• |
ide | kryesore

Zbulohen shpenzimet e Maradonës: dhurata prej mbi 4.5 milion dollarë për djemtë, motrat dhe ish-të dashurat

-Instant, Sport

Miliona dollarë të shpërndara për të afërmit, të njëjtët që luftojnë sot për të marrë në duart e tyre një trashëgimi të pasur. Ndërsa gjykatësit dhe avokatët punojnë për të rindërtuar sasinë e saktë të pasurisë së Diego Armando Maradonës, duke hetuar edhe në llogari të huaja, doli shuma befasuese e shpenzimeve që ish-Pibe de Oro ka kryer në vitet e fundit të jetës për të mirën e miqve dhe të afërmve. Sipas të dhënave të kontabilitetit në zotërim të Matias Morla, avokati Diez i cili përfundoi në qendër të stuhisë për akuza të përsëritura, donacionet arrijnë në 4.699 milion dollarë vetëm në periudhën nga 2014 në 2020.


Nga regjistrat e ekzaminuar u qartësua gjithçka: makina, apartamente, pushime, sigurim mjekësor, vizita specialistësh, shpenzime ushqimi, fatura flokësh dhe estetist, madje edhe fatura telefonike. Në fakt, Maradona mbante një ushtri njerëzish duke i mbuluar shpenzime nga më të ndryshmet. Përfituesit më të mëdhenj të zemërgjerësisë së Diez, siç dolën nga librat e kontabilitetit, ishin pesë fëmijët (Dalma, Gianinna, Diego Jr., Jana dhe Diego Fernando i vogël). Ndiqeshin nga afër nga ish-gruaja Claudia Villafane, dy ish-shoqërueset (Veronica Ojeda dhe Rocio Oliva), dy vëllezërit (Hugo dhe Raul) dhe pesë motrat (Ana, Kity, Lili, Maria Rosa dhe Claudia). Por, përfituesit e ndihmës përfshinin gjithashtu miq dhe të afërm të ish-shoqëruesve, përfshirë nënën e Rocio Oliva të cilës Maradona i dhuroi 155,000 dollarë në 2017 për blerjen e një apartamenti.


Ndër shpenzimet e identifikuara duke filluar nga 2014, data në të cilën filloi raportimi, janë për shembull 25,000 dollarë të shpenzuar për të blinduar makinën e ish-të dashurës Veronica Ojeda, 38,000 dollarë për të paguar fluturime private për vajzat Dalma dhe Gianinna dhe 255,000 dollarë për pushimet e të parëlindurve. Në maj 2017, kishte një shpenzim prej 378,000 dollarë për udhëtime të paspecifikuara të fëmijëve dhe miqve. Të dhënat në posedim të Morla gjithashtu përmendin hua të madhësive të ndryshme, duke përfshirë një prej 900,000 dollarë për ish-gruan Claudia, më pas subjekt i një ankese për mos-shlyerje. Në favor të Diego Jr., nga ana tjetër, ka dy disbursime prej 25 dhe 48 mijë dollarë midis 2016 dhe 2017 për blerjen e një makine dhe dhurata të ndryshme. Shumë nga këto donacione, ato që lidhen me blerjen e pasurive të patundshme, janë sot në qendër të mosmarrëveshjes gjyqësore të ashpër për të përcaktuar trashëgimtarët legjitimë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu