• |
ide | kryesore

3 vjet pas ‘mbylljes’, Gjykata Kushtetuese: Jemi të angazhuar të ushtrojmë funksionet me integritet

-Instant, Arkiva, Lajme, Të fundit

Gjykata Kushtetuese e cilëson ditë të shënuar ngritjen e saj pas 3 gati tre vitesh mungesë. Ajo thotë se është e angazhuar të ushtrojë funksionet me integritet dhe qëndrueshmëri për përmbushjen e misionit të saj kushtetues. Në deklaratën e shpërndarë në faqen e saj zyrtare, GJK thekson se me emërimin e dy anëtarëve të rinj të saj krijohet kuorumi i nevojshëm për rinisjen e funksionalitetit që pas ndërprerjes në mars të vitit 2018.


“Sot është një ditë e shënuar për Gjykatën Kushtetuese të Shqipërisë. Me emërimin e dy anëtarëve të rinj të saj krijohet kuorumi i nevojshëm ligjor për rinisjen e funksionalitetit dhe veprimtarisë vendimmarrëse që pas ndërprerjes në mars të vitit 2018.


Ringritja e Gjykatës Kushtetuese ka qenë një kërkesë jetike për vendin, për shkak të rolit dhe kompetencave që ajo ka si garante e Kushtetutës dhe shtetit të së drejtës, në mbrojtje të demokracisë, lirive dhe të drejtave themelore të individit. Ky proces ka qenë i gjatë e kompleks dhe ka kërkuar bashkëpunimin e shumë institucioneve shtetërore dhe më gjerë.

Gjithashtu një mirënjohje e veçantë shkon edhe për mbështetjen e pakursyer të dhënë nga partnerët ndërkombëtarë për përmbylljen me sukses të këtij procesi. Gjykata Kushtetuese është e angazhuar të ushtrojë funksionet me integritet dhe qëndrueshmëri për përmbushjen e misionit të saj kushtetues, duke pasur besimin e plotë të kapërcimit të sfidave që janë përpara saj, në respektim të vlerave dhe standardeve me të rëndësishme kushtetuese”, thuhet në deklaratë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu