• |
ide | kryesore

Në parlament po dhunohet opozita!

1, 2, Arkiva, Ide
Blendi KajsiuËshtë shumë e lehtë sot të injorohet dhunimi i opozitës në parlamentin shqiptar. Halli personal që Berisha ka me drejtësinë bashkë me flakët që ndez berishizmi në kjvend e kanë eklipsuar thelbin e dramës që po ndodh sot në parlamentin shqiptar; mohimi anti-kushtetues dhe anti-demokratik që shumica socialiste po i bën ngritjes së komisioneve hetimore të opozitës.
Kjo shkelje flagrante e demokracisë nga shumica socialiste dhe kryetari i saj Edi Rama injorohet rëndom në mediat tona që merren thjesht me hallin e Berishës apo me përçarjen e opozitës. Janë të shumtë analistët që e shohin me skepticizëm zhurmën opozitare në parlament thjesht si një përpjekje e Berishës për të destabilizuar politikën shqiptare, për ti bërë presion SPAK-ut dhe komunitetit ndërkombëtar.
Por interesat apo hipokrizia e Berishës nuk mund dhe nuk duhet të përdoren si pretekst për të justifikuar dhunimin e demokracisë nga Rama. E drejta kushtetuese e opozitës për të ngritur komisione hetimore nuk kufizohet as nga qëllimet dhe as nga biografia e eksponentëve të saj. Sado hipokrite qofshin qëllimet e Berishës apo të berishizmit, e drejta e tyre për të ngritur komisione hetimore nuk mund të dhunohet pa dhunuar vetë demokracinë.
Ndaj është shqetësuese vëmendja që mediat tona i kushtojnë cirkut Berisha, teksa injorojnë argumentat sa anti-kushtetuese, aq edhe absurde të kryeministrit Rama kundër ngritjes së komisioneve hetimore nga opozita.

Në daljen e tij të fundit përballë mediave kryeministri argumentoi se komisionet hetimore nuk mund të ngrihen në mënyrë automatike nga 25% e deputetëve, sikurse e përcakton qartë Kushtetuta. Ai u ankua se Shqipëria ka pasur tepër komisione hetimore dhe se ato nuk kanë qenë të suksesshme. Dhe së fundi, “argumentoi” se komisioni hetimor nuk mund të ngrihet mbi thashetheme që i ke prodhuar ti vetë (shiko https://www.kryeministria.al/newsroom/konference-per-shtyp-e-kryeministrit-edi-rama-2/ ).
Le të lëmë mënjanë për momentin paradoksin e vlerësimit të legjislativit nga kreu i ekzekutivit kur detyra e legjislativit është kontrolli i ekzekutivit. A priori duhet të jemi skeptik kur ekzekutivi fillon dhe ankohet se legjislativi nuk po e kontrollon atë siç duhet. Por le të merremi me argumentet e zotit Rama kundër ngritjes së komisioneve hetimore nga opozita.
Argumenti se komisionet hetimore nuk ngrihen “sepse një numër i caktuar firmëtarësh iu teket të ngrenë komision hetimor” është qartësisht i pavërtetë, sepse Kushtetuta në nenin 77 e përcaktion qartë se kjo është një e drejtë automatike e 25% të antarëve të Parlamentit. Natyrisht që firmëtarët duhet të respektojnë procedurën për mbledhjen e firmave, duhet të kenë një objekt të qartë hetimi dhe komisioni duhet të respektojë Kushtetutën.
Pa dyshim që është e mundur të ngrihen komisione hetimore që me, apo pa, qëllim dhunojnë dispozitat kushtetuese. Për shembull një komsion hetimor që shkarkon kreun e shtetit apo të gjygjësorit. Pra ekziston mundësia që të ngrihen edhe komisione hetimore anti-kushtetuese, sikurse argumenton kryeministri Rama, sidomos nga mazhoranca.
Ama tagrin për të vendosur nëse komsioni është anti-kushtetues apo jo nuk e ka shumica parlamentare dhe aq më pak kryeministri. Në shumicën dërrmiese të rasteve është Gjykata Kushtetuese ajo që vendos nëse një komision hetimor është kushtetues apo jo. Detyra e Parlamentit është të ngrejë komsionin hetimor jo të gjykojë mbi kushtetueshmërinë e tij.
Nëse shumica apo ekzekutivi mendon se një komision hetimor është ani-kushtetues nuk mund të bllokojë ngritjen e tij por të ankohet në Gjykatën Kushtetuese. Vetëm kjo e fundit vendos mbi kushtetueshmërinë ose jo të një komisioni hetimor. Përndryshe shumica mund të bllokojë çdo komision hetimor me justifikimin se është anti-kushtetues, sidomos kur këtë përcaktim e bën me votë shumica parlamentare dhe kryetari i saj në ekzekutiv.
Për këtë arësye argumenti i kryeministrit Rama se nuk pranojmë ngritjen e komisioneve hetimore sepse mund të bien ndesh me Kushtetutën është pa themel. Ky merak i kryeministrit për kushtetueshmërinë e komisioneve hetimore në fakt reflekton tendencën autoritare të qeverisjes ku ekzekutivi kryen edhe rolin e legjislativit edhe rolin e drejtësisë më shumë se një problem të demokracisë shqiptare.
Nga moria e komisioneve hetimore të ngritura në tre dekadad e demokracisë shqiptare është vështirë të gjesh ndonjë që ka rezultuar anti-kushtetues, sidomos të ngritur nga opozita. Pra nuk kemi të bëjmë me një problem akut që kërkon zgjidhje, por me një zgjidhje kryeministrore që kërkon problemin. Zgjidhja që ofron kryeministri Rama për të përmirësuar kushtetueshmërinë e komisioneve hetimore të ngrituar nga opozita ofrohet për një problem që nuk ekziston: anti-kushtetueshmëria e komisioneve hetimore opozitare.
Kjo është mëse e qartë në rastin konkret të kërkesave të opozitës për komisione hetimore. Është shumë e vështirë të argumentohet se janë anti-kushtetuese kërkesat e opozitës për një komision hetimor mbi çështjen e Portit të Durrësit, mbi skandalin e sterilizimeve, apo mbi zbatimin e ligjit të investitorëve strategjik. Nëse parlamenti nuk mund të hetojë dhe kontrollojë tjetërsimin e pronës publike nga ana e Ekzekutivit, atëherë për çfarë shërben opozita në Parlament?
Përveç merakut të kushtetueshmërisë së komisioneve hetimore kryministri Rama shprehu edhe një tjetër merak. “Nuk mund të ngresh komisione hetimore bazuar në thashetheme që i ke përhapur vetë” – u shpreh ai përpara gazetarëve. Është shumë ta quash një deklaratë të tillë argument. Fatkeqësisht ky është niveli i argumentimit të kryeministrit tonë edhe pse kurrë nuk është shquar për mungesë inteligjence.
Pa i hyrë debatit se çfarë është dhe si përkufizohet një thashethem, asnjë nga kërkesat e opozitës për komisione hetimore, të pranuara dhe refuzuara nga shumica socialiste, nuk kanë të bëjnë me thashetheme. As komisioni hetimor mbi inceneratorët, as kërkesa për komision hetimor për Portin e Durrësit, as kërkesa për komision hetimor mbi investitorët strategjik dhe as kërkesa për komision hetimor për çështjen McGonigal nuk bazohen mbi thashetheme.
Përkundrazi hetimi i çështjes së investimit tek porti i Durrësit është i domosdoshëm nga ana e opozitës po të kemi parasysh që bëhet fjalë për asetin më stretgjik të vendit që jepet në një nga kontratat më sekrete dhe më pak transparente të bëra nga ekzekutivi. Po kështu edhe çështja e investitorëve strategjik nuk është thashethem por një shqetësim real i mediave dhe opinionit publik, sidomos kur investitorët strategjik janë familjarë të ministrave apo parlamentarëve të shumicës.
Aq më pak ishte thashethem çështja e inceneratorëve që sikurse e provoi edhe SPAK ishte një rast ekzemplar i korrupsionit në qeverisjen Rama. Komisioni i inceneratorëve jo vetëm nuk u ngrit mbi një thashethem, por ndihmoi në zbardhjen e çështjes së inceneratorëve dhe në informimin e opinionit publik. Prodhoi edhe rekomandime për të evituar përsëritjen e episodeve të tilla korruptive.
Ndaj është i pasaktë vlerësimi i kryeminsitrit Rama se “është koha të rishikojmë ligjin për komisionet hetimore… duke marrë parasysh edhe dështimet e panumërta të komisioneve hetimore në gjithë këto vite.” Komisioni hetimor për inceneratorët ishte një sukses për demokracinë shqiptare, të paktën nga pikpamja e zërave opozitarë. Nuk është rastësi fakti që pikërisht pas këtij komisioni shumica socialiste ka bllokuar çdo përpjekje të opozitës për ngritjen e komisioneve të tjera hetimore.
Natyrisht që kryeministri nuk ka përse të jetë dakord me vlerësim e mësipërm. Ai mund të argumentojë se nga pikëpamja e tij komisionet hetimore kanë dështuar. Problemi është se opinioni i kreut të ekzekutivit është standarti më subjektiv dhe më i pabesueshëm në vlerësimin e komisioneve hetimore të opozitës. Nuk ka pikë llogjike që vlerësimi i komisioneve hetimore të opozitës të bëhet nga kryetari i ekzekutivit veprimatria e të cilit është në fokusin e këtyre komisioneve.
Kreu i ekzekutivit nuk ka asnjë interes politik që komisionet hetimore të opozitës të kenë sukses. Nëse dështon një komision hetimor kosto politike është e opozitës dhe jo e pushtetit. Ndaj tingëllojnë sa absurde aq edhe të pasinqerta shqetësimet e kryeministrit Rama se komisionet hetimore të opozitës nuk paskërkan pasur sukses apo se Shqipëria paskërka ngritur më shumë komisione hetimore se fqinjët.
Sa është numri perfekt i komisioneve hetimore që duhet të ketë demokracia shqiptare? Një, dy apo tre komisione hetimore në vit? Përgjigja ndaj kësaj pyetje është po aq absurde sa edhe vetë pyetja, pasi ky numër nuk ekziston. Është akoma më qesharake kur pëgjigjen kësaj pyetje ia jep kryeministri qeveria e të cilit hetohet nga komisionet hetimore të opozitës.
Po të gjykojmë nga bllokimi që shumica socialiste i ka bërë komisioneve parlamentare vitin e fundit i bie që numri ideal i komisioneve hetimore në vit është zero. Në vitin 2023 janë ngritur zero komisione hetimore nga opozita. Kryeministri Rama është në të drejtën e tij të mendojë se parlamenti shqiptar ngre më shumë komisione hetimore secç duhet. Ama është absurde të argumentosh se numri i komisioneve hetimore në vit duhet reduktuar në zero, sikurse tregon praktika e shumicës socialiste sot.
Aq më tepër kur refuzimi i komisioneve hetimore të opozitës justifikohet me argumentin e lodhur të shumicës socialiste se nuk do ngrenë komisione hetimore deri sa të kenë ligjin e ri dhe rregulloren e re. Imagjinoni për një moment që ju merrni në telefon policinë, sepse jeni dëshmitar i një vjedhje, dhe nga ana tjetër e telefonit ju përgjigjen se nuk mund të ndërhyjnë për momentin sepse po presim ligjin e ri për policinë.
Nuk është e nevojëshme të jesh jurist apo me shumë tru për të kuptuar se derisa nuk është aprovuar ligji i ri operohet me ligjin e vjetër. Ndaj argumenti i shumicës socialiste se po presim daljen e ligjit të ri nuk ka sens. Aq më tepër kur prodhimi i këtij super ligji është marrë përsipër nga kreu i ekzekutivit që ankohet para gazetarëve se në Shqipëri komisionet hetimore të opozitës kanë dështuar.
Pa dyshim që shqetësimin kryeministrit me dështimin e opoztës nuk është pa bazë. Opozita berishiste është tërësisht e pabesueshmë ndërsa opozita bashiste fle gjumë. Është e vërtetë gjithashtu se qeveria aktuale e zotit Rama është llërë-përveshur dhe bën çdo punë që i del përpara. Ama kur shumica merr përsipër punën e opozitës, duke përcaktuar si, sa dhe kur, duhet hetuar ekzekutivi, demokracia është në rrezik.Artikulli i Blendi Kajsiu shkruar enkas për Lapsi.al33 Comments

 1. Ueeee

  Kajsi kajsiçari paska thon një gjo me mend sot

  Aq e vertetë eshte dhunimi i opozitës sa me ne fund zerdelia arriti ta shquajë për së largu

  1. Po e nis nga dy konstatime te rrejshme te Kajsiut ne fund te shkrimit. Opozita Berishiste ka 600 mije votues te certifikuar zgjedhjet e fundit, qe dmth teresisht e besueshme per 600 mije shqiptare ; dhe kjo megjithe masakren zgjedhore dhe gjithe hilete pengesat e tjera qe i’u bene Berishes, duke ia fshire edhe emrin madje nga listat. Opozita bashiste nuk fle gjume; ajo thjesht nuk ekziston; kjo u certifikua nga mospjesemarrja e saj ne shumicen e bashkive.
   Kthehemi ne fillim te shkrimit.
   “Halli personal” i Berishes eshte i stisur nga kundershtari i tij politik. Kete e dine te gjithe, pervec Kajsiut, qe ne fakt ben sikur nuk e di. “Hallin e tij personal” Berisha e ka vecuar plotesisht nga cka po ndodh ne Kuvend; madje edhe mbledhjet e grupit parlamentar te PD-se mbahen ne Kryesine e Kuvendit dhe jo ne SHQUP, cka perben nje prove te vullnetit te Berishes per t’i ndare ceshtjet.
   Ata analistet e shumte qe permend Kajsiu, dhe qe u merrkan vetem me hallin e Berishes, jane bashibozuke te disktretituar te pushtetit. Pastaj cfare argumenti eshte ky, ku behet me faj Berisha se pse analiste dhe mediat e Rames merren me hallin e tij, duke lene ne hije cka po ndodh ne Kuvend…?!
   Ky eshte nje argument puro pervers. Nuk e di sesi autori i shkrimit e perdor kete.
   Megjithate “halli personal” i Berishes, nuk eshte edhe aq personal; dhe kjo , jo vetem per faktin se eshte i sajuar nga kundershtari i tij politik, por edhe pse eshte lideri i partise kryesore Opozitare, lideri shumices derrmuese te Opozites sot per sot ne Shqiperi, lideri historik i njeres prej dy partive kryesore ne vend.
   Ne keto rrethana, eshte e qarte per te gjithe qe Edi Rama godet Sali Berishen, sepse e shikon si kundershtarin e tij real, te vertete dhe te vetmin.
   Megjithe deshiren qe mund te kete Kajsiu, por edhe ca te tjere te kesaj kategorie, nuk ka kundershtare te tjere Edi Rama. Sado qe te pompohen neper studiot televizive apo nga ndoca perfaqesi te huaja, keta eshte idiotesi te besosh se keta mund te bejne kercenim per pushtetin e Rames; aq e vertete eshte kjo, sa keta “te rinj” dhe levizjet e tyre politike, promovohen ne mediat e … Edi Rames! Pikerisht.
   Imagjinoni cfare perversiteti: Rama, mediat e dhe analistet e tij, promovojne kundershtaret e tyre te rrezikshem!
   E gjithe cka po behet keto kohe, eshte nje manever e Rames per te eleminuar politikisht kryekomandantin e ushtrise qe ka perballe, dhe me te cilen do te ndeshet pas nje viti e ca. Ai don ta fitoje betejen, pa e bere ate, duke u perpjekur burracakerisht t’i prese koken forcave te kundershtarit.
   Eshte nje e vertete kaq e thjeshte dhe e qarte, sa e shohim te gjithe, paperjashtim; pavaresisht se ka shume qe bejne sikur nuk e shohin, sepse ashtu u volit.

   1. Rama e do fitoren ne tavoline, sepse eshte i paafte te fitoje ne nje loje te rregullt, Rama mund te beje cdo gje qe loja te jete e pisetpra , nen kete kendveshtrim mund te deduktohen shume siperfaqesisht veprimet e rames mw ane te veglave, kqz, gjykata, spak, parlament, shtet dhe krim

   2. Me teza si keto te komentatorit me siper, kauza opozitare eshte kthyer ne pordhe opozitare !

    Hallet personale, reale, te kryekomandantit, i kane kthyer 600’000 kundershtare te Rames ne opozitare virtuale – te dukshem ne letra, por jo ne sheshe. Sikur pjesa derrmuese e opozitareve te ish vertete Berishiste, sic pretendon komentatori, piskamat e Sales nuk do te perfundonin thjesht ne pordha, sic po ndodh realisht!

    Po le te bejme durim, e te shpresojme qe pordhat e Sales do te mjaftojne per ta rrezuar regjimin

  2. Ne parlament ne fakte po dhunohet pozita dhe nuk e kuptoje pse SPAK hezitone ti kerkoje parlamentit heqjen e imunitetit Sali komunistit dhe b… lepiresit te tij Gazmend Bardhit ne menyre qe ti arrestoje dhe ti çoje para drejtesise

   1. Po dhunohet pozita? Si po dhunohet pozita na e thuaj pak o demokrat Lushnje? Po dhunohet pozita sepse opozita kerkon te ngrejne komision hetimor (gje qe ja jep kushtetuta e jo kryeministri) qe te hedhe drite mbi leket qe po na vjedhin cdo dite, ty, mua e gjithe shqiptareve bashke? o demokrat Lushnje, jane zhduk 2 miliarde leke vetem me inceneratore fantazme o njeri, pa permendur bemat e tjera? Keshtu “dhunohet” pozita????? Ca mjeranesh mban kjo toke mer ja qifsha robt Paulinit.

    1. Fuck b…lepiresit e Sali komunistit kriminelit vrases dhe non grata. Sa te jete gjalle ai nuk e mund dote Edi Ramen prandaj thote na i vodhen zgjedhjet qe te justifikohet para demokrateve .

 2. Vdekshin idiotët, patronazhistët, parazitët, dembelat dhe neokomunistët. thotë:

  O kjsi-kari!

  Është halli i edvinit, për të mbajtur pushtetin e po të jetë pa pushtet si Berisha do të kishte dhjetra afera që do ta çonin në burg përjetë.

  Ka 10 vjet Berisha në pushtet e megjithë nongratën sorrosiane nuk po gjendet një akuzë e mirëfilltë për ta akuzuar, por veç akuza portalesh e haleanalistash si ti që ngreni akuza si me qenë gjykatat popullore të komunizmit.

 3. YMER KELLIRA JUA FUT KARIN NE BYTH TE GJITHE ZAGAREVE TE TREDHUR NGA EDI RAMA thotë:

  FRRYK CYPIT
  KOL KYCIT
  KAR BOLES BOLINO
  DENIS MINGES
  YLLI PATES
  BATON STANISHIQIT
  LENC KURVES VANGJELIT
  SKENDER GERON MINXHOZIT
  MENTOR NAZARKOS
  EDI RAMES
  ALEXANDER VUCIC
  ETJ ETJ

 4. të menduarit dhe të gjykuarit e njeriut evoluon dhe ndryshon me ndryshimin e pozitës së vet shoqërore. Nuk kanë thënë kot se ndryshe mendohet në pallate dhe ndryshe në kasolle.

  Kur Partia e Punës e mori Saliun e Vogël nga “kasollja”, domethënë pa qenë askushi, dhe e bëri dikushin, madje gjithkushin, Saliu iu përgjërua asaj ta pranonte në radhët e saj, ku qëndroi 22 vjet.Torta gjigante per 100 vjetorin e pavarsise ku dhe salihu vete mori nje legen me copa torte,pastaj me shpellkare maloke cecene fshatare e katundare qe salihut i shkonin mbrapa festuan bashke me salihun,ky vulgaritet i salih karaxhic berisha nuk do ndodhe me kurre,versioni me mire per ta flliqur simbolin kombetar,Flamurin.e verteta eshte se vetem salihu serb e bente.Duhet te ngordhi Qeni serb salih,qe te kete opozite neser.

 5. Fole sa fole o kajsia ne fillim e me te parim, e ne fund e pagove haraçin tek hajduti, duke thene se opzita berishite eshte e pabesueshme. (Se si e nxjerr kete konkluzion nuk e thua, e kur nje njeri qe nuk e mbron dot mendimin e tije eshte medioker) eshte dhe opozita e bashes qe nuk ( qe nuk egziston, si çdo qenie qe flen) Atehere o kajsia e ke mare racionin qe te hedh Rama? sepse ne fund te kanalizes, nxjerr se e keqja me e mire eshte bandat hajdute qeveri drejtesi e ppolici!

 6. YMER PSE JA BERE PUBLIKE DOSJEN E EDI RAMES DUKE JA PUBLIKUAR TURPIN FAMILJAR SE KRISTAQ RAMA ESHTE BABA I GREGUT .YMER KUR E FUTUR KARIN NE PIDH PER HERE TE FUNDIT-YMER TE MBANE GOJA ERE MUTI PRANDAJ TE TALLIN ANDI BUSHATI ARMAND SHKULLAKU ! thotë:

  YMER IK FUTJA KARIN NE BYTH FRRYK CYPIT SE ESHTE DUKE TE PRITUR LAKURIQ VETEM ME BREKE NGJYRE MAVI HAHA

 7. Ne parlament ne fakte po dhunohet pozita dhe nuk e kuptoje pse SPAK hezitone ti kerkoje parlamentit heqjen e imunitetit Sali komunistit dhe b… lepiresit te tij Gazmend Bardhit ne menyre qe ti arrestoje dhe ti çoje para drejtesise

 8. KOL SALLLAKSI MASTURBON LIVE NE PUBLIKE -YMER KELLIRA JA PUBLIKON DOSJEN E EDI RAMES KUR KRISTAQI JA BERI NE VELLE ME SHUME EDIT DHE OLSIT GREG KRISTAQ RAMEN thotë:

  YMER IK FUTJA KARIN NE BYTH MUT VELIUT,DENIS MINGES ,KAR BOLES BOLINO ,FRRYK CYPIT DHE DRITAL HALE-s

 9. Berisha bën thirrje për mosbindje civile, i jep porosi kryetarëve: Futeni rininë në betejë pa kthim! Shpellkare maloke skiftere cecene merrni kosa kazma e lopata e dilni ti mbroni bythen e pasurine familjes se serbit salih karaxhic.

 10. LAPSI .al E TALLIN KEQ ZAGARIN E MJERUAR SHQELMUAR POSHTERUAR DHE FRUSTRUAR SEXULISHT YMER KELLIREN thotë:

  YMER IK FUTJA KARIN NE BYTH MUT VELIUT KAR BOLES BOLINO KOL KYCIT DHE FRRYK CYPIT

 11. Pordhi kali n’derë të hanit, çfarë opozite? Nuk ka opozitë, vetëm një plak, të korruptuar deri në palcë, me 30 veta përreth, edhe ata të korruptuar deri në palce, që shkon poshtë e përpjetë Shqipërisë si ari i lodhur cirku, pa dhëmbë, mezi rri në këmbë, me audience me mosë mesatarë 65 vjeç. Opozita thotë ky loqja.

  1. Janë të sforcuar në gjithshka që bëjnë. Ca qeshin, ca ndezin zjarre, ca përmbysin karrige, ca bëjnë video. Janë inskenime. Opozita është në krizë pa kthim. Nga kjo rrezikohet edhe mazhoranca. Edhe nga e majta ka probleme. S’ka më moral dhe idealizëm. Është një teatër i sforcuar i Berishës për të dalë kudo në gjithshka që ndjekim. Berisha është modeli më elitar i të keqes mes shqiptareve

 12. Per ju shpellkare duhet te arrestohet organizatori i protestave te dhunshme qe salihu per bythen e vet ka nje muaj qe pellet per organizimin e ketyre protestave shpellkare e maloke cecene te jeni gati mos harroni bythen tuaj,sopata sfurqe kosa kazma e ndonje arme me vete dilni e protestoni,kush nga ju nuk del ne proteste per bythen e salihut do ju shkerdhejne fisin grupi i zjarrit Lumneshi me trimat,grupi i 8 janarit tek selia e pd.

  1. Aldo Bumçi me numër rendor 51 dhe Shkelzen Berisha me numër 52 të cilët sipas kalendarit të seancave, pritet të paraqiten në gjykatën e posaçme më 14 dhjetor.

   Bumçi dhe Berisha janë pyetur edhe gjatë hetimeve paraprake në lidhje me faksin me shënimin “për Shkelzenin”, ndërkohë që SPAK, dyshon se djali i ish-kryeministrit ka pasur takime me ministrat para dhe telefonata menjëherë pas shpërthimit në Gërdec.

 13. Për Sali Berishën marrja e PD nuk ka qenë objektiv, por ka qenë përpjekje për të krijuar një proces ilegjitim.

  Nëse Berisha donte të merrte Partinë Demokratike, ai mund ta merrte atë lehtësisht më 18 dhjetor të vitit 2021, në Kuvendin e thirrur nga Lulzim Basha. Shkonte aty bashkë me njerëzit e tij duke mos bërë Kuvend paralel në stadium dhe e merrte partinë.

  Nuk e bëri atë se në fakt atij nuk i duhet thjesht marrja e PD. Ajo nuk i vlen për asgjë. Logoja e PD dhe vula e saj nuk janë kurrfarë mbrojtje për Sali Berishën dhe familjen e tij.

 14. FOTO: Pamjet tronditëse të Trebickës së vrarë, baxhanaku i Berishës në morg, tabulatet e celularit të Shkëlzenit, fakset e Aldo Bumçit. GËRDECI siç nuk e kemi lexuar kurrë!

 15. Faleminderit”, tha Kaso.

  Vetëm se nuk u dalin llogaritë, pasi ose 200 vetë nuk kanë votuar, pse numri i delegatëve ka qenë 1 mijë, jo 1.200 sa pretendon Kaso.As nje lajm per salihun e argites

 16. Dokumentat tregojnë se në vitin 1994 Jamarber Malltezi dhe Argita Berisha, dhëndri dhe vajza e Sali Berishës, kanë shkuar për trajnime në Gjermani me paratë e Sorosit (2332 dollarë).

  – Po këtë vit Klubi Studentor ‘Perla’ që drejtohej nga Malltezi dhe Argita Berisha, kanë marrë nga Soros për një aktivitet një javor 7350 dollarë.

  – Në vitin 1999, Jamarbër Malltezi ka përfituar bursë nga Soros për studime në SH.B.A.

  – Po në vitin 1999, shoqata e Argita Berishës, “Perla” ka marrë sërish fonde nga Soros për projektin ambjentalist “Njohja e Thesareve të Bregdetit” me vlerë 3870 dollarë.

  – Ndërsa në vitin 2000, sërish “Perla” e familjes Berisha, ka marrë 4900 dollarë me projektin “Pjesëmarrje e Komunitetit në Nivel Lokal”.

  Të gjitha këto financime gjenden në raportet vjetore të Fondacionit Soros.Shqipkare te salihut tani mos bindje civile te gjithe ju qe luftoni per bythen serbe salih karaxhic berisha

 17. duke e vënë de facto këtë të fundit në rresht pas familjes Berisha dhe fatit të saj të paqartë. Votoi me shumicë “komuniste” rikonfirmimin e Doktorit në krye të partisë, i dha edhe më tej hov fjalëve për një hyrje në politikën aktive të vajzës së tij (edhe ajo e shpallur non grata nga SHBA), si dhe shmangu çdo analizë serioze për gjendjen dramatike ku ndodhet sot opozita

 18. Deputeti i Forza Italia ngre në qiell Tiranën para Berishës: Qytet i bukur dhe tepër i sigurt. Bie heshtja në Kuvendin e Rithemelimit

 19. Argita Berisha është e vetmja rrogëtare në botë që arrin të kursejë 1 milionë euro nga rroga dhe dietat e saj dhe të bashkëshortit. Jo vetëm të kursejë 1 milionë euro, por ndërkohë të ketë apartamente në një lagje luksoze të Tiranës bashkë me babin, Vilën më të madhe në Gjirin e Lalëzit, 19 pallate nga 7 deri në 13 kate te ish-klubi Partizani, toka nga Mali i Dajtit e fshatrat përreth, etj. etj. etj.

  E megjithatë, kjo masë e stërmadhe pasurish nuk e pengon fare atë që jo vetëm të ankohet për lirinë e fjalës, por të na thotë se ajo është përfaqësuesja e shtresës së mesme të shqiptarëve.

 20. Fjalimi i Argita Malltezit? Fatbardh Kadilli: As Enxher Hoxha nuk vuri fëmijët në krye siç bën Berisha

 21. është fytyra e vërtetë e politikës së Berishës ndaj Shqipërisë, Tiranës, madje dhe e ndonjë fshati të humbur të Shqipërisë. Nëse ato zhvillohen dhe përparojnë jashtë interesit të tij politik, ai i urren dhe është kundër tyre.

  Në logjikën politike të Berishës, një Shqipëri që dyfishon buxhetin që nga koha e tij dhe çon GDB 24 miliardë euro nga 12 që ka qenë në kohë të tij, është një Shqipëri e keqe, pasi favorizon armikun e tij.

 22. Bodrum 10 mijë euro

  Bodrum 36 mijë euro.

  Truall 187 m2 në Tiranë

  Tokë arë 2270 m2 në Priskë të Madhe

  Tokë arë 3 000 m2 në Priskë të Madhe

  Dyqan 33 m2, 26 mijë euro

  Jamarbri

  Apartament 375 m2 në Tiranë

  Apartament 372 m2 në Tiranë

  Apartament 346 m2 në Tiranë

  Apartament 373 m2 në Tiranë

  Apartament 356 m2 në Tiranë

  Apartament 201 m2, 225 mijë euro

  Apartament 112 m2, 150 mijë euro

  Apartament 208 m2, 93 mijë euro

  Apartament 195 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 459 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 379 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 510 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 500 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 375 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 167 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 305 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 214 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 376 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 113 m2 në Tiranë

  Njësi ndërtimore 107 m2 në Tiranë

  Tokë arë 13 mijë m2, Alltare Tiranë.

  Garazh 16 m2 në Tiranë, 6 mijë euro

  Truall 685 m2, Bashkia Berat

  Truall 670 m2 në Tiranë, pjesa 186/684.

  Truall 442 m2 në Tiranë, pjesa 12/36.

  Truall 908 m2 në Tiranë, pjesa 186/684

  Truall 33 m2 në Tiranë, pjesa 9/40

  Truall 90 m2 në Tiranë, pjesë 1/192.

  Truall 206.5 m2 dhe ndërtesë 206.5 m2 në Tiranë, pjesa 1/4.

  Truall 3294 m2 dhe ndërtesë 1467 m2, tek ish Klubi Partizani.

  Truall 2330.3 m2 në Tiranë, pjesa takuese 186/684.

  Truall 1341 m2 dhe ndërtesë 565 m2, tek Rruga e Dibrës në Tiranë, pjesa takuese 189000/2100000

  Truall 680 m2, Bashkia Cërrik, në bashkëpronësi, regjistruar në 3 korrik 2007

  Truall 7.5 m2 dhe ndërtesë 7.5 m2 në Tiranë

  Truall 660 m2 në Tiranë, pjesa 7935/33600

  63 mijë euro llogari bankare, sekuestruar

  26 mln lekë llogari bankare, sekuestruar

  29 mijë USD llogari bankare, sekuestruar

  62 mijë euro llogari bankare, sekuestruar

  45 mijë euro llogari bankare, sekuestruar

  26 mijë euro llogari bankare, sekuestruar

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *