• |
ide | kryesore

Nike marka me vlerën më të lartë në botë, Chanel më e ulta

F1, Stil
NikeNike konfirmon veten edhe këtë vit si marka me vlerën më të lartë në botë. 31.3 miliardë dollarë. Rezultat i arritur edhe duke përmirësuar perceptimin global të përkushtimit të markës ndaj qëndrueshmërisë. Kjo është ajo që del nga renditja e 50 markave më të vlefshme të modës që hartohet çdo vit nga “Brand Finance”. Një kompani lider konsulence në vlerësimin e markave në mbarë botën.

Louis Vuitton, me një vlerë prej 26.3 miliardë dollarësh dhe me një rritje prej 12% krahasuar me renditjen e mëparshme, ruan vendin e dytë. Ndërsa shkallën më të ulët të podiumit e zë Chanel, me vlerë 19.4 miliardë dollarë. Gucci zbret në vendin e katërt me një vlerë prej 17.8 miliardë dollarë, ndryshe nga Adidas dhe Hermès që ruajnë vendin e pestë dhe të gjashtë, me një vlerësim përkatësisht 15.7 miliardë dollarë dhe 14.2 miliardë dollarë.

Menaxherja e përgjithshme e “Brand Finance UK”, Annie Brown komentoi rezultatin e Swoosh:

“Falë përkushtimit të pandërprerë ndaj inovacionit, aftësisë për të parashikuar tendencat e tregut dhe bashkëpunimeve të gjera me atletë nga e gjithë bota, Nike ka vendosur me vendosmëri. çimentoi vendin e saj në kryet të industrisë së veshjeve.”

 

©LAPSI.ALLini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *