• |
ide | kryesore

Nga pikët e penalizimit deri te përjashtimi: ja çfarë rrezikon Juventus në Drejtësinë Sportive

-Instant, Sport

Plusvalencat rregullohen nga neni 31 i Kodit të Drejtësisë të FIGC, por gjykatësit kanë hapësirë për të interpretuar situatën. “Të japësh informacion të rremë, të rezervuar ose të pjesshëm ose përfshirja në sjellje që, sidoqoftë, synon shmangien e rregulloreve federale për menaxhimin dhe çështjet ekonomike”, çon në një gjobë me një paralajmërim. Nga ana tjetër, “Kushdo që tenton të regjistrohet në një kompeticion ku nuk mund të ishte pranuar” rrezikon një dënim që varion nga pikët e penalizimit deri te përjashtimi nga kampionati. Megjithatë, shtrirja e hetimit të Prisma për të bërë ndonjë hamendje është ende e paqartë.


Në nivel sportiv, hetime të ngjashme të së shkuarës janë përplasur shpesh me vështirësinë e identifikimit të kritereve objektive për vlerësimin e një lojtari, duke shembur kështu sistemin akuzues të “fitimeve fiktive kapitale”. Në vitin 2008 Interi dhe Milani u shpallën të pafajshëm sepse u vërtetua se ishte e pamundur të përcaktohej sasia e “vlerës së të drejtave të transferimit të futbollistëve profesionistë, në mungesë të standardeve të caktuara ose të përbashkëta në mënyrë adekuate”. Në vitin 2018, Chievos iu dhanë 3 pikë dënimi për “shkelje të përsëritur dhe shmangie të rregullave të maturisë dhe korrektësisë së kontabilitetit”, por një pjesë e madhe e ndërtimit të prokurorisë, e cila kishte kërkuar 15, në fakt u refuzua.


Duhet pritur për të kuptuar zhvillimet në nivelin penal. Dënimet parashikohen për çdo “komunikim të rremë nga shoqëritë e listuara në Bursë” dhe “faturim fals”. Dënimet vendosen sipas rëndësisë së shkeljes.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu