• |
ide | kryesore

Protokolli i ri i Serie A, me 13 të disponueshëm do të luhet: “Kush nuk zbret në fushë humbet 0-3 në tavolinë

-Instant, F1, Sport

Covid e ka çuar kampionatin italian në kaos dhe Lega e Serie A po vrapon për t’u mbrojtur. Në fakt, Këshilli sapo ka miratuar rregulloren për menaxhimin e rasteve pozitive me Covid dhe shtyrjen e ndeshjeve të kampionatit të futbollit. Në thelb, përcaktohet se menjëherë klubet me një ose më shumë lojtarë pozitivë duhet të luajnë ndeshjen e planifikuar në kalendar nëse kanë 13 lojtarë (duke përfshirë të paktën një portier) në skuadrat e ekipit të parë dhe Primaveras të lindur deri më 31 dhjetorit 2003 negative në testet brenda 24 orëve të ditës së mëparshme. Nëse klubi ka këtë situatë dhe nuk del në fushë, do të zbatohet neni 53 i rregullores (0-3 në tavolinë).

“Nëse një ose më shumë lojtarë nga i njëjti klub rezultojnë pozitivë për Covid – thuhet në një shënim të nënshkruar nga presidenti Paolo Dal Pino – ndeshja do të luhet, sipas kalendarit të çdo kompeticioni, me kusht që klubi në fjalë të ketë të paktën 13 lojtarë (nga të cilët të paktën një portier), midis atyre që janë regjistruar në skuadrat e ekipit të parë dhe ekipit Primavera të lindur më 31 dhjetor 2003, negative”.


“Nëse klubi nuk disponon numrin minimal të lojtarëve, Lega do të vendosë në përputhje me këtë – vijon shënimi, duke nënvizuar se nëse klubi – në gjendje të ketë numrin minimal të lojtarëve të lartpërmendur nuk shfaqet në fushë, do të pësojë 0 -3 në tavolinë.”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu