• |
ide | kryesore

Ju lë amanet “gishtin e mesit”!

Arkiva, Stil
gishti1.jpg

Ka tërhequr vëmendjen e të gjithëve, madje edhe të mediave një pllakë varri mjaft e çuditshme në një varrezë në Spanjë. Personi në fjalë e kishte lënë në testament një mesazh për fëmijët dhe porosinë që në pllakën e varit të vendosej edhe një dorë ku tregohej “gishti i mesit”. Ndoshta i mërzitur me fëmijët dhe të afërmit e tij të cilët nuk kishin qenë besnik deri sa kishte qenë gjallë, ai ka vendosur që asgjë nga pasuria të mos u kalojë fëmijëve të tij. Mbi pllakën e varri shkruan: “Ndonjëri prej jush do vijë me lule në duar, e të tjerët do të më vizitoni duke u lutur, por fundi i udhëtimit tuaj është këtu. Ju pres …!”. Ka patur edhe kritika për ndërtimin e këtij varri por askush nuk mund të mos e plotësonte “dëshirën e fundit” të tij të lënë me testament./lapsi.al/


Kthehu