• |
ide | kryesore

Pink padit Pharrell Williams

Paparazzi, SliderPink ka ngritur padi ligjore kundër Pharrell Williams për përpjekjet e tij për të markuar termin ‘P.Ink’. Ekipi ligjor i këngëtares ngriti padinë në gjykatën federale, duke pretenduar se marka tregtare Pharrell Williams që po përpiqet të regjistrojë është, në fakt, emri i artistes, shkruan.

Kjo, pra, “ka gjasa të shkaktojë konfuzion, gabim apo edhe mashtrim të konsumatorëve”, siç thuhet në dokumentet ligjore. “Marku P.INC është i ngjashëm me Markat PINK në pamje, tingull, kuptim dhe përshtypje tregtare. Mallrat dhe shërbimet e Williams dhe Pink janë identike dhe/ose të lidhura ngushtë. Williams ka të ngjarë të tregtojë dhe promovojë produktet e saj përmes të njëjtave kanale tregtare dhe te të njëjtët konsumatorë si Pink”, thuhet në dosje.

Avokatët e tij thonë se ai synon të përdorë markën për një gamë të gjerë shërbimesh, duke përfshirë shërbimet e promovimit të marketingut muzikor. Çështja u ngrit nga kompania e Pink, Lefty Paw Print, e cila mban disa regjistrime të markave tregtare në emrin e saj.

Beteja e re ligjore vjen më pak se një muaj pasi Pharrell u godit me të njëjtin lloj veprimi të markës tregtare nga Chad Hugo, partneri i tij për një kohë të gjatë producent dhe miku i fëmijërisë. Hugo pretendon se Pharrell po kërkon “me mashtrim” kontrollin e vetëm mbi markat tregtare të “The Neptunes” – emri i partneritetit të tyre  në shkrimin e këngëve të viteve 2000 – edhe pse ata gjithmonë kanë ndarë asetet e grupit.

Në atë kohë, përfaqësuesit e Pharrell thanë se ai ishte “i befasuar” nga akuzat e Hugo dhe se aplikacionet e tij për markën tregtare “Neptunes” ishin krijuar vetëm për të “siguruar që një palë e tretë të mos marrë në dorë markën tregtare”./Lapsi.alLini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *