• |
ide | kryesore

KLSH kallëzon 4 zyrtarë në Dibër, kryenin legalizime të paligjshme

Lajme, Të fundit

KLSH kallëzon në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Dibër dy ish-drejtorë juristin dhe hartografin të drejtorisë rajonale të ALUIZNI-t, Dibër. Sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit, drejtoria Rajonale e ALUIZNI-t Qarku Dibër ka kryer legalizime të jashtëligjshme për objektet informale të cilat kanë cenuar rrugët nacionale, distancat nga rrugët e kategorisë B, brigjet e lumit, përrenj dhe në Zonat e mbrojtura.


Po kështu këta ish-zyrtarë dhe zyrtarë akuzohen se kanë kualifikuar 331 objekte, por nuk kanë kryer procedurat për VKM duke i vonuar nga 1-3 vjet, kanë kryer legalizime në Zonat e Mbrojtura pa leje mjedisore, legalizuar objekte në afërsi të lumit Mat, kanë legalizuar objekte mbi objektet shtetërore me një dëm ekonomik në vlerën 80,7 milion lekë, legalizuar truall mbi trefishin pa zbatuar çmimin e tregut të caktuar me VKM me dëm ekonomik në vlerë 6,6 milion lekë, si dhe ka shmangur procedurat ligjore për vërtetimin për likuidimin e taksës së ndikimit në infrastrukturë, duke krijuar një mungesë të ardhurash ne buxhetin e shtetit në vlerën 288,2 milion lekë.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu