• |
ide | kryesore

Pasuria e gjyqtarit Artur Malaj, dyshime për çmimin e blerjes së apartamentit

Lajme, Të fundit

Artur Malaj, gjyqtar pranë Gjykatës Administrative të Apelit ka dalë sot përpara Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.


KPK, referuar raportit të ILDKPKI thotë se është konstatuar se deklarimi është i saktë dhe në përputhje me ligjin. Komisioni thotë se KPK kreu nja hetim të thelluar për subjektin, duke konstatuar se subjekti ka qenë bashkëpunues.


Sa i përket hetimi për pasurinë: Subjekti ka deklaruar tokë bujqësorë në Vlorë 1 mijë metra katrorë dhe zotëron 50% të saj. Tokë bujqësore në Vlorë, përfituar me ligjin 7501, kjo pronë është ende pa regjistruar. Për këto pasuri rezulton së përputhen deklarimet.

Po ashtu rezulton një apartament i blerë 55 mijë euro në Tiranë. Në vitin 2008, çmimi i shtëpisë është ulur. Një garazh i blerë në vitin 2008 me vlerë 800 mijë lekë. Burimi është deklaruar nga kursimet e bashkëshortes dhe vetë subjektit.

Nga verifikimi i kredisë konstohet se vlera e ambientit është 61 mijë euro dhe pagesa do bëhej me 4 këste. Subjekti nuk ka deklaruar kontratën për blerjen e apartamentit, nga analizimi i kësaj të fundit konstatohet se nuk është parashikuar blerja e garazhit dhe cmimi është më i madh. Komisionit i ka lindur dyshimi se kontrata me firmën e ndërtimit është fiktive.


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.