“Ai jeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, theksoi Erdogan në një fjalim para grupit parlamentar të partisë së tij AKP, rreth një javë para vizitës së planifikuar në Shtëpinë e Bardhë, të cilën Erdogan e vuri në dyshim për shkak të tensionit me Uashingtonin për kurdët dhe njohjen e gjenocidit armen.