• |
ide | kryesore

Manipulimet në tregun e telefonisë, Vodafone reagon ndaj AKEP

Lajme, Të fundit

Pas një projekt vendimi që AKEP ka tentuar të ndërmarrë për disa rregullime në tregun e telefonisë celulare, sot ka reaguar edhe Vodafone Albania. Më poshtë reagimi i plotë.

“Sot Vodafone Albania po ju percjell nje qendrim zyrtar ne lidhje me kete çeshtje.

Në mënyrë krejt befasuese, Vodafone Albania u informua nga mediat se AKEP (Autoriteti për Komunikimet Elektronike dhe Postare) do të propozojë për miratim në mënyrë aspak transparente, një vendim arbitrar që favorizon Albtelecom në dëm të klientëve të operatorëve të tjerë.

Sipas këtij vendimi AKEP synon të aplikojë tarifa diskriminuese ndaj Vodafone Albania dhe Telekom Albania. Tarifa të tilla penalizojnë klientët e këtyre dy operatorëve pasi do t’u duhet të paguajnë më shumë për telefonatat drejt Albtelecom duke gjeneruar kështu fitime për Albtelecom. Theksojme se kjo kompani operon prej më shumë se dy dekadash në tregun shqiptar të telekomunikacionit me aktivetet në telefoni fikse dhe celulare dhe me pozita dominante në tregun e telefonisë fikse.

Vodafone Albania e konsideron propozimin e AKEP si të papranueshëm për shkak të mungesës së transparencës. Propozimi, që AKEP ka për qëllim të miratojë, nuk është komunikuar apo konsultuar me operatorët e tjerë në treg, edhe pse ligji e përcakton qartë se çdo masë rregullatore që ndikon tek operatorët dhe klientët e tyre zbatohet vetëm pas një konsultimi publik dhe transparent.

Në pritje të një reagimi dhe sjelljeje korrekte nga ana e AKEP, Vodafone Albania thekson se në asnjë rast nuk do të pranojë asnjë vendim që nuk është në përputhje të plotë me kuadrin rregullator të BE-së dhe legjislacionin për sektorin e komunikimeve elektronike në Shqipëri , e për më tepër që cënon të drejtat e klientëve tanë.

Vodafone Albania është e angazhuar të ndjekë të gjitha procedurat ligjore të nevojshme si në nivel kombëtar ashtu edhe europian ndaj një vendimi të tillë”.

1 Comment

  1. Keta falimentuan operatorin e vetem me investues shqiptarPLUS, qe ishte shume konkurues, e gjithmone konkurent ne numurat psedues. Por keta ;bse; te telefonise celulare, me fitimet etyre stratosferike nga ky popull fukara, su ka hyre ne sy. Pangopesia e tyre mbulohet me re klama, sponsore,e mareveshje te meshefta qeveritare , se si e si te xhvatet sa ma shume populli. e a hiqen se na bejne oferta, leshime e ku di une, por ne realitet jane perfituesit mete medhej te fitimeve ne vendin tone. Nese AKEP i mendon per te rritur konkurencen e per te ulur tarifat qytetare te veproi sipas ligjit e te mos iu nenshtrohet presioneve te boseve xhvates te popullit

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu