• |
ide | kryesore

BE e bombardon Tiranën me kushte. Ja cilat janë ato…

-Instant, Të fundit

Këshilli i Ministrave të Bashkimit Europian i ka dhënë sot dritën jeshile hapjes së negociatave për Shqipërinë e cila duhet të plotësojë një mori me kushte. Përpos tyre nuk është parcaktuar asnjë datë se kur do të mbahet konferenca e parë ndërqeveritare dhe në ndryshim nga Maqedonia shqipëria është mbushur me kufizime pas se të mbërrijë deri tek kjo etapë. Ja cilat janë ato…

Ekzistenca e Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës së Lartë në bazë të Kushtetuese.


Reforma Zgjedhore në përputhje të plotë me rekomandimet e OSCE/ODHIR duke siguruar një financim transparent të partive politike dhe fushatës elektorale.

Plotësimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës së Lartë duke marrë parasysh ekspertizën ndërkombëtare përfshirë edhe aplikimin e mendimit të Komisionit të Venecias.

Shqipëria duhet të përforcojë luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar përfshirë edhe kooperimin me vendet anëtare të BE-së dhe përmes një plan veprimi të adresojë rekomandimet e task Forcës Financiare (FATF)”, thekson materiali i miratuar ditën e sotme.Ndërkohë që qeveria shqiptare do të ketë dhe 11 detyra të tjera shtëpie për të përmbushur.

Sipas materialit Shqipëria duhet të përmbushë:

Finalizimi i SPAK sipas formës kushtetuese.

Shqipëria duhet të ndërpresë menjëherë numrin e lartë të azilkërkuesve në BE dhe të sigurojë riatdhesimet.

Qeveria Shqiptare duhet të amendojë ligjin e mediave në linjën e rekomandimeve të Komisionit të Venecias.
Këshilli do të vërejë përmes grupeve të punës nëse Shqipëria ka ndërmarrë me sukses prioritetet si:

Nisja e procedurave kriminale ndaj prokurorëve dhe gjyqtarëve të akuzuar për vepra penale.

Nisjen e hetimeve ndaj atyre që kanë kryer blerjen e votave.

Duhet të kenë një vijimësi dhe vazhdimësi në lidhje me luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në të gjitha nivelet, përfshirë edhe procedimin dhe përfundimin e procedurave ndaj politikanëve të lartë dhe zyrtarëve të korruptuar.

Proces të prekshëm në reformën administrative.

Implementimit të reformës elektorale dhe gjithashtu një vendim përfundimtar dhe ligjor në lidhje me zgjedhjet e 30 qershorit.

Gjithashtu qeveria shqiptare duhet të angazhohet për të përmbushur kushtet e përcaktuara në vitin 2017 sa i takon minoriteteve etnike.

Adaptmin e një ligji për censusin e regjistrimit të popullsisë të kërkuar nga Athina në përputhje me rekomandimet e KE-së

Avancimin e procesit të regjistrimit të pronave për minoritarët.

4 Comments

  1. PER SHKAK SE EDI RAMA NXJERR DIAHORREA NGA GOJA EDHR£ 140 milion EURO NGA GJEPI I SHQIPTAREVE, IMAGJINO SE SA DO TE NDIHMONTE MINITORET OSE PERNSIONISTET ME ATO LEKE

  2. O SHQIPETARE .E SIGURTE QE NQS EUROPA E BASHKUAR DO JETE DHE ME 2030.
    VEC 15 PIKAVE MJAFT TE NXEHTA
    DO SHTOHET PIKA E LIKUJDIMIT 140.OOO EURO TE BECCHETIT.

  3. Na kanë copëtuar, masakruar e vjedhur për mijëra vjet më shumë se jevgjitët që vinin nga Lindja…tani janë te tallja e karit
    NUK E DUAM SHQIPËRINË SI GJITHË EVROPA!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu