• |
ide | kryesore

Fushata/ Mblidhen 118 mijë dollarë për refugjatin që shet stilolapsa (foto)

Arkiva, Planet
sirjani.jpg

Një mbledhës fondesh online ka arritur të grumbullojë më shumë se 118 mijë dollarë për një refugjat nga Siria dhe vajzën e tij që duken duke shitur stilolapsa në rrugët e Bejrutit në Liban. Nisma është e Gissur Simonarson themelues i “Conflict News” që postoi fotot të martën e kësaj jave me një kërkesë: “Le ta ndihmojmë këtë njeri të nisë një jetë të re”. Abdul ka 2 fëmijë dhe vjen vërdallë rrugëve duke shitur stilolapsa për të ushqyer ata. Abdul do të kthehet në vendin e tij, por tashmë ai është i pushtuar nga ISIS. Ai dëshiron fundin e luftës dhe që jetën e re ta ndërtojë në Siri. /lapsi.al/


The campaign collected $117,000 (£75,000) within 24 hours according to the page, and the current total stands at $80,000 (£51,000)

It's a huge sum in Lebanon, where many refugees live in absolute poverty, and will make a huge difference to Abdul and many other families However, all Abdul really wants is an end to the war that has torn his home country apart Syrian soldiers patrol the streets among the rubble as fighting continues between government forces and Islamic State Carol Malouf, who works with refugees in Lebanon, wrote: 'I asked Abdul about his dream. He said he wants to go back to Syria to the way things were.' The $5,000 (£3,250) was reached within hours but donations kept on coming via the page on crowdfunding site indiegogo
Kthehu