• |
ide | kryesore

Tre gjëra që duhet të shmangim pas konsumimit të një vakti (Foto)

Arkiva, Stil
lock.jpg

Disa nga ne jetojnë me një mungesë të vazhdueshme të kohës, edhe nuk si të mos ndikojë në rutinën e përditshme.

Në vend që të arrijmë në kohë të caktuar në punë, ne jëmi ende duke ngrënë mëngjes dhe direkt pas saj një dush, dy gjëra në dukje të padëmshme.


Më poshtë kemi vënë në dukje çfarë ekzaktësisht nuk duhet të bëjmë pasi konsumojmë një vakt dhe pse.

Kur bëjmë dush temperatura e trupit pëson pak rritje. Për të përballuar këtë trupi dërgon pak më shumë gjak në lëkurë se zakonisht. Kjo mund të përçaj atë që ndihmon në tretjen e ushqimit dhe metabolizmin e dobët.

Koha më e mirë është pas 30 minutash që keni konsumuar një vakt.

Për disa nga ne një gotë çaj pas ushqimt është një pjesë integrale. Por studimet kanë treguar që kjo pije e padëmshme ndërhyn në interferimin e hekurit i cili luan një rol specifik në trupin e njeriut.

Prandaj fëmijët, gratë shtatzanë, dhe njerëz që vuanin nga mungesa e hekurit duket ta shmangnin çajin për 1 orë pas vaktit.

është bërë zakon që pas konsumimit të një vakti, direkt shtrihemi për të fjetur por të flesh me stomakun plot shkakton aritmi zemre, gromësitje, dhe aciditet të lartë.

Për të shmangur këtë duhet të flini 2 orë pas konsumimit të ushqimit.

 

Kthehu