• |
ide | kryesore

Del SONDAZHI/ Sa vota do marrin Veliaj, Këlliçi dhe të tjerët në Tiranë

-Instant, Arkiva, Lajme, Të fundit
Veliaj


Ka dalë projeksioni i rezultatit për zgjedhjet lokale të Bashkisë Tiranë. Sipas Barometrit, Erion Veliaj do të marrë 54.4% të votave (marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 2%). 

Belind Këlliçi do të marrë 37.1% të votave (marzhi i gabimit të sondazhit është +/-2%).

Roland Bejko do të marrë 3.8% të votave (marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 1.5%).

Arlind Qori do të marrë 2.6% të votave (marzhi i gabimit të sondazhit është +/-1.5%).

Lajla Përnaska do të marrë 2.1% të votave (marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 1.5%).

Po të llogarisim përqindjet e mësipërme me marzhin e gabimit, duke rishpërndarë përgjigjet pa marrë parasysh ata që deklaruar se nuk do të votojnë, vlerat minimale dhe maksimale për të votuar kandidatët në zgjedhjet e 14 majit, janë si më poshtë:

Segmenti i parashikimit rezultatit të zgjedhjeve brenda marzhit të gabimit

Vlera minimale për të votuar Erion Veliaj është 52.4% ndërsa vlera maksimale është 56.4%.

Vlera minimale për të votuar Belind Këlliçin është 35.1% ndërsa vlera maksimalë është 39.1%.

Vlera minimale për të votuar Roland Bejkon është 2.3% ndërsa vlera maksimale është 5.3%.

Vlera minimale për të votuar Arlin Qorin është 1.1% ndërsa vlera maksimale është 4.1%.

Vlera minimale për të votuar Lajla Përnaskën është 0.6% ndërsa vlera maksimale është 3.6%.

Po kështu si në 3 matjet e para, qytetarët janë pyetur për kë do të votojnë në 14 maj. Kjo lloj matje e konsideruar si prirja e votës, i sjell 6 kandidatët në vlerat e mëposhtme:

Prirja e votës: Për kë do të votoni në zgjedhjet e 14 majit?

Kjo është pyetja që iu është drejtuar kryeqytetasve nga Barometri final në Euronews Albania.

43.4% janë shprehur se do të votojnë Erion Veliajn, 29.6 % do të votojnë Belind Këlliçin, 3 % e tyre do të votojnë Roland Bejkon, 2.1% do të votojnë Arlind Qorin dhe 1.7% e kryeqytetasve janë shprehur se do të votojnë Lajla Përnaskën.

7.9% e qytetarëve janë shprehur se nuk do të votojnë në zgjedhjet e 14 majit, 11.4% nuk kanë vendosur ende se kë do të votojnë dhe 0.9% e tyre janë shprehur “nuk e di”.

Krahasuar me muajin prill, kandidati Erion Veliaj ka pësuar rritje me 1.3% të atyre që janë shprehur se do ta votojnë, ndërsa kandidati i “Bashkë Fitojmë” Belind Këlliçi, ka pësuar rritje me 0.9% nga muajin prill në maj, të qytetarëve që janë shprehur se do ta votojnë në 14 maj.

Roland Bejko i Partisë Demokratike është rritur me 1.6% nga muaji prill në maj.

Arlind Qori dhe Lajla Përnaska janë rritur me 1.3% nga muaji prill në maj.

Numri i kryeqytetasve që nuk do të votojnë në 14 maj është rritur me 1.3% nga muaji prill që ishte 6.6% në muajin maj që është 7.9%.

Është ulur me 6.1% numri i kryeqytetasve që janë të pavendosur për të votuar në 14 maj dhe është ulur me 1.8% numri i qytetarëve që janë shprehur se nuk e dinë nëse do të votojnë në zgjedhjet vendore.

Si ka ndryshuar prirja e votës për kandidatët Erion Veliaj dhe Belind Këllicit në 4 muajt e fundit

Kryeqytetasit që janë shprehur se do të votojnë Erion Veliajn në 14 maj kanë pësuar këtë ndryshim: nga 45.6% në muajin shkurt, është bërë në mars 45.8%, më tej në prill përqindja është ulur në 42.1%, ndërsa në maj shifrat tregojnë një rritje, duke shkuar në 43.4%.

Kryeqytetasit janë pyetur se sa shans ka që në 14 maj të votojnë Erion Veliajn:

50.9% janë shprehur: Padyshim do ta votoj/ ndoshta do ta votoj.

44.2% janë shprehur: Padyshim/ndoshta nuk do ta votoj.

4.9 % e tyre janë shprehur: Nuk e di.

Shanset për të votuar Belind Këlliçin në 14 maj:

34.1% janë shprehur: Padyshim/ndoshta do ta votoj.

57.1% janë shprehur: Padyshim/ndoshta nuk do ta votoj.

8.8% janë shprehur: Nuk e njoh/nuk e di.

Shanset për të votuar Roland Bejkon:

3.5% e kryeqytetasve janë shprehur: Padyshim/ndoshta do ta votoj.

58% e tyre janë shprehur: Padyshim/ndoshta nuk do ta votoj.

38.5% janë shprehur: Nuk e njoh/nuk e di.

Shanset për të votuar Arlind Qorrin e Lëvizjes Bashkë:

4.6% e kryeqytetasve janë shprehur: Padyshim/ndoshta do ta votoj.

51.9% janë shprehur: Padyshim/ndoshta nuk do ta votoj.

43 .5% janë shprehur: Nuk e njoh/nuk e di.

Shanset për të votuar kandidaten e PDIU-së Lajla Përnaska:

2.6% e kryeqytetasve janë shprehur: Padyshim/ndoshta do ta votoj.

53.5% janë shprehur: Padyshim/ndoshta nuk do ta votoj.

43.9% e tyre janë shprehur Nuk e njoh/ nuk e di.

Në të njëjtat nivele qëndron perceptimi i qytetarëve edhe kur i pyet sa i përket pëlqyeshmërisë apo popullaritetit që ka secili prej kandidatëve.

53.8 % e kryeqytetasve kanë mendim pozitiv për Veliajn, 43% kanë mendim negativ, 3 % e tyre nuk kanë shprehur mendim ndërsa 0.2 % thonë që nuk e njohin.

Sa i përket kandidatit të Koalicionit “Bashkë Fitojmë” Belind Këlliçi, i cili garon për kreun e Bashkisë Tiranë, kryeqytetasit janë shprehur:

39.6% kanë mendim pozitiv, 49.9% kanë mendim negativ, 5.3% e kryeqytetasve nuk kanë shprehur asnjë mendim dhe 5.2 % e tyre janë shprehur se nuk e njohin.

Për Kandidatin e “Lëvizjes Bashkë”, Arlind Qori 11.4% e kryeqytetasve kanë mendim pozitiv. 42.7% e tyre kanë mendim negativ, 38.2% janë shprehur se nuk e njohin dhe 7.7% e tyre nuk kanë dhënë një mendim për të.

Për kandidatin e Partisë Demokratike të kryesuar nga Enkelejd Alibeaj, Roland Bejko, 10% e kryeqytetasve kanë mendim pozitiv, 49.1% kanë mendim negativ, 33.4 % janë shprehur se nuk e njohin dhe 7.5 % e tyre nuk kanë dhënë asnjë mendim.

Për kandidaten e PDIU, Lajla Përnaska, qytetarët e Tiranës janë shprehur: 7.6% kanë mendim pozitiv, 43% kanë mendim negativ, 41.6% janë shprehur se nuk e njohin dhe 7.8% e kryeqytetasve nuk kanë dhënë asnjë mendim.

Popullariteti i Erion Veliajt ka pësuar ndryshime sa i përket pëlqyeshmërisë së tij. Nga muaji shkurt pëlqyeshmëria për Veliajn ka pësuar rritje me 2.7%. Nga 60.1% në muajin shkurt, në muajin mars është 62.8%. Edhe kandidati i “Bashkë Fitojmë” Belind Këlliçi ka pasur rritje në përqindjen për pëlqyeshmërinë. Pëlqyeshmëria për Këlliçin është rritur me 4 % nga muaji shkurt deri në muajin mars. Nga 33.8% në muajin shkurt, në muajin mars pëlqyeshmëria ka shkuar 37.8%.

92.3% e kryeqytetasve që kanë shprehur mendim pozitiv për Veliajn, kanë qenë votues të Partisë Socialiste në vitin 2021. 7.2% e kryeqytetsave që kanë shprehu mendim pozitiv kanë qenë votues të Partisë Demokratike në vitin 2021. Ndërsa 29.4% kanë qenë të paidentifikuar politikisht.

Nga ata që kanë mendim negative për Veliajn: 6.7% kanë qenë votues të PS në vitin 2021, 91.1% votues të PD në vitin 2021 dhe 58.9% janë të paidentifikuar politikisht.

Ata që kanë shprehur mendim pozitiv për Belind Këllicin: 13.6 % janë votues të Partisë Socialiste në vitin 2021, 88.8% janë votues të Partisë Demokratike në vitin 2021, ndërsa 31.1% janë të paidentifikuar politikisht.

Qytetarët që kanë shprehur mendim negativ për Belind Këlliçin, 73.7% janë votues të PS në vitin 2021, 8.2% janë votues të PD në vitin 2021, 50.7% e tyre janë të paidentifikuar politikisht. /Euronews Albania


15 Comments

 1. Qe sondazhi eshte i pavlere ose me mire i blere dhe krejtesisht fiktiv, e tregon rezultati per Bejkon dhe Pernaske. Do ishte fotore per ta, sikur ne Tirane te merrnin sebashku 500 vota. Te thuash keta te dy bashke te marrin afro 6% te votave ne Tirane, eshte njesoj si te thuash se kam bere nje xhiro turistike ne planetin Neptun. Veç kesaj, po t’i referohemi SHBA-ve, ne vitin 2016 ne zgjedhjet presidenciale, vetem nje sondazh jepte fitues Trumpin, te gjitha sondazhet e tjera ishin pro zonjes Clinton. “Çuditerisht” Trump fitoi. Keto sondazhe jepen thjesht per te dekurajuar kundershtarin politik. Pastaj nese njerezit jane aq idiote dhe aq mazokiste sa te besojne se ne Tirane çdo dite gjateandatit te Veliajt jane mbjelle 342, peme, Veliaj mund te marre edhe 99.9% te votave si ne komunizem.

 2. ora 22 :33 , bej nje xhiro me autobuz ne tirane, astir komune tirana e re , unaza lapraka dhe do shohesh nivelin e votuesve. shikoji mire se ca jane dhe ca u tregon cehrja .

  per fat tekeq, shumica e kan mbyllur me kete bote.shtyjne ditet, nuk kane pike shprese. Keta jane ajo pjesa 85 % e cila perbente fashen nga 50 deri 80 vjec qe ia besonin celsat kellires,

  per kete degradim merite ka rama. shih komentet ne rrjet , piketohet opozita pa bere asnje bilanc. vetem shpifje, dhe padyshim refreni faji e ka saliu bashke me like floririn, Fushate me tallava, shaj ofendo, shpifesire fund e krye. a reagon autobuzi plot nga kjo shpifesire?! shanset jane te pakta per fat te keq. te nenshtruarit, te pashpreset e te dhunuarit, te gjithe keta perkunder cdo llogjike te shendoshe do votojne kelliren sepse dinamika e ketyre nuk ka ne asnje rast ndryshimin e gjendjes. keta nuk motivohen nga asgje, sepse e kane mbyllur me kete bote, shtyjne ditet , skane asnje interes per zhvillim, ndryshim , apo te ardhme. ata jane aq te rrahur e te abuzuar sa qe kane frike te mendojne se e ardhmja ekziston. per keta nuk ka te ardhme, ka vetem lengim, dergjie, kjo mase merr ne qafe dhe pjesen tjeter . shto ketu intimidemt, blejret, shitjetj, puneismet, mashtrimet, etj dhe vota do shkoje tek 52% per kelliren fiks sa del ne barometer! sepse alibia eshte gati, kaq doline sondazhe!

  cirk i shpifur me kryeklloun ramen.

 3. Nëse ky sontazh del kështu atëherë mund të themi se pipull më idiot dhe pa moral s’gjendet në ruzullin toksor shqiptarët e shqipërisë ose Tiranasit jan derrrraaaa

 4. PUTANAT KU TI KENE PO ZGJODHEN PEDERASTIN VARRMUT VELIJAN .PTUUUUU RRACE SHKERDHATASH I VJEDH DHE I SHKERDHEN RAMAXONI BASHKE ME VERQIRIN KETA PRAP KURVAT VOTOJNE .

 5. Sondazhet jane thjesht instrumenti per te perligjur vjedhjen e zgjedhjeve jo vetem ne Shqiperi por dhe Amerike e gjetke.Pra elitat globaliste kane gjetur menyren per te sunduar nepermjet kukullave te tyre te “zgjedhur” demokratikisht.Nuk jam per Belind Kerricin pasi do preferoja me shume Alimehmetin, por eshte shume here me mire se nje bastard si dylberi Lali pleri. Sa per ate karagjozin e estrades se Gjirokastres na i kurseni ironine pasi ate as shkalla ku banon nuk e njeh e jo me 4% e Tiranes

 6. Ky popull e ka treguar me vepra, qe ka prejardhje bagetie! Pushtimi otoman e perfocoi kete fakt. Nuk e kuptoj, c’lidhje kemi ne kontinentin Europe?!

 7. Keto “sondazhe” jane te pregatitura me qellimin e vetem qe te dekurajojne popullin opozitar dhe te paanshem qe te dalin te votojne me arsyetimin qe “ky e ka mar, kot me harxhu kohen”
  Nqs keta do e kishin kaq ne terezi nuk do merrnin kot si pushka e jevgut neper Shqiperi.
  Popull!!!
  Dil dhe voto me 14 Maj dhe do shohesh qe te nesermen keta kan marre FUND!

 8. çfarë vlerëson tek kundërshtari i tij Veliaj, Belind Këlliçi u shpreh se vlereson faktin se është një njeri i palodhur në punen e tij.

  “Kam dëgjuar që ai është një njeri i palodhur në angazhimin e tij të përditshëm. Nga ana tjetër, është një njeri i cili është i palodhur për të shkuar drejt objektivit të tij dhe vazhdon dhe punon për të arritur objektivin e tij, qëllimin e tij”, deklaroi Këlliçi.Shpellkare komentues tani pregatituni me revolucionin e radhes,por te jete demokratik si thote serbi salih

 9. Ne Tirane 80% e popullsise nuk jane tironas nga Tirona. Keshtu qe nuk eshte Cudi qe lapanjozet è ardhur te votojne hajdutmashtruesin veliaj.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *