• |
ide | kryesore

15 fletë-arreste për inceneratorin/ SPAK ndalet në Bashkinë e Tiranës

Arkiva, Kryesore, LajmePër një nga aferat më të mëdha të korrupsionit, siç është ajo e inceneratorit të Tiranës, SPAK nuk ka guxuar të trokasë në derën e Bashkisë së Tiranës edhe pse shuma e paguar nga buxheti për një projekt që nuk ekziston është mbi 100 milion euro.

Mbrëmjen e të premtes, pak orë pasi socialistët mbaruan Kongresin në polici janë dorëzuar 15 fletë-arresti për aferën e inceneratorit, por ndër emrat për t’u arrestuar, vetëm 2 janë pjesë e  bashkisë së Tiranës, Taulant Tushe dhe Namik Simixhiu.

Këta kanë qenë përfaqësuesit e Bashkisë së Tiranës në komisionin që dha me konçension landfillin për ngritjen e inceneratorit, që siç dihet nuk u ndërtua kurrë.

Më lart janë emrat e anëtarëve të Komisionit, të gjithë të arrestuar, pasi procedura që ndoqën për dhënien e koncensionit ishte skandaloze. Komisioni shkeli haptazi ligjin dhe futi në paligjshmëri më vonë qeverinë, që miratoi vendimet e komisionit.

Si punoi komisioni nën udhëzimet e Klodian Zotos

Duke qenë se dokumentat hartoheshin në fshehtësi nga Klodian Zoto dhe meqënëse skema e inceneratorëve kishte marrë miratimin e shefave të mëdhenj, anëtarët e komisionit nuk e vinin ujin në zjarr as për një verifikim minimal të vendimeve që merrnin.

Prandaj nuk bënë asnjë verifikim në QKB, nëse ekzistonte apo jo kompania që do të fitonte koncensionin, ndërsa miratonin procedurën.

Në emailin që i nis Klodian Zotos pasi komisioni ka diskutuar për planin e biznesit që ai vetë kishte hartuar, punonjësja e Ministrisë së Mjedisit Alba Thoma (e arrestuar) i shkruan “Bravo” duke e uruar për suksesin.

Pasi miratuan studimin financiar sipas udhëzimeve të Klodian Zotos, anëtarët e komisionit i kërkuan me shkrim Lefter Kokës të niste procedurat për t’i dhënë kompanisë Integrated Energy B.V sh.p.k një bonus prej 8 pikësh.

Megjithëse kompania nuk ekzistonte në QKB.

Por Lefter Koka shpërndau menjeherë shkresën në ministritë e tjera për t’i dhënë bonusin kompanisë që nuk ekzistonte, sepse sa më shpejt të nxitonin me procedurat, aq më shpejt do dilnin paratë nga buxheti.

Lexo edhe: Inceneratori i Tiranës/ Dyshimet që ngre vonesa e SPAK

Lexo edhe: Zbulohet skema si ka vjedhur qeveria me inceneratorin e Tiranës

Lexo edhe: Inceneratori i Tiranës/ Dokumenti me firmë që akuzon Veliajn

Në dosjen e SPAK, për inceneratorin e Tiranës shkruhet se: Në këtë datë që është propozuar dhënia e bonusit, shoqëria Integrated Energy B.V sh.p.k nuk rezultonte e regjistruar në Qendrën Kombëtare të Biznesit.

Ky është një nga momentet për të cilat, Ermonela Felaj që në atë kohë ishte Ministre për Shtetin e thotë me krenari se ka firmosur kundër. Sepse Integrated Energy BV sh.p.k u themelua ne 30 gusht te vitit 2017. Plot 9 muaj pasi vendimit te qeverise qe i jepte asaj bonusin e pikeve.

“Fatkeqësisht, pavarësisht kërkimit disa herë, qoftë me emër kompanie, qoftë me emër aksioneri, nuk kemi mundur të gjejmë shoqërinë të regjistruar në Qendrën Kombëtare të Biznesit”, shkruajti Felaj në përgjigjen e saj për Lefter Kokën.

Nëse procedura do kthehej mbrapsht do të merrte shumë kohë për t’u korrigjuar. Ndaj Felajt i kthyen një përgjigje sa për të larë gojën.

Për të mos u bërë pjesë e skemës, Felaj ia la për të firmosur bonusin e Klodian Zotos drejtoreshës së saj të kabinetit, Rovena Vodës. Dihet se Vodaj më pas u promovua si zv.Ministre e Brendshme dhe përfundoi në burg për një çështje korrupsioni.

Procedurën nuk e ktheu mbrapsht as Këshilli i Ministrave. Edi Rama firmosi bonusin për Klodian Zoton, megjithëse kompania u regjistrua në QKB rreth 9 muaj më vonë.

Duket se kjo është pjesa e dosjes për të cilën ka ndërhyrë SPAK këtë të premte. Por me fletë-arrestet e firmosura ka mbetur jashtë një pjesë e mirë e lidhjeve të Klodian Zotos me zyrtarë të Bashkisë së Tiranës.

Shkresa e Veliajt për financimin e inceneratorit mbetet jashtë hetimit të SPAK

Dihet se Erjon Veliaj mori përsipër financimin e inceneratorit të Tiranës, megjithëse nuk ishte kompetencë e tij. Nën trysninë e Arben Ahmetajt, Veliaj u detyrua të firmosë një dokument që e bëri menjëherë kandidat për SPAK.

Bëhet fjalë për dokumentin e marsit të vitit 2017 përmes të cilit ai e futi Bashkinë e Tiranës në një angazhim financiar me vlerë rreth 91 milion euro, pa pyetur më parë Këshillin Bashkiak.

Por për çdo qindarkë që lëviz nga buxheti i bashkisë, vendimi duhet marrë nga Këshilli Bashkiak, jo nga kryetari. Veliaj e mori miratimin e Këshillit Bashkiak por në Shtator, ndërkohë që kontrata ishte nënshkruar në Gusht.

është e qartë se hetimi i SPAK ka prekur vetëm procedurat që janë hartuar nga komisioni për dhënien me konçension, duke lënë jashtë financimin dhe menaxhimin e inceneratorit nga bashkia e Tiranës.

komunikimi i drejtorit të bashkisë Taulant Tusha me Klodian Zoton

Komunikimi i drejtorit të Veliajt, Taulant Tushe me Klodian Zoton

Një dokument që tërheq vëmëndjen në zbulimet e SPAK në laptopin e Klodian Mërtirit është edhe komunikimi që ai ka pasur me drejtorin e arrestuar të Bashkisë, Taulant Tusha.

“Më datë 17:5:2018 në orën 16:30 shtetësja Jonida Halili i ka përcjellë email shtetasit Taulant Tusha me titull “landfill” dhe ky email i është përcjellë nga Taulant Tusha shtetasit Klodian Zoto më datë 21:05:2018 ora 10.12. Bashkalidhur është një dokument tabelor me emërtimin “Plani i financimit të landfillit të Sharrës” thuhej në dosjen e SPAK për Arben Ahmetajn.

Po ashtu, kompromentuese është dalja në skenë e Floran Pustinës, një nga miqtë e Erjon Veliajt dhe ish-zëvëndësit të tij në bashki, Arbian Maznikut.

Pustina bëhet pjesë e skemës së procedurave të inceneratorit si përfaqësues i kompanisë ligjore Tashko-Pustina, por në dosjen e SPAK ka paqartësi për rolin e tij. Aty thuhet:

Më datë 21:09:2017, ora 09:28 i dërgon i ka shkruar adresës: [email protected]: Klodi, Flonia Pls. check.

Më datë 21.09.2017 Klodian Zoto i përcjell email Alqi Bllakos me titull “Vendim i K.Bashkiak”.

Bashkalidhur është vendimi i Këshillit Bashkiak Tiranë, me kryetar Aldrin Dalipi, draft me nr 8 datë 2017 ku parashtrohet se me propozimin e Ministrisë së Mjedisit, Këshilli Bashkiak Vendosi:

Të miratoje angazhimet e Bashkisë Tiranë konform Aneksit IX të kontratës së koncensionit se datës 31.08.2017 lidhur mes Ministrisë së Mjedisit dhe shoqërisë koncensionare Energy Integrated BV SPV sh.p.k. me objekt “Për ndërtim landfilli, inceneratori dhe rehabilitim i venddepozitimeve ekzistuese Tiranë dhe prodhimin e energjisë elektrike” dhe në tërësi të japë pëlqimin e Bashkisë Tiranë si një prej njësive vendore të Qarkut Tiranë, përfituese të projektit.
Të autorizojë kryetarin e bashkise të firmosë formën e angazhimit mbi angazhimet e njësive të qeverisjes vendore të qarkut Tirane, konform kontratës së koncensionit firmosur nga Ministri i Mjedisit.

Ngarkohet drejtoria e përgjithshme e për ndjekjen dhe zbatimin e këtij vendimi dhe angazhimeve të Bashkisë Tiranë.

Ky vendim hyn në fuqi sipas përcaktimeve të pikës të nenit të ligjit nr. 139/2015 për “Vetëqeverisjen vendore”.

Kjo është një shkresë draft.”

Komunikimi i drejtpërdrejtë i miqve të ngushtë të Erjon Veliajt me fituesin e koncensionit Klodian Zoton e implikon rëndë drejtuesin e Bashkisë së Tiranës, njësoj si Lefter Koka në ministrinë e mjedisit dhe Arben Ahmetajt në rolin e ministrit të financave.

Por prokurorët e SPAK e kanë lënë me kaq, të paktën për tani. Nga Kongresi i Partisë Socialiste në të njëjtën ditë u erdhën mesazhet e forta se “nuk duhet të ndihen dhe jo më pastaj të bëhen një pushtet që ndihet i pakontrolluar”.

“Kjo është Republika e Shqipërisë dhe jo Republika e Prokurorëve dhe gjykatëse. Janë një pushtet i pavarur nga parlamenti dhe qeveria, por nuk janë i vetmi pushtet i pavarur i kësaj republike” ishte mesazhi i kryeministrit Rama, që u ka vënë prokurorëve të SPAK kufirin se deri ku mund t’i shkojnë hetimeve. Dhe siç duket këta e kanë marrë mesazhin.64 Comments

  1. Për ata që kanë sy dhe mendje rrugët përpara janë tani të qarta . Kur nuk ke as sy as mendje, normalisht, përfundon në ferra.

   Edi Rama do sundojë në Shqipëri deri në vitin 2030 – siç edhe e kishte reklamuar në kongresin e PS me gërma të mëdha. Pas kësaj, sundimi do i kalojë Erjon Veliajt. Kjo është tanimë si një e një që bëjnë dy, dhe as tre as tridhjetë. Kjo është e shkruar në granit dhe nuk ka duhmë të ngordhuri Berishian që e ndërron këtë. Kështu që kot lodhet lapsi me këta shkrime patetike.

   Sali Berisha në rasting më të mirë ka edhe 5 vite që mund të sillet si pordha në benevrekë, duke qelbur dynjanë, por pa dëmtuar askënd. Në rastin më real, dy vite dhe ai përfundon ose në burg nga drejtësia ose në arkivol nga zoti. E gjithë familja e tij është drejt shuarjes, dhe kjo duket qartë. Trashëgimia e tij është një PD tokë e djegur; edhe kjo duket qartë fare.

   Pas dy apo tre vitesh, në mandatin e katërt socialist, do fillojë të marrë frymë opozita Shqiptare, që deri tani përpëlitet nën thundrën gjithmonë e më të dobët të Berishës. Do ju duhen dy apo tre vite paa kësaj që të organizohen – jo ta bëjmë kështu, jo ta bëjmë ashtu etj etj. Rama do ikë në 2030tën, dhe kjo do e dobësojë PSnë, por njerëzit do e votojnë prapë PSnë për inerci. Vetëm në 2034 mund të krijohen kushtet që PS të bie nga pushteti. Rama do jetë i larguar, Berisha nën dhe, të gjithë këta të harruar, dhe koha për rotacion e pjekur. Historia e Berishës do të jetë një PS në pushtet nga 2013 në 2034 – dmth 21 vite në pushtet. Për hajre ju qoftë o budallenj me zile.

   1. Vdekshin idiotët, patronazhistët, parazitët, dembelat dhe neokomunistët. thotë:

    Malokët duket se të kanë përdhunuar prej të vogël, duket nga mllefi që ke dhe ideja se më mirë do të hash mut me edvinin, se të vijë ndonjë tjetër në pushtet.

     1. Vdekshin idiotët, patronazhistët, parazitët, dembelat dhe neokomunistët. thotë:

      Duket se paskam godit në shenjë, gjuha të shkoi te përdhunimi edhe pse ideja e komentit tim kishte të bënte me qëndrimin idiot të mutrave si ti që nuk hikoni xhepat që na vjedh edvini por merreni me Berishën

   2. Aman o malok shkruaj gjithnje analiza te tilla, se na jep kurajo te ikim sa me pare nga kjo tok e bekuar dhe nga keta hajduta te mallkuar, qofsh shendosh, po sma mer mendja me kaq urata qe ke mar do jesh dhe ti diku si dihet, endra jane dhe dalin dhe nuk dalin

    1. Të lumtë goja/pena/tastiera për urimet. Ka dasht i madhi zot jam në shëndet të plotë, faleminderit. Shpresoj të jeni dhe ju ne shendet e harmoni, sipas qejfit. Të them të drejtën ëndërrat, kur i kam në dorë vetë, nuk i kam me fatkeqësi as për vete as për të tjerë. Por secili sipas qejfit.

     Nëse nuk ke ikur akoma, çfarë pret?

   3. Hahaha, i madh je, si gjithmone fajin e ka Berisha.
    Rama po e shkerdhen kete popull por fajin vazhdon ta kete Berisha.
    Po pse kush pengon cdokend qe te formoje nje opozite te re, Berisha?
    Kush po i blen zgjedhjet, Berisha?

   4. Malok më duket se je pjell komuniste e paske pas mamin lavire koperative që ta kanë shkërdhyer me radhë që të lindish ti o derrrrrrrr koperative

   1. Sa mire beji 150 deputet nga PS si ne kohen e Enverit dhe shijo hajdutllikun se ty o shkrete te hedhin ndonje kocke.

  2. Drejtesi me regji!!!

   Diten e kongresit , futen mren ca cironka!

   Mesazhi i qarte.i ramës. Prokuroria do hedhe këmbet siç i do defi ramës.

   Vend idiot, popull idiot. Ka për tu knaq me lugën bosh te taulant tushes, nderkohë lali këllira i bën gojore ramës

   Ptuu fëlliqesirat e ridhjerjes

   1. “Lali këllira i bën gojore ramës” shkruan ky i ndrituri që i thotë popullit të vet “popull idiot”. Hajde komedi hajde.

    1. Qesh atehere, pse hidherohesh, por por lali po merr leke nga gojoret e ramës që nga mjafti e deri sot

     Të thotë rama gjë ty ta lyesh shkallën??

     Qesh qesh se spektator je

  3. Kam nje lutje per te gjithe komentuesit e Lapsit : A e di njeri se ku mund ta gjej Jorgon, Palikaris,vellain tim binjak?Larg qofte mos i ka ndodhur ndonje hata? Ne e kane futur si spiun birucash diku ne ndonje burg,gjysma e te keqes,fundja ate pune e ka patur me qejf qe i vogel kur me spiunionte tek prinderit per nje karamele..Nejse le ta leme te shkuaren,please help me! Kam nje dyshim se mos ka ndruar emer se me duket i njejti stil me Malokun.Sa do gezohesha po te ishte ai me kete emer kaq te bukur! Me ndjeni,e kam vella,gjithashtu na mungon ne komentet plot zgjuarsi,te pa aneshme ku e kritikon shume qeverine rilindase pavarsisht se ajo ( qeveria) po i mban familjen me buke e grosh.Vete Jorgua hante nje sufllaqe e nje shishke dhalle ne mes te turnit

 1. Lalit do i vije pasmataja nga Ahmetaj, e sigurte qe ai ka ndonje dokument qe e implikon! Prandaj lali e ka ne sume, sado SPAK ta mbroje kur te dali ai dok ciao lali kurva

 2. PARODI

  8 dhjetori- ENVERI HOXHA NGA FERRI

  Jam këtu mes jush,
  ende s’jam larguar,
  nga ferri po ju flas,
  ju s’më keni harruar.

  Për ju qan zemra ime,
  se jetoni si në ferr,
  ecni me shpresë e premtime,
  një mut merrni përherë!

  Vërtet gurët e rrugës,
  dikur shumë më donin,
  sot priten dhe pemët,
  shoh veç asfalto betonin.

  Ndërtohen kulla të larta,
  çmimet në stratosferë,
  dhe shtëpi nuk blen dot,
  s’bën dot pushime në verë.

  Vendi është ndriçuar,
  taracat me depo rënduar,
  akoma s’keni ujë 24 orë,
  ku pini e laheni o të gjorë?

  E di ju kanë munguar,
  natën radhët e gjata,
  ju ka munguar zbori,
  dhe ushtria në parada.

  Ju ka munguar qumështi,
  dhe kosi i vërtetë,
  sot nuk dini se çfarë hani,
  veç hile për ibret!

  Ju kanë munguar pionerët,
  vullnetarët nga brezi i ri,
  sot rinia është degjeneruar,
  jeta sociale një çmenduri!

  Ju ka munguar meritokracia,
  dhe puna në profesion,
  shkolloheni sa më s’ka,
  dhe pastaj në emigracion!

  Ju ka munguar familja,
  dhe jetoni larg të ndarë,
  as për vit të ri s’bëni vizita,
  prej vitesh me sy pa parë.

  Sot thoni se jeni të lirë,
  këtë liri për çfarë e doni,
  të mbylleni në Big brother,
  që 100 milionë të fitoni?!

  Ç’i doni ato dreq para,
  lekët nuk i ha as qeni,
  kush ka më vlerë për ju,
  i sinqerti apo legeni?

  Keni disa dekada tashmë,
  që në TV thuajse çdo natë,
  ju japin mend pseudo analistë,
  sharlatanë mercenarë bajatë.

  Kjo është demokracia,
  dhe liria që juve kërkoni,
  pasurohen vetëm pak veta,
  e këta bastardë prapë votoni?

  Ju nuk keni aspak siguri,
  të dhënat hakerohen sheshit,
  shtet servil i imperializmit,
  me pseudo demokraci të leshit.

  Nuk jeni të barabartë,
  nuk keni drejtësi sociale,
  krimi, droga e prostitucioni,
  Shqipërinë e bëjnë si hale.

  Nëse s’ka drejtësi sociale,
  shpërblimi jepet me pabarazi,
  je i lirë veç për të vdekur urie,
  se nuk ka aspak meritokraci!

  Nëse doni punë e mirëqënie,
  të jetoni me dinjitet e nder,
  thoni ardhtë shoku Taras,
  u ringjalltë edhe një herë!

  Nëse e doni këtë atdhe,
  mos të jetoni kështu të mjerë,
  ngrini grushtin krenarë lart,
  e thoni rroftë shoku Enver!

 3. Diktatura dhe shoku Taras

  Mortja mor mortja,
  si nuk i ha,
  ata që komunizmi,
  i bëri për budalla.

  Këtë popull që gjeti,
  e bëri vetë shoku Enver,
  të barabartë në mjerim,
  të lirë një mut mender.

  Në ato katër dekada,
  ngriti një mostër shtet,
  që persekutonte e vriste,
  e vetë rrinte si mbret.

  Parimi kryesor i partisë,
  gënje, ndëshko e sundo,
  pergjo fqinjin edhe fisin,
  dhe partisë hajde i trego.

  Ja dinin çmendurinë,
  miku dhe armiku,
  Enveri brenda në tru,
  kishte koqe çeliku.

  Gënjente për gjithshka,
  një popull të tërë,
  nuk mund të hapje gojën,
  se e haje keq në vërë.

  Tashmë dihet ç’ka ndodhur,
  asnjë s’ka më pse hesht,
  se servilat e Enverit,
  janë më të vegjël se një plesht!

  Ka bërë me urdhër Kadareja,
  një termometër të vërtetë,
  librin pallati i ëndrrave,
  për matjen e popullit të vet.

  Vepra infrastrukturore,
  në vite janë bërë,
  me punë vullnetare,
  si skllevër të tërë.

  Si një kamp përqëndrimi,
  vendi u ndërtua,
  me tela me gjëmba,
  anembanë u rrethua.

  U ndërtuan dhe bunkerë,
  më të fortë se pallatet,
  për paranojat e një psikopati,
  që i mungonin hallatet.

  Kishim tanke e ushtarë,
  avionë edhe anije,
  tynele antibërthamore,
  dhe fatosat e asaj partie.

  Veç terror dhe propagandë,
  s’kishim liri, e kështu asgjë,
  e vërteta s’është Enveri,
  komunizmi nuk vjen më.

 4. Diktatura dhe shoku Taras

  Mortja mor mortja,
  si nuk i ha,
  ata që komunizmi,
  i bëri për budalla.

  Këtë popull që gjeti,
  e bëri vetë shoku Enver,
  të barabartë në mjerim,
  të lirë një mut mender.

  Në ato katër dekada,
  ngriti një monstër shtet,
  që persekutonte e vriste,
  e vetë rrinte si mbret.

  Parimi kryesor i partisë,
  gënje, ndëshko e sundo,
  pergjo fqinjin edhe fisin,
  dhe partisë hajde i trego.

  Ja dinin çmendurinë,
  miku dhe armiku,
  Enveri brenda në tru,
  kishte koqe çeliku.

  Gënjente për gjithshka,
  një popull të tërë,
  nuk mund të hapje gojën,
  se e haje keq në vërë.

  Tashmë dihet ç’ka ndodhur,
  asnjë s’ka më pse hesht,
  se servilat e Enverit,
  janë më të vegjël se një plesht!

  Ka bërë me urdhër Kadareja,
  një termometër të vërtetë,
  librin pallati i ëndrrave,
  për matjen e popullit të vet.

  Vepra infrastrukturore,
  në vite janë bërë,
  me punë vullnetare,
  si skllevër të tërë.

  Si një kamp përqëndrimi,
  vendi u ndërtua,
  me tela me gjëmba,
  anembanë u rrethua.

  U ndërtuan dhe bunkerë,
  më të fortë se pallatet,
  për paranojat e një psikopati,
  që i mungonin hallatet.

  Kishim tanke e ushtarë,
  avionë edhe anije,
  tynele antibërthamore,
  dhe fatosat e asaj partie.

  Veç terror dhe propagandë,
  s’kishim liri, e kështu asgjë,
  e vërteta s’është Enveri,
  diktatura nuk vjen më.

  1. Nuk ka dyshimt se PS Te gjithe Jon hajdut ,bile edhe Ky Molla e dikes i tille eshte me keto parodit ben mjegllen para komentusve .!

   1. Vargjet e parodisë apo poezisë nuk janë për analfabetë funksionalë pa emër. Për analfabetët e partisë (PS, PD, apo të çfarëdo partie tjetër, shkoni lexoni e dëgjoni ç’ju thotë partia)! O dele!

    1. Dakord. Por ti Realiteti 00:18, s’ke pse i shan analfabetët pse nuk dinë së pari diferencën midis parodisë dhe realitetit. S’ke pse shan as analfabetët e partisë se ata pa partinë ngelen pa bukë, ata kanë nevojë për një shok Taras lider partie, një bari, që t’i udhëheqë e t’i thonë ç’është e mirë e ç’është e keqe! Jo të gjithë e kuptojnë diferencën midis të mirës dhe së keqes, të vërtetës dhe gënjeshtrës. Prandaj Adami dhe Eva dikur hëngrën mollën e ndaluar. Kështu u ndriçuan, u bënë të lirë, rrëzuan diktaturën e Zotit. Këta analfabetët e partisë nuk janë as në nivelin e Adamit dhe Evës se nuk duan t’a dinë atë diferencë, e nuk ngrihen kundër kryetarit të partisë. Prandaj, e thënë me dy fjalë, komunizmi dhe diktatura në Shqipëri falimentuan (sidomos ekonomikisht), prandaj ranë. Gjithë historirat e tjera në dhjetor atëherë ishin teatrot e Ramizit&Saliut&CO. Pas 3 dekadash edhe naivët më të mëdhenj kuptuan gjithshka, por analfabetët asgjëbërës të partisë akoma jo. Dhe këta kokëtula janë shumë. Prandaj vazhdon sundon Saliu (Meta), dhe Rama në partitë përkatëse.

     1. Këta kokëtula partie, në zhargonin popullor quhen bashkimbuzukë.

    2. Kanë karlon dhe meron… Topin dhe sokol ballën frrokun dhe spartak ngjelën

     Është një komentus që ka listën

 5. Spaku. Te shqyen bythen.
  Ne koke te lali erit tani.
  E te gjith me radhe.
  Se na u ben keta qe kan punuar ne shtet e qe punojn. Milionera brenda javes.

  1. Spaku u bë për çopullin dhe në wmër të popullit por ja që merret me arka me peshq , me armiqte e partise dhe me kundershtsrët politikë të ramës..

   Ndërkohë populli kar dhe liridashës as burrin as grun nuk e ndan dot sepse dihen minimalisht 20 vjet të mbarojë një gjyq divorci

   Keta skapistet marrin nga 5 milion lekë në muaj dhe ska asnjë akuzë për korrupsion, po për shpërdorim detyre wtj vepra penale sekondare

   Thjesht janë te komanduar.
   Dhe sa për ta ditur e kan rrit pazarin për çdo gjë

   Që ta kuptojnë lexuesit, nga një drejtesi me probleme me rezultate të dobta çor qe funksiononte ne një mase te pranueshme për poçullin, tani eshte bere nje drejtesi e keqe dhe jofunksionale.

   Ngushellimi më i madh wshte qe jemi te barabrte pasi asnjë nga popull smerr dot drejtesi !

 6. Kam degjuar nga pleqte nje histori shume emocionale,qe me ka lene nje keqardhje te madhe emocionale,qe po te jete e vertet tregon shume ne realitetin korruptiv dhe hajdut te rilindjes rama-veliaj.Po i behej gjyqi nje te riut qe ne vjedhjen e fundit kish vjedhur nje bange,ku la dhe persona te vrare dhe plagosur.Pasi ju zhvillua gjyqi dhe ju vertetuan vjedhjet qe kish bere ,se ishin te faktuara disa nga ato vjedhje. Trupi gjykues para se ti jepte denimin i kerkoi te pandehurit ,cfare kishte per te thene per veprimtarine e tij te ketyre vjedhjeve.I pandehuri u ngrit ne kembe dhe me miresjellje dhe lutje i kerkoj trupit gjykues,se para se te fliste te perqafonte nenen e tij.Dhe gjyqi ja dha kete mundesi te pandehurit ta realizonte.I kerkoi te jemes ti vente djalit,qe ta perqafonte,sepse ishte faktikisht perqafimi i fundit qe do i bente djalit,se gjykata i kish vendosur denimin me vdekje.Ne momentin qe nena ju afrua ta perqafonte,i biri i kafshoi veshin dhe ja keputi.Skena qe e lemeritshme,jo vetem nga veshi i keputur dhe gjaku qe mbushi vendin,por dhe si ka mundesiqe ai u tregua aq mizor sa masakroi dhe nenen e tij.Pasi policet prezent e izoluan ,gjykatsi i shokuar i kerkoi prokurorit dhe avokatit te te pandehurit te venin te tavolina e tij,tu komunikonte mbylljen e seances,por ne kete moment avokati i tij kerkoj qe gjyqi te vazhdonte dhe ti kerkohej klientit te tij te pandehur,pse e beri kete akt kaq mizor ndaj nenes se vet.Pas kesaj kerkese gjyqtari vazhdoi seancen dhe i kerkoi te pandehurit pse e beri kete akt dridherues,per gjithe ambjentin ne salle.Atehere i pandehuri filloi dramen e jetes se tij ,qe e coi ne kete denim kapital per jeten e tij.Isha jetim,jetoja me nenen dhe dhe dy vellezer dhe motra.Jetonim ne varferi te plote.Isha vetem 10 vjec kur nena me tha te beja hapin e pare te vjedhjes dhe me drejtoi te komshinjte,qe po ashtu ishin te varfer dhe jetonin me mundime te perballonin edhe ushqimin ditor te tyre.E fillova me vjedhje pulash,dhe kish raste kur vidhja dhe ndonje qengj apo dele.Kur ja coja nenes nena me pergezonte dhe me thosh mendohu ke do vjedhjesh neser,cfare do me sjellesh neser.E vazhdova me vjedhje shtepie ,ku nena mi pranonte dhe me kerkonte akoma me shume deri sa arita ne vjedhje bangash.Eshte kjo nene qe me riti dhe detyroi me vjedhjet.Kjo rezume qe djali i beri jetes se tij shokoi gjyqin dhe gjithe sallen.Spaku sot po areston shume bije dhe bija qe jane detyruar nga pronaret e tyre rama- veliaj ,vetem te vjedhin, pra [ prinderit e tyre rama veliaj ] Por a do kete ndonje djal apo vajze nga keta qe po areston spaku,nuk them ti kafshojne ,apo keputin veshin rames dhe velise,pronareve,qe i kane detyruar keta te firmosin keto vjedhje dhe ta thone ,qe keta jane ,nena e atij djali qe u denua me vdekje per vjedhjet ,qe kish bere,nga detyrimi qe i bente nena te hante mishin e vjedhur dhe parate qe i vodhi duke vrare te pafajshem. dhe te thone qe keta rama-veliaj na detyruan dhe parate ata i kane mare,pavaresishte se spaku e di kush i ka marre ato para.

   1. Demokratët e përbuzin popullin Shqiptarë, prandaj dita ditës tkurren si rrushi në akull. Nuk jua shet dot Shqiptarëve sapunin për djathë, 80 vjeçarin për 20, krye të korruptuarin për të ndershëm. Prandaj ik qiu ti dhe të gjithë ata që marrin guximin të shajnë Shqiptarët.

     1. Do vdesim të gjithë një ditë, mos u shqetëso aq shumë. Unë po të uroj jetën e gjatë.

    1. Je i vogel malok i ke buzet me mut dhe sperma nga bytha e fuges…

     Populli kirvë e shkuar kurvës, ata që thua ti i kan femijet rrugeve të evropës larg dhe vete rrojnë fillikat me 180 mijë lekë në muaj por votojnë ramën.

     Mos e bej veten kurvë për cerek sufllaqe maloqe

     1. Diku nëpër Tiranë sillet një infermiere e pavionit që po të kërkon gjithkund.

  1. Si gjithmonë patronazhistët në shumicë vazhdojnë me postulatin që përveç Ramës, Veliajt e rilindjes nuk ka asnjë tjetër për të drejtuar Shqipërinë. As me shumë e as më pak idhtarë të diktaturave. Pra një Enverizëm në kohën moderne. Pra Partia dhe kumandari mbi të gjitha. Dhe janë aq diabolikë sa nuk i bën përshtypje për ka ndodh në vend. Drogë,vjedhje,korrupsion, varfëri,largim i të rinjve në emigracion të detyruar, dhe sistemi pluralist tashmë i eleminuar. E pastaj vjen vetë izolimi nga Europa që me zell Rama ka punuar e vazhdon të punojë për këtë që të bëhet Monark absolut!!! Në kongres doli haptas në kundërvënie kundër të vendeve perëndimore e institucioneve europiane!! Dhe për këtë patronazhistët janë tepër entuziastë!!!

   1. Ndryshimi në drejtimin e shtetit është Sali Berisha sipas teje? Si thonte një shok i imi nga Puka – ‘mos na bëj me keshë [qeshë]’.

    1. edhe ver llapa rahmet paste do jete me mirë se rama

     Do te vije saliu dhe do jete e persosur, eshte i vetmi qe e nxjerr këtë vend nga bataku i ramës.

     Rama ka prerë biletën o trap po ti ske sy qe qe ta shohesh

     1. Udha e mbarë i qoftë. Do e hap shampanjën kur të iki Rama dhe Berisha me Metën. Deri atëhere, ska shampanjë.

 7. Komenti me servil, tipik pa i hequr nje presje eshte patronazhisti i shquar i partise se trashegimtarve, MALOKU, ky, nje mufke politike e aspak demokratike, injorant e anti njerezor, qartazi i shpreh ne koment urrejtjet e elozhet per nje parti kodoshesh, me kryetarin, diktator, koke e kembe me keq nga krimineli Hoxha. Banalizmi i pushtetit me vjetersine e mbajtjes se tije na quhet sukses nga nji diktator.Cope mishi me dy sy, demokracia eshte e duhet te jete rotacion, sepse si do te jete, prape sjell ndryshim, por ke kongres pulash si ne kotec, me zullumqare te popuit, por mashtrues e hipnotizues, te mbahet pushteti me tipa si komentuesi,MALOKU,,, vaj medet, ku kemi rene.

  1. Ok, gjithë këtë koment dhe ke vetëm një konstatim për komentin tim, edhe atë gabim. Ku e lexove ti që barazimi i pushtetit me vjetërsinë e quajta sukses? Askund, por mos e lër fantazinë të ngatërrohet me realitetin. Rotacioni është për të sjellë risi. Këtë funksion ka. Ky proçes është kompromentuar nga Sali Berisha që do të vijë në pushtet me Aldo Bumçin (ish ministri i drejtësisë), Flamur Nokën (ish ministri i brendshëm), Edi Paloka e të tjerë, ftyra të stërkonsumuara dhe pastaj edhe vetë, president, dy herë kryeministër 1000 herë pordhë në benevrekë që nuk shkulet. Ky po e pengon rotacionin bobi, jo Edi Rama. Edi Rama i ka bërë të gjitha ato që duhet për tu votuar jashtë nga pushteti. Por qëndron ende aty sepse njerëzit o duan rotacion të vërtetë, ose janë rehat me Ramën.

   1. ha mut ha se në kokë tënde e të fëmijëve të tu do të të bie rilindja, paçka se më vonë nga të tjerët, nuk ke pa gjë akoma o idiot!

 8. VIDEO LAJM: Familja Berisha nën hetim, nusja kërcen me këngë ruse,po ju cecene te salihut e shpellkare te argites nuk pushoni se theni se spakun e ka kap rama,por faktet flasin ndryshe spakun e ka kapur amerika o morrat e kuq te salihut.

 9. Siç mund ta dini shumë mirë, ka opozitarizëm idealesh, idesh e alternativash, por ka edhe opozitarizëm thjesht poltronësh.

  Kundër ujkut lufton edhe bariu, por me ujkun përleshet edhe çakalli. I pari synon mbrojtjen e tufës së deleve, ndërsa i dyti kërkon rrëmbimin e presë për vete. Ky është edhe rasti i babait tuaj Sali Berisha, prandaj është cinike të pyesësh “ku gabuam” (domethënë ne

 10. Behet fjale per nje megaafere korruptive te qeverise aktuale.

  Trushplaret dhe servilet e devijojne biseden tek Sala e maloket.

  Kjo tregon sa pa cipe dhe te pagdhendur jane.

 11. E bukur, ujkun paskemi Ramen, pulat, delet na i ruaka Rama, per tia ngrene ia hane cakallet qe ka rrotull, e sna dikerka gje se komentuesi quan wdhe bari, po a edi ti fabulist, patronazhist se cilesite e veprimet ky lubi i ka vete, e aqe me keq qe eshte nuhatur, ndjekur nga opzita per te tera hajduterite, e maskaralleqet qe i dine tere populli, e ju prape thoni shyqyr qe kemi ujkun.Ne kete mesele turbullire politike, prape sulmoni opoziten e Berishen, a ka me turp per ju filizat e kuq te trasheguar qe na jeni bere me amerikan se amerikanet, Hipokrizi, veprim komunistesh revolucionare, por te maskuar nen lekuren e deles.E tere shpura qeveritare me ne krye hipokritin Rama jeni per ne burg nga vjedhjet, me kriminqe bashkepunojne, drogen, vjedhjet e pa fundeme te buxhetit shtetit e taksave, ne transformimet e ligjeve te kushtetutes, vjedhje pronws private e shtetrore, mashtrimet e genjeshtrat, vjedhja votes e bleria saj, cfrytzimin e komandimin e instuticioneve te pa varura e varura, shtypin e televizionet,,,,,,, e ctju numerosh ju anti kombetares tjeter, si keni lene gje pa i bere ketij vendi, e prape,,,,,, ju pelqe poshtersia.Ju qofshi, por me ju vendi vetem emrin do kete, shqiptare vetem patronazhiste. Kjo eshte rilindja sekt, keta ini ju bije bushtrash.

 12. SPAKU duhet te dhjese nje here e mire e t’i kape per zhelesh e t’i rrase ne burg te gjithe Pisat Squlle, keta morra qe na e kthyen vendin ne diktature

 13. Origjina e Berishës dihet që është nga fshati Viçidol i Tropojës.

  Kjo është e vërtetë vetëm për kryeministrin Sali Berisha, ndërsa babai i tij ka lindur në Berishë të Pukës. Saktësisht nuk e di vitin, por sipas asaj që tregohet ende në fshatin tonë, ka ndodhur në fillim të shekullit të kaluar, pra rreth 100 vjet më parë. Gjyshi i Berishës ka vrarë priftin e fshatit dhe për këtë shkak është përzënë që andej dhe është vendosur në Viçidol të Tropojës.Mos harroni o shpellkare vjedhjen e 1.5 miliard euro vetem per 60 km rruge te rruga e kombit

 14. Gjerizi i ores 9,21, spiun, patronazhist servil i perditesuar e vertetuar sigurims, deshmitar i rreme, shpifes, e me se shumti ,,,,,bire kurve,,, me demokratet cfare ke more injorat i opingave morracake, qe jto ne demokracine e atyre qe ta sollen e te bene njeri qe te njohesh dhe boten, te ruhesh nga nato, te zhvilloheshe, por ti virusi kuq, kodoshet e ushqyer nga sekti tradhtare , nxisni urrejtjen krahinore e partiake, andaj si skorije qe ini, si hajdute, gangstere ne ilegalitet, gjoja mendoni , punoni e po zhvilloni demokracine, por,,, ne realitet po beni te kunderte n.Andaj, domosdoshmerisht, duheni shporrur, vetem kjo eshte kerkesa akute per sot, durimit i ka ardhur fundi.

 15. Berisha dhe Meta e dinë se çfarë kanë bërë dhe meqë hetimet i kanë nëpër këmbë, thjesht mendojnë se po u vjen ora ndaj dhe janë agresivë me atë që ka ndodhur me inceneratorin e Tiranës. Nuk e kanë as me hetimin, as me mungesën e shpresës se nuk do zbardhet. Përkundrazi janë të shqetësuar që për atë po arrestohen njerëz dhe për gjëra të vogla. Kështu kur mendojnë se çfarë kanë bërë vetë, mund të vijë radha. Për kaq janë të mërzitur. Thjesht se mendojnë që këtë javë dhe në vazhdim kanë radhën.Kur akuzohet salihu te gjithe ju shpellkare ziheni kush do shkoje i pari te haje Mutin e sapo dhjere nga salihu serb.

 16. Rrëfimi i pazakontë/ Si vrau gjyshi i Berishës priftin e fshatit dhe pse Doktori s’flet kurrë për të shkuarën e tij?

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *