo, con sorriso in bocca e non vogliono esserci capiti dal opinione pubblica che violentono sesualmente bambini di asilo. Come in Italia.

      Romano cerchi di sopravvivere, di questa tragedia familiare, ricordati bene che americani, italiani e Albanesi useranno tua madre e tuo fratello per ucciderti lentamente.
      Te lo dico che così mi a successo me a Torino, Lini è arrivato dietro la porta di casa di via Ventimiglia per uccidermi fisicamente, ed mia madre era d’accordo.
      Conclusione, se vivi con Lei ( Kela ) ogni bevanda, che ti porta in tavola ogni cibo fai assaggiare, e fai aprire la bocca se la posato nel stomaco.
      Ti può velenare con spray quando dorme, cerca di avere una camera da solo e chiudi a chiave.
      Sopravvivere se possibile!
      Io ho visuto secondi il libro di Zef Pellumbi , tradotto da Silvio Berlusconi in Italiano. Con titolo: Vivi per raccontare ” Non credi ma ho libri qui a Kukel che raccontano il nostro destino da quando io avevo 3 anni .
      Un abbraccio Papa.

 4. PARODI

  APOLOGJIA E RAMSESIT- PËRRALLA ME MBRET

  Të dashur socialistë e demokratë,
  jam këtu para jush për t’ju sqaruar,
  për t’ju dhënë një shpresë të madhe,
  një arsye më shumë për të ëndërruar.

  E di që këto 11 vite jeni varfëruar,
  keni qënë papunë dhe të trishtuar,
  ka pasur nepotizëm e korrupsion,
  premtimet e pambajtura s’janë harruar!

  Mandati im i katërt do jetë me fat,
  do keni para aq sa hundët të fshini,
  do rropatem e punoj vetëm për ju,
  si bosa në vila, si Zeni i Saliut të rrini.

  Do bëni pushime luksoze me jaht,
  si Grida, Salianji, apo edhe Zeni,
  s’do punoni por veç do jepni mend,
  si analista e profesora t’gjithë do jeni.

  Po nuk deshët mbylluni në Big Brother,
  bullizoni, dhe njëri-tjetrin ofendoni,
  do e ndjeni veten si në kopsht zoologjik,
  ama në fund 100mijë€ mund të fitoni.

  Le të kthehen emigrantët kudo janë,
  se ka vend për të gjithë në atdhe,
  do shëmbim pallatet do ngremë kulla,
  sa rehat do jeni, pastaj ku ka si ne!

  Por dale, se s’keni parë gjë akoma,
  shpejt hashashin rekreativ do legalizojmë,
  Gjermania këtë ëndërr e ka bërë realitet,
  kjo është arsye madhore që të festojmë.

  Kështu të gjithë do jemi të gëzuar,
  me një mendje rekreative sa më s’ka,
  e s’do keni më nevojë për shkollim,
  s’ka rëndësi në je i zgjuar apo budalla!

  Do jemi populli më i lumtur në botë,
  do jemi më lart se vendet nordike,
  do bëhemi si parajsa e re në tokë,
  s’do keni nevojë për Ed, Sali apo Like!

  Mos ma harroni këtë mirësi që po bëj,
  prandaj propozoj të bëjmë referendum,
  ta kthejmë Shqipërinë në mbretëri,
  dhe sigurisht që mbret të bëhem unë.

  Mos kini merak për opozitën e mbaruar,
  për Lul bravën, Sali NonGratën, Like floririn,
  do i bëj oborrtarë të kullës mbretërore,
  se tashmë ata e kanë ngrënë çairin!

  Si mbret do jem në dispozicionin tuaj,
  do më shkruani ankesa si dikur Enverit,
  sigurisht do jenë veç halle bollëku,
  dhe përjetë do më thoni faleminderit!

  Prandaj mbani frymën miqtë e mi,
  mirësia po vjen, hapni dyer e dritare,
  pas zgjedhjeve të 2025 do jeni bosa,
  prisni sa dashit bolet t’i bien fare!

  1. Kunati i shokut Xhemal, Zef Deda
   Humour Shkodran i viteve te Komunizmit

   Me 5 tetor 2023 Gjygjtarja Arta Llazari ka deklaruar ne sallen e gjygjit civil ne Shkoder, zgjidhjen e marteses sime me Enkelejde Begeja dhe ndrrimin e mbiemrit nga Begeja ne Jaku.
   Avokatja me ka thane se vendimi
   i gjykates del pas nje muaji.
   Tani kuj ti drejtohem politikes, qe me siguri ka nderhyre, Pasi duket se rreforma ne drejtesi nuk po funksionon si duhet. Per kyt ceshtje gjygjsore kam udhtuar dy here nga Torino ne Shqiperi, dhe kam paguar avokatin per te bere zgjidhjen e marteses.
   Ndarje me ishe bashkshorten Enkelejde Begeja eshte shume e rendesishme per mua, per shume motive: Enkelejde Begeja jame i bindur se nuk me ka dashur kurre, dhe me ka tradhtuar vazhdimishte dhe me shume njerez te tjere, duket si tradite ne familje. Sigurishte duke u justifikuar,dhe patjeter eshte tallur shume rane me mu dhe vazhdimisht, dhe besoj se ka kene ne dijeni te planit per shkatrimin tem ne Amerike.
   Por ajo qe eshte shume me e rendesishme mbete fakti se Enkelejde Begeja ka shitur te birin Romano Begeja duke e ofruar per tu dhunuar seksualisht nga mosha 4 vjec, kjo ka ndodhur ne bashkepunim me Gjovalin Martini, vellai. Pastaj sigurishte ka mashtruar Romano Begeja per dhunen qe ushtrohej ndaj tije ne vazhdim se per nje gje te tille isha ne dijeni edhe une.
   E konsideroje Enkelejda Begeja, ( Jaku) njeri shume e lige, shume krudelle, qe toka do ta kishte rane ka kalon. Nana qe shet te birin eshte njeriu me i ulte qe eksiston.
   Nuk e ka emerin nane, dhe nuk eshte e dejte per kyt emer. Dhe po te mos i kishte sherbyer politikes Enkelejde do te arrestohej e burgosej per dhune seksuale e prostituzione ndaj te miturve, ne bashkepunim me Gjovalin Martinin.

   Kur ne ishim ne Michigan, Romano ishte i ashper me te emen , dhe une i kam folur sepse isha i prokupuar, pasi nuk e kishte bere kurre nje gjest te atille. Por me sa duket ne Amerike Romano ishte i kecenuar me jeten dhe nuk ka fole me mua pasi ka kuptuar mashtimin e semes. Gjovalun Martin, vellai me ma diftua se Romano i ka thene se po ta haste ne rruge nuk di ti fliste. Cka tregone se Romanos usate ushtruar dhune nga vellai im.
   Eklelejden mashtruesen e kam njohur ne Amerike, por ishte teper vone, ajo sigurishte e ka ditur planin e shkatrrimit tem. Shpeshe thoshte per Romano se eshte si ti ne shenje te mire , here te tjera thoshte se eshte ba si qyqe,se i kane filluar thinjat , se ishte dobsuar etj.Keqeardhje ndje sot qe skam kuptuar gjuhen e mashtueses.
   Ndersa tjetra eshte fakti se i kam kerkuar spitalit ne Torino ku ka lindur djali I dyte per te verifikuar se a eshte femija im i vertet. Por as spitali as gjykata e Torinos nuk kane dhane pergjigje.
   Dhe nje mesazh per Enkelejde; me kujtohet kur ka leshuar batuten. Me nje, mos e ka pas fjalen se kam per te pasur vetem nje djale. Dhe ishte sapo kisha ba vorrin e babes tem ne Kukel, Pasidjali i dyte nuk ishte prcetuar akoma. Pastaj ujit e ftohte, dhe eshte bere loja. Jane disa momenti qe nuk harrohen kurre. Dhe sot kuptoje me kam kaluar pjesen me te bukur te jetes, me spiunen e sigurimit te shtetit Enkelejde Jaku.

   Fakti tjete shume i dyshimte eshte se vellai Gjovalin Martini me ka thane se i ka dhane doren Silvio Berlusconit.
   Se Gjovalin Martini ka ba fotografi me Mateo Salvini. Ka ba fotografi me ish ministrin e agrikulrures Lega Nord, fotografi te cilat i kam pare.
   Se Gjovalin Martini me ka prezantuar ne nje meeting me deputet te Lega Nord, dhe Kryetarin e Komunes te Venaria Reale.
   Si konkluzion i them Romanos, rri sa ma larg Lin Martinit, Enkelejdes, Manjoles,Riketes, Sokolit, dhe njerezit e tyre, sepse sono delle vipere che ti velenano anima e il corpo, sono gentaglia senza nessun principio.

 5. Per quando mi riguarda, nel viaggio in Europa, nei passaggi e esami per quando ho capito le figure, perché non si parla mai, ci sono pagati tantissimi soldi per trovare un accordo probabilmente per mia famiglia.
  E quella ragazza che si proposta nel mio posto per fare gay, lo sofferto al momento, e ce lo nel mio pensiero sempre.
  Ho impressione che soldi sono stati presi e io devo essere ucciso.
  E non lo so cosa succede con mio figlio Romano Begeja. Certamente è un schiavo, che se tutto va bene per vivere a “lungo” non avrà mai una vita libera.
  La storia è troppo sporco!

  1. Ah se per pak harrova ” fuck european court of human rights” dhe bashke me ata edhe b*th*im evropianet.

 6. Kam 5 vjet qe nuk kumunikoj, me Romano Begeja. Perse ? Dhe perse nuk lejohet Romano Begeja te udhtojne per Shqipri per tu takyar mr mua ? Cili jane motivetto e kesaj ndarje per gjalli?
  Kjo pytje se pare i drejtohet autoriteteve Amerikane
  Atyre Italiane dhe Politikes Shqiptare

 7. Bënë gjithë atë zallahi për ta mbajtur atë palo objek për të mishëruar diktaturën dhe Enverin duke gënjyer vënçe se do jetë qendër dixhitale!!
  U kamufluar me këtë aksiomë për ta përdorur vetëm për politikat e globalistëve dhe me pa dyshim për biznes!!

 8. per te gjithe te ngjashmit me te berishiane!! Berisha dhe ju jeni turpi i Shqiperise me i Madhi i te gjitha kohrave! Vetem per lufte mes vedi dhe per vrasje flisni! Saliu shiti jugun tek Greku mjafton te kishte veriun per te cilin kishte rene dakord me UDB

 9. Ndërkohë lajmi i fundit vjen nga gazeta online Koha Jonë e cila në 7 lajme që ka publikuar, të gjitha janë për takimin e Ramës në Milano. Tashmë Nikoll Lesi pasi futi Lorenc Vangjelin në bordin e gazetës, e ka kthyer gazetën në zërin propagandistik të rilindjes. S’ka faj, se në këto kohëra të vështira duhet të mbijetojnë të gjithë.
  Pyetja që lind është: Këto media, i ble Rama apo vetëofrohen te ai duke u servilosur nga frika???

 10. PARODI

  APOLOGJIA E RAMËS- TAKIMI NË MILANO

  Të dashur emigrantë shqiptarë,
  dhe ju turista ditor administrate,
  erdha me mall mes jush në Milano,
  t’ju them të vërtetën prej kësaj ligjërate.

  Si fillim dua t’ju flas pak për historinë,
  që nga Skënderbeu e deri më sot,
  ne pasardhësit e tij duhet të jemi krenarë,
  askush origjinën s’na e mohon dot.

  Skënderbeu u shpall si Atlet i Krishtit,
  ai ishte modeli që duhej ndërtuar Europa,
  qe heroi i që bashkoi besimtarët europianë,
  ishte flamuri i qëndresës, e merr shëmbull bota.

  Ju arbëreshët keni festa kombëtare,
  që lidhen me figurën e Skënderbeut,
  në Shqipëri kemi Elisën që më bën elozhe,
  mua Ramsit, kalorësit Sorosian të dheut.

  Historia përsëritet kjo dihet tashmë,
  njëherë si tragjedi e tjetrën si komedi,
  unë nuk kam shpatë por vesh atlete,
  e kam ushtri servilash dhe dardhaxhi.

  Bashkimi i Ballkanit nuk më eci,
  Kosova s’pranoi e la Vuçiçin thatë,
  Ballkani në vend që të hapej u mbyll,
  Albin Kurti si përherë më la në baltë.

  Por unë kam fituar besimin e Europës,
  tërë kohës hapa shishe shampanje kot,
  prandaj kam nevojë për besimin tuaj,
  që të mbretëroj rehat përjetë e mot.

  Dua t’ju flas dhe për Danten e Virgjilin,
  dhe si janë ndërtuar kështjellat politike,
  por unë jam politikan me etje pushteti,
  ëndërroj të jem përjetë në atë karrike.

  Ju përgëzoj që keni shkëlqyer përherë,
  në La Scala, në Sanremo apo Voice Itali,
  në serie A apo dhe në fusha të tjera,
  nuk i ndërruat emrat si shqiptarët në Greqi,

  Më vjen keq që më akuzojnë kot,
  opozita dhe gojët e liga në Shqipëri,
  sikur unë shpopullova 1 milion shqiptarë,
  kjo është një gënjeshtër që gjithkush e di.

  Qindra mijëra vetë mbase janë larguar,
  por kanë ardhur 20mijë italianë në Shqipëri,
  dhe numri i atyre që vijnë rritet çdo javë,
  se këtu kanë një jetë më të mirë se në Itali.

  Në Shqipëri dhe qumësht dallëndyshe gjen,
  mjafton xhepin plot me pare t’a kesh,
  pra merr të ardhura a pensionin në Itali,
  hajde në Shqipëri dhe parasjën do gjesh.

  Pra mos dëgjoni ç’thonë gojët e pista,
  siç thanë për autobuzat që erdhën në Greqi,
  ata s’ishin militantë por turista patriotë,
  që donin të më dëgjonin mua me kërshëri.

  Ata u shkrinë si lumi në det në Athinë,
  shprehën mallin në atë përqafim kuq e zi,
  hodhën valle atje në “gojën e ujkut grek”,
  shprehën krenari e detyrim për nënën parti.

  Unë e di që kam bërë betejë të drejtë,
  s’e ndal kurrë vrapin e me besim rri,
  shpresoj që një ditë të ktheheni në atdhe,
  kismet rrini dhe nja dy dekada në Itali.

  Sot besoj se u kënaqët pa masë,
  ju solla Artjolën, Elvanën dhe Albanin,
  kushtojnë shumë por i’a vlen për ju,
  që t’a doni sa më shumë Albanistanin.

  Elvanën dihet e ka bekuar Zoti,
  Albani parimor s’njeh duart lart,
  Artjola e harxhon paren, s’e kursen,
  për partinë janë të tre të barabartë.

  Faleminderit, ju përshëndes me zemër,
  dhe nëse jeni si në purgator këtu në Itali,
  kthehuni e jetoni ca kohë në mëmëdhe,
  të kuptoni si ka rilindur ferri në Shqipëri!

 11. Lajmi i fundit vjen nga Berisha të cilit i ka shkruar një aktivist i cili i thotë se ka filmuar hotelin me 5 yje të Erion Veliajt në Durrës, investim 80 milionë euro. Kjo normalisht duhet vërtetuar nga SPAKu. Por problemi i politikanëve të korruptuar është që i fshehin paratë në investime kryesisht imobilare në emër të personave të tjerë. Këta mund të jenë familjarë , miq e shokë apo sidomos personazhe të show bizzit që shërbejnë si lavatriçe të parave të pista, apo parave të vjedhura popullit. Një nga këta personazhe është Bes Kallaku, “kollosi” I karagjozllëqeve të kabaresë, cili mezi lidh dy llafe, e që vitet e fundit performon edhe si këngëtar, edhe pse s’është aspak i tillë. Këtë mund t’a shohim edhe te kënga e fundit “nga mosmirënjohja” (ku thumbon Xhensilën për ndarjen), ku Besi në vend që të këndojë, do që tregojë që po këndon me shpirt por në fakt thjesht ulëret, një tmerr muzikor. Nejse, problemi është te pastrimi i parave. Edhe pse me pagën si aktor nëpër televizione, Bes Kallaku është sot pronar restorantesh, lokalesh, apartamentesh, makinash luksoze etj., me burim të dyshimtë. Miliona euro i ka vënë në emër të gjyshes Ijes, tipike skema mafioze. Mendohet se Besi pastron paratë e një politikani por mund të jetë gjithashtu edhe ndonjë personazh i botës së krimit që pastron paratë me anë të tij. Kjo gjë është në hetim nga Spaku, të shohim ç’do vërtetojnë. Thonë që streha e fundit e maskarenjve , kryesisht e politikanëve është patriotizmi. Por së fundmi ka dalë një strehë e re dhe është pseudo besimi në Zot. Kjo streha e besimit në Zot që normalisht mbledh budallenjtë që nuk duan të vërtetën ose nuk kuptojnë, tashmë ka mbledhur edhe hajdutët e pastruesit e parave. Edhe pse provat janë sheshit dhe bëjnë sikur s’i shohin, kur bën si besimtar tregon që je një njeri i ndershëm e me parime, por është thjesht një kamuflazh. Por Besi e ka stakuar trurin ose më saktë truri i është është bërë llallë nga droga që pi, kështu që vari leshtë ça thotë. Kur të mbarojë hetimin Spaku, nëse del fajtor, të shkojë pastaj te Ija në fshat e të pastrojë me sfurk, se punë fshati mund t’i bëjë, por për këngëtar është thjesht më keq se një mediokër.

  1. Po i’a vërtetoi Spaku Besit pastrimin e parave, ai nuk vete në fshat që të pastrojë me sfurk , por në burg të pastrohet me sapun. Pastaj kujdes atje pastaj mos i bie sapuni!

 12. “Non grata” për Berishën zbulon operacionin sekret të Britanisë, lidhja mes bosëve shqiptarë të krimit dhe politikës. Nuk ka lidhje me Daktorrin.
  Daku eshte patriot, AY Vetem bashkepunon me intelektuale si sali lusha, agron kuliçi, sudja, gjallica, tritan shehu, çiljeta, flamur noka, edi paloka!
  Padyshim..

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *