• |
ide | kryesore

Inter, bilanci është rekord negativ: 245 milionë euro humbje

-Instant, Sport

Këshilli i Administrimit në shtëpinë e Inter është mbledhur për miratimin e pasqyrave financiare të sezonit të kaluar dhe numrat janë një rekord negativ italian. “Në një kontekst të jashtëzakonshëm të karakterizuar nga efektet e pandemisë Covid-19, Bordi i Drejtorëve miratoi pasqyrat financiare të konsoliduara për vitin që përfundoi më 30 qershor 2021 me të ardhura prej 364.7 milion euro dhe një humbje prej 245.6 milion euro”, shkruhet në njoftimin për shtyp.


Bilanci financiar do të paraqiten për miratim nga ana e Asamblesë së aksionerëve, që do të mblidhet deri në fund të tetorit. Sidoqoftë, Inter tashmë ka ndërmarrë një “politikë ribalancimi” e cila do të lejojë “të zvogëlojë ndjeshëm humbjet për sezonin 2021/2022”.


KOMUNIKATA ZYRTARE E INTER
“Viti financiar 2020/2021 u ndikua ndjeshëm, për të gjithë kohëzgjatjen e tij, nga pasojat në kontekstin socio-ekonomik, në vendin tonë dhe globalisht, të pandemisë Covid-19 dhe masat e nevojshme për të siguruar shëndetin publik dhe aktivitetet prodhuese. Në këtë kontekst, të ardhurat e konsoliduara arritën në 364.7 milion €. Viti regjistroi një humbje prej 245.6 milion €, kryesisht për shkak të eliminimit të të ardhurave që rrjedhin nga mbyllja e stadiumeve (duke qenë se krahasohet me vitin 2020, kur mbyllja nisi në ditët e para të marsit), reduktimet kontraktuale të sponsorëve për shkak të pamundësisë së sigurimit të përfitimeve nga Shoqëria dhe likuidimit të marrëdhënieve sportive “.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu