• |
ide | kryesore

Bild fshin shkrimin për financimet ruse të Bashës (artikulli i plotë)

-Instant, Kryesore, Lajme

Një gjë e çuditshme, nga ato që zor se ndodhin edhe në portalet shqiptare të dorës së dytë ka ngjarë me tabloidin gjerman Bild. Gazeta gjermane e ka fshire disa orë pas botimit artikullin për financimin e fshehte në llogari te PD-se dhe kryedemokratit Basha.

Artikulli që u njoftua nje dite me pare nga kreu i grupit parlamentar te PS-se, Taulant Balla, bënte një analizë të gjatë ku pretendohej se paratë e paguara nga rusët për Nick Muzin për llogari të PD kanë patur si qëllim pegimin e Shqipërisë drejt BE-së.

Por, sot shkrimi i publikuar nuk gjendet me ne gazeten gjermane, e cila e ka fshirë. Po te kerkosh per shkrimin ne fjale, faqja nuk hapet dhe ajo të dërgon drejt e në ballinën kryesore të gazetës.

Shkrimi i plotë i Bild i publikuar mbrëmë

Me gjithë pengesat, Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ende shpreson të mundë të udhëheqë vendin e tij drejt BE-së. Në vendin e tij, megjithatë, ai gjithashtu përballet me rezistencë.

Opozita shqiptare, e udhëhequr nga Partia Demokratike e Shqipërisë (PD), po përpiqet me të gjitha forcat të rrëzojë kryeministrin socialist. Përdoren jo vetëm mjete demokratike: Fushatat e dyshimta në internet, dokumente sekrete të nxjerra dhe regjistrimet komprometuese janë shpërndarë qëllimisht. Pas kësaj fshihet me sa duket një nga lobistët më me ndikim në botë.

Sipas dokumenteve të Departamentit të Drejtësisë të SHBA-së, strategu politik kanadez Nick Muzin mbështet opozitën në Shqipëri.

Rrjeti i Nick Muzin

Rrjetet e Muzin shtrihen përtej të gjithë kufijve dhe në një larmi sistemesh politike. Lista e klientëve të lidhur me të është ‘mbresëlënëse’.

Ai mbështeti republikanët George ë. Bush, Ted Cruz, John McCain dhe madje edhe Donald Trump në fushatën zgjedhore në SHBA. Në 2017 ai u punësua nga vendi i Gjirit Persik, Katari. Në emër të Emirit, ai do të përmirësonte marrëdhëniet e vendit arab me delegacionin e Trump-it dhe me komunitetin hebre në Shtetet e Bashkuara. Misioni dështoi.

Për shkak se Muzin nuk u regjistrua në agjencinë e Departamentit të Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara FARA si këshilltar i një shteti të huaj. Atij iu desh të hiqte dorë nga Katari.

Ndërkohë, klienti tjetër: Opozita shqiptare, e cila dëshiron të parandalojë me çdo kusht pranimin e Shqipërisë në BE me kryeministrin aktual – dhe kostoja e përdorimit të Muzin padyshim që kushton shumë.

675,000 euro për t’u përdorur në fushatën anti-BE

Sipas dokumenteve nga agjensia amerikane FARA, Muzin duhej të merrte 675,000 euro për misionin e tij tremujor. Informacioni vjen nga vetë ai.

Shuma e tarifës dhe origjina e parave tani e vënë klientin në vështirësi. Lulzim Basha, drejtuesi i Partisë Demokratike, kishte nënshkruar kontratën me Muzin. Palët kishin rënë dakord për një honorar prej 25,000 dollarësh tre herë. Sidoqoftë, shumë më tepër u paguan.

Për këtë arsye, hetimet ndaj liderit të opozitës Basha filluan në Shqipëri në qershor. Ai vetë mohon se ka shpërdoruar para ose se nuk i ka taksuar ato, flet për një fushatë të ndyrë dhe akuzon akuzuesit se janë të korruptuar.

Po nga kanë ardhur paratë për Muzin?

Çfarë shkuhet në dosje:

Muzin vetë konfirmoi pagesën e fondeve për autoritetin amerikan FARA. Në një raport të mëvonshëm të FARA-s, kompania që u shfaq si klient ishte një kompani që ndan kutinë e saj postare në Rrugën St. Vincent në Edinburgh, Skoci me 1200 ndërmarrje të tjera: Biniatt Trade LP. Gjurmët e Biniatt Trade çojnë kudo nëpër botë: nga Skocia, përmes Belizes dhe prej andej në Rusi.

Përkundër këtij zgjerimi global, kompania ka më pak para se çdo biznes i ri: Sipas regjistrit britanik të biznesit, Biniatt Trade ka një kapital aksionesh prej 100 stërlinash.

Ajo që revista amerikane Mother Jones’ zbuloi në mes të vitit, e vë PD-në shqiptare dhe drejtuesin e saj të opozitës, Lulzim Basha, në një nevojë për të dhënë shpjegime. Sepse prapa Biniatt Trade është një rrjet ndërmarrjesh të mbivendosura. në fund të të cilit ka disa biznesmenë me ndikim nga Rusia.

Njëri prej tyre është Evgeny Sheremetyev. Ai zotëron aksione në disa kompani ruse. Të paktën njëra prej tyre merr urdhra nga qeveria ruse.

Me gjithë pengesat, Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ende shpreson të mundë të udhëheqë vendin e tij drejt BE-së. Në vendin e tij, megjithatë, ai gjithashtu përballet me rezistencë.

Opozita shqiptare, e udhëhequr nga Partia Demokratike e Shqipërisë (PD), po përpiqet me të gjitha forcat të rrëzojë kryeministrin socialist. Përdoren jo vetëm mjete demokratike: Fushatat e dyshimta në internet, dokumente sekrete të nxjerra dhe regjistrimet komprometuese janë shpërndarë qëllimisht. Pas kësaj fshihet me sa duket një nga lobistët më me ndikim në botë.

Sipas dokumenteve të Departamentit të Drejtësisë të SHBA-së, strategu politik kanadez Nick Muzin mbështet opozitën në Shqipëri.

Rrjeti i Nick Muzin

Rrjetet e Muzin shtrihen përtej të gjithë kufijve dhe në një larmi sistemesh politike. Lista e klientëve të lidhur me të është ‘mbresëlënëse’.

Ai mbështeti republikanët George ë. Bush, Ted Cruz, John McCain dhe madje edhe Donald Trump në fushatën zgjedhore në SHBA. Në 2017 ai u punësua nga vendi i Gjirit Persik, Katari. Në emër të Emirit, ai do të përmirësonte marrëdhëniet e vendit arab me delegacionin e Trump-it dhe me komunitetin hebre në Shtetet e Bashkuara. Misioni dështoi.

Për shkak se Muzin nuk u regjistrua në agjencinë e Departamentit të Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara FARA si këshilltar i një shteti të huaj. Atij iu desh të hiqte dorë nga Katari.

Ndërkohë, klienti tjetër: Opozita shqiptare, e cila dëshiron të parandalojë me çdo kusht pranimin e Shqipërisë në BE me kryeministrin aktual – dhe kostoja e përdorimit të Muzin padyshim që kushton shumë.

675,000 euro për t’u përdorur në fushatën anti-BE

Sipas dokumenteve nga agjensia amerikane FARA, Muzin duhej të merrte 675,000 euro për misionin e tij tremujor. Informacioni vjen nga vetë ai.

Shuma e tarifës dhe origjina e parave tani e vënë klientin në vështirësi. Lulzim Basha, drejtuesi i Partisë Demokratike, kishte nënshkruar kontratën me Muzin. Palët kishin rënë dakord për një honorar prej 25,000 dollarësh tre herë. Sidoqoftë, shumë më tepër u paguan.

Për këtë arsye, hetimet ndaj liderit të opozitës Basha filluan në Shqipëri në qershor. Ai vetë mohon se ka shpërdoruar para ose se nuk i ka taksuar ato, flet për një fushatë të ndyrë dhe akuzon akuzuesit se janë të korruptuar.

Po nga kanë ardhur paratë për Muzin?

Çfarë shkuhet në dosje:

Muzin vetë konfirmoi pagesën e fondeve për autoritetin amerikan FARA. Në një raport të mëvonshëm të FARA-s, kompania që u shfaq si klient ishte një kompani që ndan kutinë e saj postare në Rrugën St. Vincent në Edinburgh, Skoci me 1200 ndërmarrje të tjera: Biniatt Trade LP. Gjurmët e Biniatt Trade çojnë kudo nëpër botë: nga Skocia, përmes Belizes dhe prej andej në Rusi.

Përkundër këtij zgjerimi global, kompania ka më pak para se çdo biznes i ri: Sipas regjistrit britanik të biznesit, Biniatt Trade ka një kapital aksionesh prej 100 stërlinash.

Ajo që revista amerikane Mother Jones’ zbuloi në mes të vitit, e vë PD-në shqiptare dhe drejtuesin e saj të opozitës, Lulzim Basha, në një nevojë për të dhënë shpjegime. Sepse prapa Biniatt Trade është një rrjet ndërmarrjesh të mbivendosura. në fund të të cilit ka disa biznesmenë me ndikim nga Rusia.

Njëri prej tyre është Evgeny Sheremetyev. Ai zotëron aksione në disa kompani ruse. Të paktën njëra prej tyre merr urdhra nga qeveria ruse. Për kryeministrin shqiptar Edi Rama, kjo është një provë e qartë se Rusia qëndron  prapa përpjekjeve të lobistit të  nivelit të lartë Nick Muzin.

Në fakt, Rusia nuk ka interes për afrimin e Shqipërisë me BE-në. Pranimi në BE do të dobësonte më tej ndikimin e rusëve në Ballkan. Në një deklaratë zyrtare, Partia Demokratike Shqiptare tha: ‘Partia Demokratike nuk ka pasur lidhje direkte ose indirekte me individë ose kompani ruse’.

Një deklaratë që, duke pasur parasysh lidhjet e dokumentuara midis PD-së, lobistit të nivelit të lartë Muzin dhe biznesmenëve rus, nuk është shumë qartësuese.

Sidoqoftë, makinacionet e dyshimta ishin të suksesshme: BE-ja e paralajmëroi opozitën që herët se bojkoti parlamentar i saj dhe destabilizimi i brendshëm që mund të vinte, mund të rrezikojnë seriozisht rrugën e Shqipërisë drejt BE-së.

përpjekjeve të lobistit të  nivelit të lartë Nick Muzin.

Në fakt, Rusia nuk ka interes për afrimin e Shqipërisë me BE-në. Pranimi në BE do të dobësonte më tej ndikimin e rusëve në Ballkan. Në një deklaratë zyrtare, Partia Demokratike Shqiptare tha: ‘Partia Demokratike nuk ka pasur lidhje direkte ose indirekte me individë ose kompani ruse’.

Një deklaratë që, duke pasur parasysh lidhjet e dokumentuara midis PD-së, lobistit të nivelit të lartë Muzin dhe biznesmenëve rus, nuk është shumë sqaruese.

Sidoqoftë, makinacionet e dyshimta ishin të suksesshme: BE-ja e paralajmëroi opozitën që herët se bojkoti parlamentar i saj dhe destabilizimi i brendshëm që mund të vinte, mund të rrezikojnë seriozisht rrugën e Shqipërisë drejt BE-së.

40 Comments

  1. Interesant është fakti se ndonëse “tablloidi Bild” e fshihu menjëherë atë shkrim që i ka kaluar pa kontroll redaksisë së tij, portali Lapsi e riboton të plotë.
   Bëhet krahasimi i Bild që ka dhjetra faqe, me portalet shqiptare. që kryesisht si shkrime redaksionale i bën vetëm një dorë.
   Janë me qindra gazetarë që postojnë shkrimet e tyre në mediat e mëdha, e në kësij mediash nën dinakërinë e mendimit ndryshe, mund të depërtoje aty këtu edhe lajme fake news
   Nuk ka ndodhur kjo vetëm me “tablloidin” Bild, median më të lexuar në Europë, që të heqë nga qarkullimi në internet shkrime të tilla që kalojnë jashtë kontrollit të redasksisë.
   Të tilla raste ka pasur edhe në shumë nga mediat më të fuqishme e të mëdha të botës , që ose i përgënjeshtrojne këto shkrime të pa përgjegjeshme, ose i fshijnë nga faqet e tyre të internetit.
   Ky shkrim i Lapsit , në vënd të bënte karshillëk me Bildin për ta ribotuar këtë shkrim të tij të fshirë, do të bënte mirë që të merej me nxitimin e marrëzishëm të Taulant Ballës, i akuzuar për plagjiaturë, pra vjedhje autorësie, që, vazhdon të riprodhojë historinë qesharake të medias së majtë amerikane Mother Johnes, se Basha e Trump po bashkëpunojnë me Rusinë për të sjellë komunizmin në SHBA e në Shqipëri.

 1. Ja dhe bildi qe shpellkaret e trumbetuan per 6 muaj na del sot qe ka bere nje shkrim dhe me alarmant se ai qe beri per llogari të bashes per te mos lejuar antarsimin e shqiperise ne be dhe basha njelloj si salihu kane punuar dhe vazhdojne te punojne kunder vendit te tyre,por kete rradhe me ruset,dhe gjykata e salihut ndaloje hetimet per lobimin rus

 2. me Lulin ne krye te opozites, te financuar nga ruset dhe nga Rama, kurre kta gam-gamet e lapsit skane per te pare driten e pushtetit.

 3. Lulezime Basha :

  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..
  …….
  ….

  ..
  .
  ‘ SIPAS GAZETS PRESTIGJOZE BILD’…..

  Tanime Basha nuk do te kete me kete argument ne fjalimet e tij prej papagalli.

 4. BILD nuk ka botuar ndonje shkrim. Publikimi eshte bere ne faqen online te gazetes nga te trete. Pasiqe eshte vene ne dijeni, BILD e ka hequr postimin. Ne Tirane, vetem individe rreth maxhorances kishin dijeni me heret, si porosites te postimit, si dhe mediat afer tyre, te cilat nxituan te postonin variantin shqip te artikullit.

  1. Mos genje . Artikulli ishte ne faqen zyrtare te Bildit , dhe jo nga te trete.

   Jam e bindur se artikulli eshte porositur nga PS, por ketu qendron e gjithe strategjia e PSs. Ata e kane bere artikullin aq te trashe jo per ta besuar shqiptaret, por per te ‘degjeneruar’ Bildin.

   Cdo njeri me mend mund ti beje pyetjen vehtes. Kur PS arrin te paguaje dhe te porosise nje artikull ne gazeten Bild,, pse mos ta kete bere dhe PDja kete gje.

   Lexoje artikullin dhe do ta kuptosh qe ai qe e ka bere nuk synon ti mbushi mendjen shqiptareve mbi ato qe shkruan , por te nxjerri ne pah qe ‘ SOT GJITHCKA BLIHET DHE SHITET’… si nga PD ashtu dhe PS.

   1. Prandaj krisma ska pasur…. zgjedhjet nuk u vodhen edhe po qe se u vodhen nuk do ndryshonin rezultatin.
    Po pergatiten per vjedhjen e rradhes hajdutet mavi.

   2. Ne rast emergjence dergoni denoncim te rilindja.al ose ediramagishtiimesem.com.net.al Ankesat tuaja do i trajtoje Taulant Balla dhe Ulsi Manna. Ne votimet e ardhshme dyfishojme votat. Marrim 150 deputete nga 140 te mundshem. Cfare mbetet i marrin te tjeret. Mami i Lalit do beje 2 dasma te tjera me pension. Termetin e shkaktoi Saliu. Alfred Mirela Peza eshte 1 milionesh i pavarur. Palltot e Rilindjes kushtojne vetem 5 euro. Banditet jane tanet. Protestat nuk i lejon OSBE. Rrofte Erion Brace. Te fala nga Shukriu qe ju pallon femijet. ERTV e ka miratuar SHB dhe BE. Bild tani thote te verteten. Tao Librazhdi nuk eshte Moldav. Trump eshte rilindas i seksionit Prrenjas.
    Me respekt Elisa Spiropidhi

 5. Kerkoni rilindsa kerkoni se per ta gjet keni. E hoqen se e kapen filmin e artikujve fake te botuar nga nje reportere e cila esht takuar me dy njeres te ps. Jeni specialista per mashtrime jeni per nobel ne mashtrim e vjedhje

 6. Ja pra edhe Andi ja beri qoken Rames. Se nuk i dihet. Po fitoi prape Rama? Andi hedh gurin e fsheh doren. Asnje analize te cilen shume mire e ben pjeserisht komentuesi ketu me lart por qellimi i se ciles sikurse ai i Andit eshte barazimi midis opzites dhe mazhorances.
  “Mos genje” sigurisht qe Bildit ja dha te dhenat PD-ja por me shume te drejte pasi perbenin nje interes publik dhe me kryesorja ishin pergjime qe vinin nga prokuroria shqiptare qe ne ate rast po pegjonte per tjeter gje por meqe rilindiotet ishin bere njesh me kriminelet dhe se rruanin k… se besonin se te tjeret kishin veshe. Ndersa artikulli i piratuar nga PS-ja mbeshtetet tek nje tjeter artikull i paguar nga PS-ja tek Motherfucker Jones. Derrat e ripjelljes nuk do te dorezohen lehte dhe mos u cudisni kur te kalojne nga propaganda e shpifja tek plumbat.

  1. Vetem nga termat qe lexoj ne komentin tend kunder PS , e kuptoj shume mire se sa i frustruar je. Sa per dijeni, ne bisedat e pergjuara ne Diber per punen e votave , ka dhe pergjime ndaj eksponenteve te PDs, ( pergjime te cilat , spiunat e PDs ne prokurori, nuk arriten ti trafikonin) . Por asnje nga keto pergjime nuk i shkoi Bildit, megjithese te gjitha mundesite ishin. Do habitesh kur te behet gjyqi i kesaj dosje dhe kuptosh qe njerzit e PDs jane perlyer po aq shume sa dhe te PS ne kete histori.
   Militantimzi yt te ka verberuar aq shume sa e sheh te keqen vetem tek PSja.
   Do presim dhe do shohim se si eshte e verteta e atyre pergjimeve. Nuk e di a do kesh kurajon te vish ketu ne kete portal dhe te kerkosh falje per keto komentet e tua te cilat ngjajne me shume si sharrje jevgash ndaj PS se sa komenteve te paanshme.

   1. Po zgjedhjet ne menyre te paprecedente me mijera vota diference kush i fitoi, PD apo PS? Dosjen e prokurorise ne nje moment e pati ne duar kusherira e nje prej te pandehurve rilindas dhe nuk doli gje ne drite per punet e dyshimta te PD. Mesohu t’i nenstrohesh logjikes bazike, nese nuk te paguajne per te kunderten.

   2. Komente te paanshme? Shihe veten ne pasqyre sa je mavijosur. Ne qofte se mendon se je i paanshem futi vetes nje te pickuar se mos ke vdekur. Une sjam fare i paanshem ,jam kunder PS-se por kjo sdo te thote aspak qe e kam gabim. Pretendimi se e verteta qendron ne mes eshte medioker e feminor. Sikunder dje ata qe e urrenin komunizmin gjykonin se ishte nje regjim shtazarak

    gjykimi ityre ishte mese i vertete edhe pse ishin te djathte edhe sot kur themi qe e keqja eshte Edi Rama e bashke me te PS nuk gabojme as edhe nje grime. Sot ata jane e keqja. Pike. Neser nese do ta marre PD dhe ben po te njejtat gjera ata do te jene e keqja. Vetem se ti smund ti denosh sot per faje qe do te bejne ne te ardhmen.Ps. Me vjen keq qe e paske marre personale dhe ofendon pa arsye. Sa per militantin po te them se jetoj prej 19 jashte Shqiperise dhe komentet e mia skane asnje iteres personal pasi kushdo qe te vije skam per tu kthyer ndonjehere aty per te perfituar ndonje gje. Ah po ngelem shqiptar dhe per vendin tim dhe patriotet e mi me vjen keq.

 7. Pse salihu dhe likja nuk flasin per shkrimin e Bild cfare I shqeteson kete dyshe malokesh shpellkaret duan ushqim qe të jetojne

 8. Po salihu dhe likja kur do flasin,se kjo dyshe malokesh flet dhe kur pjerdh gomari i Plakut të saukut per kete rast kane lene kryeshpellkarin Qim Peka qe ne mengjes sot u hodhi ushqim cakenjeve të salihut dhe gjithe paraditen sot jane ne sulm si debatikasit e salihut

 9. jemi futur ne internet per te kerkuar kete artikull te fameshem qe sipas palles e ka b otuar gazeta bild po nuk gjindet dhe nuk eshte puplikuar ne kete gazete . pasi ne gjermani nuk eshte gazetaria pacavure si ketu ne shqiperim qe i mer urdherAT NGA palla

 10. Mesiguri e kane fshire me urdher te Ed Drames. Drama interesohet qe Luli te ngelet figure e paster. Vetem cic micat ne PS nuk jane dakort. Basha dhe Drama jane shembullor dhe nuk pyesin per zerat kritik ne gjinin e partise.

 11. Ka paguar lulzimja edhe per ta zhdukur fare ate lajm,njelloj si pagoi per gjoja pergjimet e prokurorise ne diber ku gjygjtari i familjes berisha hajdarmate pasi i rregulloje ne montim ja dha luluse dhe ky e pagoi me tre keste të majme nga 6 milion euro kestin

 12. Ishin -Trakte-qe shperndajne njesitet guerilje te -Rivdekjes-per te baltosur kundershtaret dhe per ti bere qefin vetes -Taulant-Pallat-me ato qe shkruajne vete.

 13. O stalin i salihut keshtu te duket ty o shpellkar,por kur debatikasi hajdarmata i beri pergjimet si I donte salihu dhe luluja ty të erdhi mire dhe ate jave vetem masturboje duke pare foton e salihut

 14. Ne rast emergjence dergoni denoncim te rilindja.al ose ediramagishtiimesem.com.net.al Ankesat tuaja do i trajtoje Taulant Balla dhe Ulsi Manna. Ne votimet e ardhshme dyfishojme votat. Marrim 150 deputete nga 140 te mundshem. Cfare mbetet i marrin te tjeret. Mami i Lalit do beje 2 dasma te tjera me pension. Termetin e shkaktoi Saliu. Alfred Mirela Peza eshte 1 milionesh i pavarur. Palltot e Rilindjes kushtojne vetem 5 euro. Banditet jane tanet. Protestat nuk i lejon OSBE. Rrofte Erion Brace. Te fala nga Shukriu qe ju pallon femijet. ERTV e ka miratuar SHB dhe BE. Bild tani thote te verteten. Tao Librazhdi nuk eshte Moldav. Trump eshte rilindas i seksionit Prrenjas.
  Me respekt Elisa Spiropidhi

 15. Lapsi, PS, PD…. I referohen Bildit sikur me qene Messiah.
  Kurvat kane fillu me i ja nxjere breket a palame njona tjetres ne pazar. Pastaj bojne si te habitme.

 16. Aq sa pordhi edrama nga pergjimet e bildit, do pjerdhi edhe Basha nga shkrimi i saj, shikoni vete o shqiptare se po tallin hallatet BE me ne se e shikojne qe delet veten be be din te bejne, shikoni se po ju ikin femijet dhe ju ziheni dhe debatoni per mustaqet e celos, mendoni njeher per familjet tuaja lerini keta pallat te pallojne njeri tjetrin jo ne se ju be popullit bytha cope. Urime per bildin

 17. Ktheuni te enveri Salih qe te jetoni ne shurrtore gjigante,ci duan amerike e be,shkoni ne iran aty ku salihu ju dergoje ne 1992

  1. Në vitin 1992 pasi u zgjodh për herë të parë në Shqipëri me zgjedhje të rregullta demokratike pas 47 vitesh diktaturë komuniste, profesor doktor Berisha si preident, ishte sekretari amerikan i shtetit dhe ambasadori i SHBA që erdhën e përshëndetën filimin e një epoke të re të Shqipërisë që i ktheu sytë nga BE e SHBA.
   Në vitin 2013 rierdhi në pushtet, ish Partia e punës me në krie Edverin, që i riktheu sytë përsëri nga Serbia e Rusia e që në fund të vitit 2019, pranoi kërkesën e Vuçiçit e Putinit, që të injorohet Kosova e Shqipëria të bëhet një republikë e varur nga Serbia.
   Kaq e thjeshtë dhe e kjartë është historia e nuk ka vend për kuatje bretkosash.

 18. Në vitin 1992 pasi u zgjodh për herë të parë në Shqipëri me zgjedhje të rregullta demokratike pas 47 vitesh diktaturë komuniste, profesor doktor Berisha si preident, ishte sekretari amerikan i shtetit dhe ambasadori i SHBA që erdhën e përshëndetën filimin e një epoke të re të Shqipërisë që i ktheu sytë nga BE e SHBA.
  Në vitin 2013 rierdhi në pushtet, ish Partia e punës me në krie Edverin, që i riktheu sytë përsëri nga Serbia e Rusia e që në fund të vitit 2019, pranoi kërkesën e Vuçiçit e Putinit, që të injorohet Kosova e Shqipëria të bëhet një republikë e varur nga Serbia.
  Kaq e thjeshtë dhe e kjartë është historia e nuk ka vend për kuatje bretkosash.

 19. Po byroisti i pd nuk erdhi por ja dhane pushtetin ata qe e rriten qe e sollen nga vicidoli kete vemje politike per te vrare djegur kercenuar e perdhunuar,per te shitur shtetin ne dore të grekeve e serbeve o bythelepires byroist

 20. gazeta prestigjoze Bild thote Lyl Kurva ..hahahahahahah tani pagoi prap te hiqet aartikulli Dihet fare mire qe Lyl kari lobon kundra hapjes negociatave per Shqiperine ai eshte po aq agjent serb sa dhe Sali Karaxhic

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu