• |
ide | kryesore

5 mijë flokëkuqe bëhen bashkë

Arkiva, Stil
flokuqja.jpg

Vajza flokëkuqe çohuni në këmbë, sot është dita juaj! Në qytetin e Bredës në Hollandë janë mbledhur me mijëra vajza dhe djem me flokë të kuqe të të gjitha nuancave për të festuar bukurinë e flokëve me ngjyrën e zjarrit. Festivali i “Roodharigendag” është një nga më të bukurit e botës për shkak të argëtimeve të bukura në zonë. Këtu nuk ka asnjë vlerë pyetja: Kush është më e bukur, bjondja, brunja apo kokëkuqja.” Përgjigja është po ajo: “E kuqja mbetet më e bukura!” Festivali e ka origjinën në vitin 2005 kur një piktor hollandez vendosi të pikturonte 15 kokëkuqe. 150 vetë aplikuan dhe shprehën interesin e tyre. Festivali është bërë shumë popullor tani dhe çdo vit në këtë vend mblidhen plot 5000 vetë.