• |
ide | kryesore

Juventus, me ‘këpucë të kuqe’: semestri i parë me -113,7 milionë euro

-Instant, Sport

Humbja e regjistruar nga Juventus në gjysmën e parë të vitit 2020-21 është 113.7 milion euro. Shifra është zbuluar nga raporti financiar gjashtëmujor më 31 dhjetor 2020 i miratuar nga Këshilli i Administrimit të klubit të Juventusit, të mbledhur sot nën presidencën e Andrea Agnellit. Gjysma e parë e vitit financiar 2020/21 u mbyll me një humbje prej 113.7 milion euro, krahasuar me humbjen prej 50.3 milion euro në gjysmën e parë të vitit të kaluar. Për bardhezinjtë, ashtu si për klubet e tjera, kanë peshuar humbja e të ardhurave për shkak të pandemisë që ngadalësoi të gjithë sektorin.


Nga rezultati i semestrit derivon edhe reduktimi i kapitalit neto të Grupit, që në 31 dhjetor 2020 arriti në 125.5 milion €, kundrejt 239.2 milion të 30 qershorit 2020. Rritja e humbjes në gjysmën e parë të vitit është kryesisht i atribuueshëm, specifikon Juventus, me uljen e të ardhurave për 64 milion euro, që lidhen me të ardhurat më të ulëta nga menaxhimi i të drejtave të lojtarëve (55 milionë) dhe me efektet që i atribuohen drejtpërdrejt pandemisë në të ardhurat nga ndeshjet dhe shitjet e produkteve, licencave dhe të tjerave (39 milionë në total); këto efekte negative u kompensuan pjesërisht nga të ardhurat më të larta për të drejtat e televizive (27 milionë, që lidhen me numrin më të lartë të ndeshjeve të kampionatit të luajtura në gjysmën e vitit në fjalë). Për sa i përket të ardhurave, Juventus raporton rritje të lehtë të të ardhurave nga sponsorizimet dhe reklamat, si dhe rritjen e të ardhurave nga tregtia elektronike (+ 60%), e cila pjesërisht kompenson rënien e pashmangshme të të ardhurave përmes kanalit fizik të dyqanit.


Borxhi financiar neto ka arritur në 357.8 milion €, një përmirësim prej 27.4 milion € krahasuar me 30 qershor 2020 falë flukseve pozitive nga operacionet (+ 16.2 milion €) dhe arkëtimet në lidhje me Fushatat e Transferimit (+46.2 milion neto, nga të cilat 55.2 milion euro që rrjedhin nga shitja pa rekurs të arkëtueshmëv drejt klube të huaja të futbollit).

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu