• |
ide | kryesore

Mbi njëmijë satelitë Starlink në atmosferë, lëshohen edhe 60 të tjerë

-Instant, Lajme, Planet

60 satelitë të tjerë Starlink janë lëshuar në atmosferë. Projekti Starlink, i kompanisë Space X i ka pozicionuar këta satelitë në orbitën e ulët të Tokës, në rreth 550 km kuotë. Në këtë mënyrë, projekti i Elon Musk për internetin global, ka kaluar kuotën e një mijë satelitëve në orbitën e Tokës.


Plani parashikon që të jenë 1500 satelitë në atmosferë në këtë fazë të parë të projektit. Por kompania sapo ka marrë autorizimin për lëshimin e 12 mijë satelitëve, të cilët do të bëjnë të mundur pra shpërndarjen e internetit në të gjitha zonat e globit, edhe aty ku sot është e pamundur. Me këtë lëshim, SpaceX tani ka dërguar 1,015 satelitë Starlink në orbitë, që datojnë që nga dy prototipat “Tintin” të lëshuar në Shkurt 2018. Nga ata 1,015, 951 janë ende në orbitë, sipas statistikave të mbajtura nga vëzhguesi i fluturimit hapësinor Jonathan McDowell.


1 Comment

  1. SATELITET PER TE PERGJUAR KONTROLLUAR NJERZIT,ME TE MALL KAN DEMIN SE DOBIN ,SEPSE PERFUNDIMI ANALIZES I SJELL VET AUTOR DHE AKTOR,SI PASQYR DHE PERGJEGJES ,TE VEPRIMEVE TE GABIMEVE NJERZORE,SI FUTJES TE SE KEQES,NE KONKURENC ZHIVIMI,QE KETA MJETE VEZHGUESE NJERZIMIT NUK I SJELLIN DOBIN ,DOBIN I SJELLIN VETEN FRENIMIN E DOBIVE NE BURIM QE JAN FRYMARRJA JETES PER NE,ZGJERIMIN E DOBIVE NE BURIM E SJELL VETEM E VERTETA NE SISTEM VEPRIMI E CILA NJERIUN E BEN TE NJOH DOMOSDOSHMERIT DUKE U ANGAZHUAR ME NDERGJEGJE PA IMPONIM PER TU BERE NDIHMES DHE PLOTSUES NE DOBI,KJO QE PO JU THEM TANI NE PAK KOHE NUK DO TY BEHET SETELIT NE HAPESIR,1MIJE APO NJEQIND MIJE PER TE KONTROLLUAR 7,5 MILIARD NJEREZ NE TOKE POR KETA 7,5 MILIARD NJERZ NE TOKE DO TE BEHEN SATELIT VEZHGIMI DHE KUNDERSHTIMI NDAJ JUSH PER KET SUPERKURTH QE BANORVE TE TOKES PO PERPIQENI TI BENI,KOHA E KA TREGUAR PO E TREGON DHE DO TI TREGOJE PACMANGESHEM LIGJET E FUNKSIONIT ,TE DOMOSDOSHMERIVE DHE RREGULLIT MES GJALLESAVE DOMOSDOSHMERISHT, SEPSE GJITH CKA ESHTE E PROJEKTUAR KRIJUAR MBROJTUR DHE MONITURUAR NGA NJE I GJITHPUSHTETESHEM QE E KA EMRIN ZOT

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu